Închide meniul

Gary Lineker, mesaj impresionant după moartea lui Pele: „Cel mai divin dintre fotbalişti!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 22:58

Gary Lineker, mesaj impresionant după moartea lui Pele: „Cel mai divin dintre fotbalişti!

Gary Lineker, mesaj copleşitor după moartea lui Pele

Profimedia

Gary Lineker, mesaj impresionant după moartea lui Pele. Fostul internaţional englez a postat pe Twitter un mesaj sfâşietor după ce Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lineker a folosit cuvinte uriaşe în descrierea pe care i-a făcut-o celui care este considerat cel mai mare fotbalist din istorie. Pele este singurul fotbalist care a câştigat de 3 ori Cupa Mondială.

Gary Lineker, mesaj impresionant după moartea lui Pele

Pele a murit. Cel mai divin dintre fotbalişti şi cel mai vesel dintre bărbaţi. A avut un joc de care doar câţiva aleşi s-au apropiat. De 3 ori a ridicat cel mai râvnit trofeu de aur în acel frumos tricou galben. Poate că ne-a părăsit, dar va avea mereu nemurirea fotbalistică. Odihneşte-te în pace, Pele„, a scris Lineker pe Twitter.

A fost o legendă a sportului„, a scris şi fostul atlet jamaican, Usain Bolt.

Reclamă

Şi Mesut Ozil a avut un mesaj emoţionant.

Odihneşte-te în pace, una dintre cele mai mari legende ale fotbalului. Moştenirea ta va dăinui. Sunt sigur că Heaven FC, cu Maradona şi Pele împreună, va fi invincibilă pentru totdeauna”, a scris Ozil.

Reclamă 4 / 0/3

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit: ”Regele fotbalului ne-a părăsit”

Reacția lui Kylian Mbappe după ce Pele a murit a venit imediat, fiind cunoscută relația de prietenie dintre cei doi. Mbappe a reacționase și când aflase, în timpul Mondialului din Qatar că ”Regele” se află într-o situație critică.

După CM 2022, Mbappe a egalat numărul de goluri marcate de Pele la turneele finale mondiale, fiecare având câte 12 reușite. Miroslav Klose deține recordul de 16 reușite.

”Regele fotbalului ne-a părăsit, dar moștenirea lui nu va fi uitată niciodată. RIP King”, este mesajul lui Mbappe, care a atașat și o poză cu cei doi.

Cine a fost Pele, unul dintre cei mai mari jucători din istorie

Cu fiecare atingere a mingii, fiecare pasă, Pele era capabil să aducă ceva nou, ceva ce nu mai văzuseră fanii. Cu un instinct desăvârşit în faţa porţii, ochiul format pentru pasa perfectă şi o formă de invidiat, brazilianul a fost fotbalistul perfect, în opinia multor specialişti. Iar dacă Brazilia a fost cea care a întruchipat “joga bonito” în opinia multor iubitori ai fotbalului din lume, este în foarte mare parte datorită talentului lui Pele.

Pele s-a născut la 23 octombrie 1940, la Tres Coracoes, fiind fiul unui fotbalist, Dondinho, şi al lui Celeste Arantes. A fost numit după inventatorul American Thomas Edison. Părinţii au decis să renunţe la litera “i” din Edison şi să îl numescă Edson, dar pe certificatul de naştere s-a făcut o greşeală, astfel că în multe documentele numele său apare ca fiind “Edison”. Pele a început să i se spună în timpul şcolii, după numele fotbalistului său preferat, Bile, de la Vasco da Gama.

A crescut în sărăcie în Bauru, în statul Sao Paulo. Câştiga câţiva bani în plus muncind în ceainării. Învăţat de tatăl său să joace fotbal, el nu îşi permitea să cumpere o minge, astfel că de obicei juca folosind fie o şosetă umplută cu hârtie de ziar, fie un grapefruit. A jucat în copilărie pentru mai multe echipe de amatori, iar cu Bauru Athletic Club a câştigat de două ori campionatul regional de junior din Sao Paulo. A evoluat şi pentru o echipă de fotbal în sală, cu care a câştigat câteva trofee.

În 1950, când l-a văzut pe tatăl său plângând pentru că Brazilia ratase câştigarea Cupei Mondiale în faţa Uruguayului, Pele i-a spus: “Nu-ţi face griji. Într-o zi o voi câştiga eu”.

Reclamă

Pele a fost remarcat la vârsta de 11 ani de fostul international Waldemar de Brito, la 15 ani a ajuns la Santos şi încă nu împlinise 16 ani când a înscris la debutul la echipa mare, într-un meci amical cu Corinthians, în septembrie 1956. A marcat al şaselea gol în partida câştigată de echipa sa cu scorul de 7-1. Atunci s-a născut o legendă.

Lumea fotbalului l-a văzut prima dată pe Pele în Suedia, în 1958. Avea doar 17 ani când a jucat la turneul final al Cupei Mondiale. Era un adolescent venit de nicăieri, care a impresionat prin talentul său. A înscris unicul gol al brazilienilor la meciul cu Ţara Galilor, din sferturile de finală, şi a stabilit un record, devenind cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale – 17 ani, 239 de zile. Găsindu-şi ritmul, a marcat apoi trei goluri într-un interval de 23 de minute în semifinala cu Franţa, câştigată de brazilieni cu 5-2. Pele a devenit de neoprit, cu o tehnică perfectă şi o viteză impresionantă. A câştigat prima sa Cupă Mondială după o finală cu Suedia, scor 5-2, în care a marcat două goluri superbe.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și