Închide meniul

FIFA reacţionează oficial după ce Fabio Grosso a fost umplut de sânge de ultraşii lui Marseille! Apelul vehement al lui Infantino

Bogdan Stănescu Publicat: 30 octombrie 2023, 15:05

Reclamă
FIFA reacţionează oficial după ce Fabio Grosso a fost umplut de sânge de ultraşii lui Marseille! Apelul vehement al lui Infantino

FIFA reacţionează oficial după ce Fabio Grosso a fost umplut de sânge de ultraşii lui Marseille

Gianni Infantino şi Fabio Grosso / colaj Profimedia Images, Twitter

FIFA reacţionează oficial după ce Fabio Grosso a fost umplut de sânge de ultraşii lui Marseille! Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a reacţionat cu un mesaj postat în social media după violenţele care au dus la amânarea meciului Olympique Marseille – Olympique Lyon.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a menţionat că violenţa nu are ce căuta în fotbal şi a cerut autorităţilor să ia măsuri.

FIFA reacţionează oficial după ce Fabio Grosso a fost umplut de sânge de ultraşii lui Marseille!

„Nu este absolut niciun loc pentru violenţă în fotbal, pe teren sau în afara lui. Evenimente precum cele care au avut loc la Marsilia înainte de meciul din Ligue 1 dintre Olympique de Marseille şi Olympique Lyon nu îşi au locul în sportul nostru sau în societatea noastră şi fac apel la autorităţile competente să se asigure că se iau măsurile adecvate. Fără excepţie, în fotbal, toţi jucătorii, antrenorii şi suporterii trebuie să fie în siguranţă pentru a se bucura de sportul nostru”, a notat Infantino pe Instagram.

Meciul dintre echipele Olympique Marseille şi Olympique Lyon, care urma să se disputa duminică seara, a fost amânat.

Liga Profesionistă Franceză a luat această decizie după incidentele petrecute cu aproape o oră înainte de începutul meciului de pe Stade Velodrome. Atunci, autocarul cu care jucătorii formaţiei lyoneze veneau la stadion a fost atacat cu pietre şi mai multe geamuri au fost sparte. Antrenorul italian al celor de la Lyon, Fabio Grosso, a coborât din autocar, la stadion, cu faţa sângerândă, iar secundul său, Raffaele Longo, a fost lovit la un ochi, relatează news.ro.

Reclamă

Momentul în care ultraşii de la Marseille s-au năpustit asupra autocarului lui Lyon şi l-au umplut de sânge pe Fabio Grosso

Au apărut imagini şocante cu momentul în care ultraşii de la Marseille s-au năpustit asupra autocarului lui Lyon şi l-au umplut de sânge pe Fabio Grosso.

Ultraşii de la Marseille au oferit imagini şocante înaintea derby-ului cu Lyon, care nu s-a mai jucat după ce Fabio Grosso a fost victima unui atac brutal. Antrenorul de la Lyon a fost umplut de sânge.

Ultraşii au atacat cu pietre şi torţe autocarul celor de la Lyon în drumul spre stadion. Iar victima a fost Fabio Grosso, antrenorul celor de la Lyon. Acesta a fost umplut de sânge, iar meciul nu s-a mai putut juca. Un geam al autocarului a fost spart, iar antrenorul lui Lyon a avut de suferit. Acesta a fost lovit din plin şi a avut nevoie de intervenţia medicilor.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu am cerut amânarea partidei. Liga ne-a spus că va vorbi cu echipa. Jucătorii au vrut să joace, erau pregătiţi. Căpitanul nostru a fost incredibil în vestiar. Decizia nu a depins de noi pentru că s-a întâmplat în afara stadionului. Fotbalul nu ar trebuie să se dispute în astfel de condiţii.

Nu putea să vorbească (n.r Fabio Grosso). Avea cioburi în faţă. Sunt nervos, la fel şi jucătorii, antrenorul. Noi eram pregătiţi să jucăm şi fanii voiau să vadă meciul”, a declarat John Textor, patronul lui Lyon.

Nu este pentru prima oară când au loc incidente la o partidă între Marseille şi Lyon. Pe 21 noiembrie 2021, o sticlă a fost aruncată în Dimitri Payet de fanii lui Lyon, iar meciul a fost întrerupt. Partida s-a rejucat ulterior fără spectatori, iar Lyon s-a impus cu 2-1.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
Vezi toate știrile
Citește și