Închide meniul

Emiliano Martinez, gest scandalos după ce a fost desemnat cel mai bun portar de la CM 2022. Ce a putut face cu trofeul

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2022, 21:09

Emiliano Martinez, gest scandalos după ce a fost desemnat cel mai bun portar de la CM 2022. Ce a putut face cu trofeul

Emiliano Martinez, gest scandalos după ce a fost desemnat cel mai bun portar de la CM 2022

Emiliano Martinez, desemnat portarul Campionatului Mondial 2022 din Qatar / Profimediaimages

  • Emiliano Martinez, desemnat cel mai bun portar de la CM 2022
  • Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d)

Emiliano Martinez a fost, alături de Lionel Messi, eroul Argentinei în finala Campionatului Mondial 2022 din Qatar. Jucătorul de 30 de ani a făcut însă un gest scandalos după ce a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Goalkeeperul celor de la Aston Villa nu a putut fi învins, la loviturile de departajare, de Coman şi Tchouameni, şi Argentina a devenit campioană mondială pentru a treia oară în istorie. La festivitatea de premiere, Martinez a urcat pe scenă pentru a primi trofeul desemnat celui mai bun portar de la CM 2022.

Emiliano Martinez, gest scandalos după finala Argentina – Franţa

Martinez a primit trofeul de la preşedintele FIFA, Gianni Infantino, şi a salutat apoi toţi oficialii prezenţi pe scenă. După, a avut o reacţie controversată.

Reclamă

Reclamă

Am avut meciul sub control, dar această echipă este făcută să sufere. Franţa a fost aproape să înscrie golul victoriei, dar mulţumim lui Dumnezeu că suntem aici. Câştigarea Cupei Mondiale este un fis îndeplinit. Nu am cuvinte pentru a exprima ceea ce simt„, a declarat Martinez, potrivit fifa.com.

Argentina a învins-o la lovituri de departajare pe Franţa

Argentina – Franța 3-3 (4-2 d.l.d). Argentina este câştigătoarea Campionatului Mondial din 2022. Lionel Messi a câştigat singurul trofeu care îi mai lipsea după ce a reuşit o “dublă” de senzaţie în finala cu Franţa, decisă la lovituri de departajare.

Angel Di Maria a impresionat în startul finalei. Fotbalistul lui Juventus a fost de neoprit de fundaşii lui Didier Deschamps. În minutul 22, Angel “Di Magia” a scos un penalty, după ce a fost faultat de Dembele. Lionel Messi a executat de la 11 metri şi a deschis scorul pe Lusail Iconic Stadium.

Reclamă 4 / 0/3

Di Maria nu s-a oprit şi a reuşit să îşi treacă şi el numele pe tabelă, până la pauză. A finalizat un contraatac “fulger” al Argentinei. Servit ideal de Mac Allister, extrema stânga nu i-a dat nicio şansă lui Lloris.

Când fanii Franţei îşi pierduseră orice speranţă s-a făcut remarcat Kylian Mbappe. Kolo Muani a fost faultat în careu de Otamendi, iar starul lui PSG a redus din diferenţă, în minutul 80. La faza imediat următoare, Mbappe a restabilit egalitatea. Kylian a înscris superb, în minutul 81, şi a trimis meciul în prelungiri.

În minutul 109, Messi a dus-o din nou pe Argentina în avantaj. Golul a fost validat cu VAR şi s-a declanşat sărbătoarea în rândul fanilor “pumelor”. Mbappe nu a fost de acord şi a reuşit hat-trick-ul în minutul 117.

Meciul fabulos s-a decis, în cele din urmă, la lovituri de departajare. Messi şi Mbappe au marcat de la 11 metri. Coman şi Tchouameni au ratat şi au făcut-o pe Argentina campioană mondială.

Lionel Messi, costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială

Lionel Messi a fost costumat de șeici înainte să ridice Cupa Mondială. Starul argentinian a devenit campion mondial cu Argentina, după ce a învins Franța în finală, la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-2 d.l.d.).

La festivitatea de premiere, Lionel Messi a avut parte de o surpriză. Înainte să primească mult așteptatul trofeu, căpitanul sud-americanilor a fost îmbrăcat cu o pelerină neagră, transparentă, cu margini aurii de către șeicii din Qatar.

Messi a părut complet surprins de inițiativa organizatorilor. Gianni Infantino, președintele FIFA, i-a explicat atacantului de 35 de ani surpriza pregătită, iar argentinianul a acceptat-o.

Reclamă

Lionel Messi a ridicat Cupa Mondială deasupra capului, alături de colegii săi, îmbrăcat cu pelerina respectivă, iar decizia l-a nemulțumit teribil pe Viorel Moldovan.

Fostul internațional român consideră complet nepotrivită inițiativa organizatorilor Campionatului Mondial.

“În locul lui, o dădeam jos (n.r. – pelerina). Nu poți să faci poza istoriei îmbrăcat în fantomă”, a spus Viorel Moldovan, potrivit tvr.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina - Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Fotbal extern • 27 mart., 14:35
Angel Di Maria a marcat o bijuterie de gol în Argentina – Costa Rica! Campioana mondială s-a impus fără Lionel Messi pe teren
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare
Fotbal extern • 14 mart., 9:06
Recital Messi şi Suarez! Un gol şi un assist pentru fiecare, iar Inter Miami e în sferturile Cupei Campionilor CONCACAF!