Închide meniul

Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal: „Ai fost cea mai frumoasă şi intensă călătorie din viaţa mea”

Alex Masgras Publicat: 12 decembrie 2023, 18:08

Reclamă
Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal: „Ai fost cea mai frumoasă şi intensă călătorie din viaţa mea

Giorgio Chiellini a anunţat că se retrage din fotbal

Giorgio Chiellini / Profimedia

Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal. În vârstă de 39 de ani, fundaşul italian a anunţat că îşi încheie cariera de fotbalist, la doar câteva zile după ce a pierdut cu Los Angeles FC finala MLS Cup, în faţa celor de la Columbus Crew, echipă la care evoluează Alexandru Măţan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiellini încheie astfel o carieră începută în 2000, la Livorno. În cea mai mare parte a carierei, Chiellini a evoluat la Juventus, echipă la care a cunoscut şi cel mai mare succes.

Giorgio Chiellini s-a retras din fotbal

Giorgio Chiellini a anunţat că îşi încheie cariera de fotbalist. Fostul fundaş italian a luat această decizie după ce echipa sa, Los Angeles FC, a pierdut finala MLS Cup cu Columbus Crew, echipă la care evoluează şi românul Alexandru Măţan.

Chiellini a ajuns la Los Angeles în vara anului 2022, atunci când s-a despărţit de Juventus. El a evoluat pentru „Bătrâna Doamnă” în perioada 2005-2022, câştigând 9 titluri de campion în Serie A, 5 Coppa Italia şi 5 Supercupe ale Italiei.

Chiellini a început fotbalul profesionist la Livorno, în 2000, iar în 2004 s-a transferat la Fiorentina. După un singur an, el a fost cumpărat de Juventus pentru 7,7 milioane de euro.

Reclamă

„Ai fost cea mai frumoasă şi intensă călătorie din viaţa mea. Mi-ai dat totul. Cu tine am am călătorit pe o cale unică şi de neuitat. Dar acum este timpul să încep un nou capitol, să fac faţă unor noi provocări şi să scriu alte pagini importante din viaţa mea”, a scris Giorgio Chiellini, pe contul său de X (fostul Twitter).

În 2021, Chiellini a reuşit să câştige Campionatul European alături de Italia, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători din lotul „Squadra Azzurra”, făcând pereche în apărarea Italiei cu Leonardo Bonucci. La naţionala Italiei, el a bifat 117 selecţii, reuşind să înscrie 8 goluri.

Reclamă 4 / 0/3

Chiellini a avut parte de succes şi în MLS. Chiar dacă a pierdut titlul în acest sezon chiar în ultimul act, italianul a devenit campion în MLS sezonul trecut.

Radu Drăguşin, reacţie emoţionantă după golul fenomenal

Radu Drăguşin a avut o reacţie emoţionantă, după golul fenomenal marcat pentru Genoa. Internaţionalul român le-a transmis un mesaj de mulţumire lui Leonardo Bonucci şi lui Giorgio Chiellini, foştii săi coechipieri de la Juventus. Fundaşul central a mai dezvăluit şi cui dedică reuşita de senzaţie, din meciul cu Verona.

„Simt o emoţie incredibilă pentru golul marcat. Am muncit din greu pentru acest moment şi vreau să-l dedic familiei şi iubitei mele. Sunt fericit pentru cele trei puncte câştigate.

Sunt încă tânăr şi ştiu că sunt doar la începutul carierei mele. La Juventus, am crescut mult şi am fost norocos să învăţ de la campioni precum Bonucci şi Chiellini. Dar trebuie să acumulez şi eu experienţă pentru a mă înfrunta cu diferite situaţii. Visul meu este să mă dezvolt mai mult şi mai mult. Traversez un moment de încredere dar nu trebuie să mă las purtat de asta, trebuie doar să continui să muncesc”, a declarat Radu Drăguşin, conform calciomercato.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și