Închide meniul
EXCLUSIV

Helmut Duckadam, scârbit de gestul lui Emiliano Martinez de la finalul Argentina – Franța: „Nu merita acest trofeu!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 19 decembrie 2022, 17:21

Helmut Duckadam, scârbit de gestul lui Emiliano Martinez de la finalul Argentina – Franța: Nu merita acest trofeu!”

Argentina, anchetată de FIFA

Emiliano Martinez, la finalul Argentina - Franța/profimedia

Helmut Duckadam, scârbit de gestul lui Emiliano Martinez de la finalul Argentina – Franța! Fostul mare portar al Stelei a vorbit, în exclusivitate, pentru Antena Sport, despre partida din finala Campionatului Mondial 2022.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În finala CM 2022, Argentina s-a impus în fața Franței după loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d).

Helmut Duckadam, scârbit de gestul lui Emiliano Martinez de la finalul Argentina – Franța

„Eroul de la Sevilla” s-a declarat deranjat de gestul obscen pe care Emiliano Martinez, portarul Argentinei, l-a făcut la finalul partidei cu Franța. În plus, acesta consideră că goalkeeper-ul Croației, Dominik Livakovic, ar fi meritat trofeul pentru cel mai bun portar al turneului final, pe care, însă, l-a primit Emiliano Martinez.

Totodată, Duckadam spune că, în opinia sa, finala Argentina – Franța a fost cea mai spectaculoasă de la un Campionat Mondial.

Helmut Duckadam: „Martinez nu merita acest trofeu!”

Cum vi s-a părut Argentina – Franța?

Reclamă

– A fost un meci mai spectaculos decât ne așteptam. Eu am fost un fan al Germaniei, de la începutul Campionatului Mondial. Dar am spus că eu cred că Argentina va câștiga Mondialul și nu m-am înșelat. Oricare dintre echipe putea să câștige aseară. A făcut-o Argentina. Deci, oricare câștiga, era o câștigătoare meritorie.

Ce spuneți despre gestul obscen făcut de Emiliano Martinez, la finalul meciului?

– Nu l-am înțeles. N-am înțeles exact ce a vrut să facă. Eu am fost și fan al Marocului și nu mi-a plăcut finalul meciului cu Croația, când s-a văzut că nu știu să piardă. Mi-ar fi plăcut să văd o decență mai mare din partea lor. Gesturile astea, în general, nu-mi plac. Poți să pierzi și cu demnitate.

Reclamă 4 / 0/3

Oricum, nu cred că Martinez merita acest trofeu (n.r. trofeul pentru cel mai bun portar al turneului final). Dar întotdeauna câștigătorul ia tot. Cred că portarul Croației merita acest trofeu. Îmi aduc aminte de finala intercontinentală de la Tokyo, când a luat Alzamendi premiul pentru jucătorul meciului și Toyota. Cred că atunci merita Belodedici. Eu rămân la părerea că cel mai bun portar a fost cel al Croației.

Helmuth Duckadam/hepta

Helmut Duckadam: „Îl uităm pe Pele!”

Vă bucurați pentru că Messi și-a îndeplinit visul de a câștiga un Campionat Mondial?

– Nu, pentru că nu sunt fan Messi. Eu sunt fan Ronaldo. Dar, cu siguranță, merită toate aprecierile. E un jucător de mare valoare. A câștigat tot ce se poate câștiga. Bravo lui!

În ultima perioadă, s-a discutat intens despre cine a fost mai bun dintre Messi și Maradona.

– Acum facem comparații, Messi cu Maradona… dar, îl uităm pe Pele. Puțini oameni din mass-media au văzut meciurile lui Pele. Același lucru se va întâmpla, peste 10-20 de ani, când nu ne vom mai aduce aminte de Maradona și ne vom aduce aminte de Messi. Eu nu aș face comparații de genul acesta.

Helmut Duckadam: „Îl uităm pe Pele!”

Vi s-a părut Argentina mai bună decât Franța?

– Nu știu dacă mai bună. A fost o chestiune de șansă. Franța a avut șansa ei după ce a egalat. A avut șansa de a marca golul victoriei, la fel cum a avut și Argentina. Dar, Argentina, într-adevăr, după acea înfrângere din prima partidă, a arătat a echipă. Dar același lucru putem spune și despre Franța. Oricare echipă putea să câștige aseară. A fost un joc fantastic. N-am mai văzut așa finală.

Reclamă

A fost cea mai frumoasă finală de Campionat Mondial?

– De Campionat Mondial, cu siguranță! Cea mai spectaculoasă, în orice caz!

Ce părere aveți despre faptul că Messi a purtat un bisht, când a ridicat trofeul?

– Nu mi s-a părut deloc deplasat gestul. Cred că a fost un gest pentru gazdele care au organizat cel mai spectaculos Campionat Mondial, din toate punctele de vedere. Mi s-a părut un gest de respect.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” Vezi toate știrile
Citește și