Închide meniul
VIDEO

Gareth Bale, erou în America! Los Angeles FC a cucerit primul titlu din istorie, după o finală halucinantă. Starul galez a marcat în minutul 120+8

Cosmin Cioboată Publicat: 6 noiembrie 2022, 10:34

Gareth Bale, erou în America! Los Angeles FC a cucerit primul titlu din istorie, după o finală halucinantă. Starul galez a marcat în minutul 120+8

Gareth Bale a semnat cu Los Angeles FC în vară

Gareth Bale a semnat cu Los Angeles FC în vară / Profimedia

  • Gareth Bale, erou în America!
  • Los Angeles FC a cucerit primul titlu din istorie, după o finală halucinantă

Gareth Bale a devenit erou în America! Los Angeles FC, echipa starului galez, a cucerit primul titlu din istorie, în MLS, după o finală incredibilă, împotriva celor de la Philadelphia Union. Los Angeles FC s-a impus la loviturile de departajare, scor 3-3 (3-0), iar Bale a jucat un rol decisiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gareth Bale a scris istorie în Statele Unite, la numai 4 luni de la transferul său de la Real Madrid la LAFC. Atacantul de 33 de ani a fost omul-cheie al finalei pentru titlu, dintre Los Angeles FC și Philadelphia Union.

Gareth Bale, erou în America! Los Angeles FC a cucerit primul titlu din istorie

Bale a fost introdus pe teren în prima repriză din extra-time, în minutul 97, la scorul de 2-2. Acosta a deschis scorul pentru LAFC în minutul 28. Philadelphia a restabilit egalitatea în minutul 59, prin Gazdag. Murillo a readus-o în avantaj pe Los Angeles FC în minutul 83, dar bucuria a durat numai două minute. Elliott a egalat în minutul 85 și a trimis finala în extra-time.

Reclamă

Același Elliott a lovit în minutul 120+4, iar trofeul părea să meargă în vitrina celor de la Philadelphia Union. Dar Gareth Bale a mai avut un cuvânt de spus. Fostul atacant de la Real Madrid a ieșit la rampă și a marcat un gol cât un sezon în minutul 120+8! Bale s-a înălțat superb în careu, la o centrare expediată de Palacios, și a reluat cu capul în plasă, spre delirul coechipierilor și fanilor din Los Angeles.

Reclamă

Cu un moral excelent, Los Angeles FC s-a impus la „loteria penalty-urilor”. Echipa lui Bale a transformat 3 lovituri, prin Bouanga, Hollingshead și Sanchez, în timp ce Philadelphia Union a semnat ratări pe linie.

Este primul titlu din istoria lui Los Angeles FC, după înființarea din 2014. Gareth Bale a bifat 14 apariții în actualul sezon, reușind să marcheze 3 goluri.

Gareth Bale, ironie supremă: a vorbit perfect spaniolă la Los Angeles, deşi la Real Madrid n-a făcut-o timp de 9 ani

Gareth Bale (32 ani) nu s-a putut abţine şi a oferit o ironie supremă după ce a ajuns la Los Angeles. Galezul, care era des criticat de presa din Spania, le-a transmis fanilor un mesaj în spaniolă.

Reclamă 4 / 0/3

Bale a semnat cu Real Madrid în 2013 şi, timp de 9 ani, nu a vorbit spaniolă în capitala Spaniei. Acesta prefera să comunice în limba engleză, invocând diverse motive.

Presa din Spania l-a criticat de-a lungul timpului pe Bale pentru această decizie. Acum, după ce a plecat de la Real, galezul a vrut să le dea peste nas acestora.

Într-un videoclip pentru Los Angeles FC, postat în momentul când a semnat, internaţionalul galez vorbeşte perfect limba spaniolă. Videoclipul a strâns nu mai puţin de 1.5 milioane de vizualizări, iar fanii s-au amuzat teribil.

„Fotbalul din America creşte mereu. A fost o oportunitate excelentă şi am simţit că este cea mai bună decizie pentru mine şi familia mea”, a explicat Bale transferul în MLS, citat de Give Me Sport.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
A marcat golul victoriei din propria jumătate de teren, în minutul 90+9!
Fotbal extern • 17 mart., 9:47
„De asta se numește orașul vântului” A marcat golul victoriei din propria jumătate de teren, în minutul 90+9!
Lionel Messi, vedeta unei reclame la Super Bowl
Fotbal extern • 10 feb., 14:14
Lionel Messi, vedeta unei reclame la Super Bowl! Suma fabuloasă pe care o va încasa argentinianul
Enes Sali şi-a impresionat antrenorul la debutul în tricoul lui FC Dallas
Fotbal extern • 29 ian., 11:36
Enes Sali şi-a impresionat antrenorul la debutul în tricoul lui FC Dallas: „De aceea l-am adus aici”
Hugo Lloris a semnat cu Los Angeles FC şi va fi adversarul lui Lionel Messi
Fotbal extern • 30 dec., 22:42
Hugo Lloris a semnat cu Los Angeles FC şi va fi adversarul lui Lionel Messi
Lionel Messi, în timpul unui meci
Fotbal extern • 26 dec., 22:14
Lionel Messi va rata cel puţin 7 meciuri sezonul viitor la Inter Miami! Care este motivul