Închide meniul

Fiul lui Pele a făcut o dezvăluire uluitoare. Edinho crede că tatăl său ar fi fost trist din cauza fotbalului din Brazilia

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 26 decembrie 2023, 15:51

Fiul lui Pele a făcut o dezvăluire uluitoare. Edinho crede că tatăl său ar fi fost trist din cauza fotbalului din Brazilia

Fiul lui Pele a făcut o dezvăluire uluitoare

Pele, în timpul unui eveniment/ Profimedia

Fiul lui Pele a făcut o dezvăluire uluitoare. Edinho, fiul „Regelui” Pelé, a povestit pentru AFP cât de mult îi lipseşte tatăl său Braziliei, el precizând că legendarul jucător ar fi fost foarte trist să vadă criza din fotbalul brazilian.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Dacă (Pelé) ar fi fost aici în acest an, ar fi fost foarte trist” din cauza crizei din fotbalul brazilian, a declarat Edinho, fiul „Regelui” Pelé, într-un interviu acordat cu câteva zile înainte de împlinirea unui an de la moartea tatălui său, notează news.ro.

Fiul lui Pele a făcut o dezvăluire uluitoare. Mesajul lui Edinho

„El a fost întotdeauna foarte preocupat de soarta fotbalului brazilian”, a spus Edinho, fost portar devenit antrenor şi unul dintre cei şapte copii ai lui Pelé, care a murit la Sao Paulo la 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, ca urmare a unui cancer la colon.

La un an de la moartea legendarului brazilian, triplu campion mondial (1958, 1962 şi 1970), Seleçao, rămasă fără Neymar, accidentat, nu o duce prea bine.

După şase etape, se află doar pe locul şase – ultimul care asigură calificarea directă la Cupa Mondială din 2026 – în grupa sud-americană.

Reclamă

„Suntem în declin (…) Încă avem jucători mari, dar înainte aveam mai mulţi jucători de nivel înalt decât acum”, a spus Edinho.

Acestei crize de rezultate i s-a adăugat una instituţională, odată cu demiterea, la 7 decembrie, a lui Ednaldo Rodrigues, preşedintele Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), prin ordin judecătoresc. Tribunalul din Rio de Janeiro a invalidat un acord care îi permisese alegerea sa.

„Această criză nu a apărut peste noapte, sunt probleme majore şi complexe”, a declarat Edinho, în vârstă de 53 de ani, care antrenează echipa Londrina din a doua divizie braziliană.

Reclamă 4 / 0/3

Santos FC, la care celebrul număr 10 şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, trece şi ea prin momente dificile. Clubul din oraşul portuar a retrogradat la începutul lunii decembrie în divizia a doua, o premieră în istoria sa de 111 ani.

„Din păcate, acest lucru nu este o surpriză. Oricine implicat în viaţa de zi cu zi a clubului ar fi putut anticipa un astfel de scenariu, care a sfârşit prin a deveni realitate”, a declarat fostul portar al lui Santos, referindu-se la mai mulţi ani de criză financiară, sportivă şi instituţională.

Santos retrage temporar numărul lui Pele! Anunțul conducerii

Clubul brazilian Santos retrage temporar numărul lui Pele! Decizia conducerii a venit ca urmare a retrogradării formației în liga a 2-a a fotbalului din Brazilia, o premieră în cei 111 ani de la fondarea echipei.

Formația la care au evoluat nume imense din istoria fotbalului, cum ar fi Pele, Carlos Alberto sau Neymar a terminat sezonul din liga braziliană pe locul al 17-lea și va evolua, în sezonul viitor, în eșalonul secund.

Noul președinte al clubului brazilian, Marcelo Teixeira, a anunțat faptul că echipa a decis să retragă, temporar, numărul 10, care a fost purtat de marele Pele.

Acesta a adăugat faptul că numărul fotbalistului legendar nu trebuie utilizat la un nivel atât de slab și că va putea fi utlizat, din nou, în momentul în care echipa va reveni în prima ligă.

„Până când nu ne vom întoarce în prima divizie, clubul Santos nu va mai folosi unul dintre cele mai importante tricouri din istoria fotbalului, numărul 10 purtat de Pele. În prima divizie vom putea folosi tricoul cu numărul 10, dar în divizia secundă, atâta timp cât nu vom reveni la nivelul dorit, un nivel demn de marele Pele, vom renunța la numărul 10”, a spus președintele clubului, citat de cei de la Guardian Sport.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și