Închide meniul

Gianni Infantino, reacţie după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso: „Nu trebuia să se întâmple niciodată!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 septembrie 2023, 9:31

Reclamă
Gianni Infantino, reacţie după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso: „Nu trebuia să se întâmple niciodată!

Gianni Infantino, reacţie după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso

Profimedia

Gianni Infantino a avut o primă reacţie după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso, imediat după ce Spania a câştigat finala Campionatului Mondial de fotbal feminin. Gestul preşedintelui Federaţiei Spaniole de fotbal a provocat un scandal monstru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preşedintele FFA, Gianni Infantino, a transmis, joi seară, în social media, că Luis Rubiales a stricat sărbătoarea echipei Spaniei prin ce a făcut la ceremonia de premiere.

Gianni Infantino, reacţie după ce Luis Rubiales a sărutat-o pe Jennifer Hermoso

„Organele disciplinare ale FIFA şi-au asumat imediat responsabilitatea şi au luat măsurile necesare. Procedurile disciplinare îşi vor continua cursul legitim. Aceasta este ultima zi a lunii în care Spania a fost încoronată pentru prima dată câştigătoare a Cupei Mondiale de fotbal feminin.

Din păcate, însă, binemeritata sărbătoare a acestor campioane magnifice a fost stricată de ceea ce s-a întâmplat după fluierul final. Şi de ceea ce a continuat să se întâmple în zilele următoare.

Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Dar s-a întâmplat, iar organele disciplinare ale FIFA şi-au asumat imediat responsabilitatea şi au luat măsurile necesare. Procedurile disciplinare îşi vor continua cursul legitim.

Reclamă

Din partea noastră, ar trebui să continuăm să ne concentrăm asupra modului în care să sprijinim în continuare femeile şi fotbalul feminin în viitor, atât pe teren, cât şi în afara lui. Susţinând adevăratele valori şi respectând jucătoarele ca persoane, precum şi pentru performanţele lor fantastice.

Aceasta a fost cea mai bună şi cea mai frumoasă Cupă Mondială feminină FIFA din toate timpurile, un turneu care a fost #BeyondGreatness.

Felicitări tuturor participantelor, dar felicitări speciale Spaniei! Felicitări campioanelor lumii!”, a transmis preşedintele FIFA, Gianni Infantino, pe reţelele dre socializare, scrie news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Deşi a fost criticat vehement de toată lumea, Rubiales a refuzat categoric să demisioneze din cauza incidentului cu jucătoarea Jenni Hermoso, de duminica trecută, de la Sydney, spunând că sărutul a fost consimţit. Jucătoarele şi antrenori de la echipa feminină îi cer să plece, iar guvernul doreşte, de asemenea, ca el să plece.

RFEF a convocat federaţiile regionale la o reuniune „extraordinară şi urgentă” luni „pentru a evalua situaţia în care se află forul” în urma suspendării lui Rubiales, a declarat duminică un purtător de cuvânt al forului.

Preşedintele Comisiei de Disciplină a FIFA, Jorge Ivan Palacio (Columbia), în virtutea competenţelor conferite de articolul 51 din Codul Disciplinar al FIFA (FDC), a decis sâmbătă suspendarea provizorie a domnului Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional. Această suspendare, care intră în vigoare începând de astăzi, este pentru o perioadă iniţială de 90 de zile, în aşteptarea rezultatelor procedurii disciplinare deschise joi, 24 august, împotriva dlui Luis Rubiales”, se arată pe site-ul FIFA.

Hermoso cere „măsuri exemplare” împotriva şefului Federaţiei spaniole

Jucătoarea Jenni Hermoso a cerut să se ia „măsuri exemplare” împotriva preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, după ce acesta a sărutat-o fără voia ei pe buze după triumful echipei naţionale la Cupa Mondială feminină, a anunţat miercuri sindicatul FUTPRO, potrivit Reuters.

Incidentul – care a avut loc în momentul în care Rubiales le înmâna jucătoarelor medaliile de aur după ce acestea au învins Anglia cu 1-0 în finală – a stârnit indignare în Spania şi în afara Spaniei, iar multe persoane, inclusiv miniştri, au cerut demisia preşedintelui federaţiei.

Sindicatul meu FUTPRO, în coordonare cu agenţia TMJ, se ocupă de apărarea intereselor mele şi în acest caz” a precizat Hermoso într-un comunicat comun publicat de sindicat şi de agenţia sa.

Lucrăm pentru a ne asigura că acte precum cele la care am asistat nu rămân niciodată nepedepsite, că sunt sancţionate şi că sunt adoptate măsuri exemplare pentru a proteja fotbalistele de acţiuni pe care le considerăm inacceptabile”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și