Închide meniul

Giorgio Chiellini, final de aventură! Campionul european şi-a anunţat retragerea de la naţionala Italiei. Mesajul emoţionant transmis

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 aprilie 2022, 13:13

Giorgio Chiellini, final de aventură! Campionul european şi-a anunţat retragerea de la naţionala Italiei. Mesajul emoţionant transmis

Giorgio Chiellini se retrage de la naţionala Italiei

Profimedia

Fundaşul Italiei Giorgio Chiellini se va retrage din fotbalul internaţional, după amicalul campionilor europeni împotriva Argentinei de pe Wembley, în iunie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 37 de ani, el a jucat de 116 ori pentru Italia, dar a făcut parte din lotul care nu s-a calificat pentru Cupa Mondială de anul acesta din Qatar.

Giorgio Chiellini şi-a anunţat retragerea de la naţionala Italiei

„Îmi voi lua rămas bun de la echipa naţională pe Wembley”, a spus Chiellini pentru DAZN, după victoria cu 2-1 a lui Juventus la Sassuolo, citat de news.ro.

„Acolo am experimentat punctul culminant al carierei mele câştigând Euro”, a mai spus jucătorul, citat de BBC.

Reclamă

Chiellini, care a debutat pentru Italia în 2004, a fost o figură cheie în echipa care a învins Anglia la penalty-uri în finala Campionatului European din vara trecută.

Italia – Argentina, ultimul meci de la echipa naţională pentru Chiellini

„Aş vrea să-mi iau rămas bun de la azzurri cu o amintire frumoasă. Acesta va fi cu siguranţă ultimul meu meci cu Italia”, a adăugat el.

Reclamă 4 / 0/3

Chiellini, de asemenea vicecampion european în 2012, este pe locul al cincilea în lista celor mai selecţionaţi jucători din Italia, alături de Andrea Pirlo. Doar Daniele de Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro şi Gianluigi Buffon au avut mai multe apariţii.

Chiar dacă se va retrage de la echipa naţională, Giorgio Chiellini va evolua pentru Juventus, care i-a prelungit contractul până în vara lui 2023.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și