Închide meniul

Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal. Ce ofertă a acceptat fostul portar, la puțin timp după retragere

Alex Ioniță Publicat: 5 august 2023, 19:46

Reclamă
Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal. Ce ofertă a acceptat fostul portar, la puțin timp după retragere

Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal

Gianluigi Buffon, în timpul unui meci pentru naționala Italiei / Profimediaimages

Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal. Fostul portar s-a retras din activitate în urmă cu câteva zile, dar a decis să revină rapid în lumea fotbalului. Acum, acesta a acceptat o ofertă din partea Federației italiene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă toată lumea se aștepta ca acesta să mai joace încă un sezon pentru Parma, Buffon a anunțat surprinzător că se retrage, cu puțin timp înainte de startul noului sezon de Serie B. A doua ligă a fotbalului italian, acolo unde joacă mai mulți fotbaliști români, se poate urmări exclusiv în AntenaPLAY.

Gianluigi Buffon nu poate sta departe de fotbal. Fostul portar a acceptat oferta Federației

Fostul fotbalist a confirmat recent că a acceptat o ofertă din partea Federației Italiene de Fotbal. Acesta va ocupa postul de șef al delegației echipei naționale. Poziția a fost vacantă de Gianluca Vialli, din cauza unor probleme de sănătate. Acesta a decedat în luna ianuarie a acestui an.

„Mă întorc la echipa națională pentru că acel copil, care a pășit acum 30 de ani pe porțile de la Coverciano, își dorește în continuare să viseze alături de fanii italieni”, a scris Gianluigi Buffon, pe contul personal de Twitter.

Fostul portar a avut o carieră de fotbalist de-a dreptul impresionantă. Acesta s-a remarcat în perioada în care juca pentru Parma, echipă pentru care a evoluat, pentru prima dată, în perioada 1995-2001. A urmat apoi transferul la Juventus Torino, echipă alături de care a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei.

Reclamă

Alături de „Bătrâna Doamnă”, Buffon a cucerit 10 titluri de campion în Serie A, dar și 5 Cupe ale Italiei. De asemenea, alături de torinezi, a disputat și 3 finale UEFA Champions League, dar nu a reușit să pună mâna pe prestigiosul trofeu.

Gianluigi Buffon deține și un record impresionant. Acesta este fotbalistul cu cele mai multe selecții la echipa națională a Italiei. Fostul portar a apărat „Squadra Azzura” în nu mai puțin de 176 de partide. Alături de echipa națională Buffon a câștigat Cupa Mondială în anul 2006, după o finală cu Franța, câștigată de selecționata din peninsulă cu scorul de 5-3, după loviturile de departajare.

În anul 2021 a revenit la Parma, echipă care se află în Serie B. În lotul „gialloblu” a fost coechipier cu Dennis Man și Valentin Mihăilă. A decis să se retragă din fotbal în această vară, înainte de noul sezon din eșalonul secund al fotbalului italian.

Reclamă 4 / 0/3

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Competiția e exclusiv în AntenaPLAY

S-a stabilit programul primei etape din Serie B. Românii din a doua ligă italiană atacă promovarea în Serie A, unul dintre cele mai tari campionate ale lumii.

Serie B începe pe data de 19 august, iar în primele etape se anunță deja dueluri tari. Competiția poate fi urmărită exclusiv în AntenaPLAY.

În cadrul primei etape din Serie B, românii de la Parma, Dennis Man și Valentin Mihăilă au o misiune ușoară, cel puțin pe hârtie. Echipa lor va întâlni, pe teren propriu, nou promovata Feralpisalo, echipă cu lotul cotat la 5,85 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Ca și o comparație, Parma are lotul cotat la 57,78 milioane de euro, iar cotele adunate ale celor doi români valorează mai mult decât lotul formației nou promovate, adică 5,9 milioane de euro.

Interesant este că în lotul celor de la Feralpisalo se află și un fotbalist român, născut în Italia. Este vorba despre Denis Hergheligiu, care a fost crescut în academia celor de la Atalanta. Acesta se află din 2019 în lotul echipei nou promovate și a contribuit la succesul echipei din sezonul trecut, din Serie C.

Pisa, cealaltă echipă cu doi români legitimați în lot, va juca în prima etapă împotriva celor de la Lecce, o altă echipă nou promovată. Și formația la care joacă Marius Marin și Adrian Rus este favorită în această confruntare.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” Vezi toate știrile
Citește și