Închide meniul

Ilkay Gundogan a explicat motivul pentru care s-a despărțit de Manchester City: „A fost finalul perfect”

Alex Ioniță Publicat: 6 septembrie 2023, 20:20

Reclamă
Ilkay Gundogan a explicat motivul pentru care s-a despărțit de Manchester City: A fost finalul perfect”

Ilkay Gundogan a explicat motivul pentru care s-a despărțit de Manchester City

Ilkay Gundogan, în timpul unui meci pentru FC Barcelona / Profimediaimages

Ilkay Gundogan a explicat motivul pentru care s-a despărțit de Manchester City. Mijlocașul german a plecat de la campioana Angliei în această perioadă de mercato și a semnat cu FC Barcelona.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalistul a plecat de la echipa condusă de Pep Guardiola în luna iulie a acestui an și s-a transferat, pe gratis, la FC Barcelona. Acum, acesta a dezăvăluit motivul plecării la campioana din Spania.

Ilkay Gundogan a explicat motivul pentru care s-a despărțit de Manchester City. „Cetățenii” au început prea târziu negocierile

Internaționalul german a dezvăluit că motivul pentru plecarea sa de la Manchester City a fost faptul că oficialii englezi au început prea târziu negocierile pentru prelungirea contractului său. De asemenea, Gundogan a mai menționat și faptul că și-a dorit încă din copilărie să evolueze pentru gruparea „blaugrana”.

„City a așteptat relativ mult timp până când discuțiile s-au intensificat cu adevărat. Până la urmă, a fost finalul perfect. Nu ar fi putut veni într-un moment mai bun. A fost și visul meu din copilărie să joc pentru FC Barcelona”, a spus germanul pentru publicația bild.de, citat de jurnalistul Fabrizio Romano.

Reclamă

Mijlocașul a ajuns la Manchester City în anul 2016, atunci când a fost cumpărat de la Borussia Dortmund pentru suma de 27 de milioane de euro. În perioada petrecută în tricoul „cetățenilor”, Gundogan a adunat 304 partide, 60 de goluri și 40 de pase decisive.

În momentul de față este cotat la suma de 20 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. Germanul de 32 de ani a atins cea mai mare cotă de piață în anul 2019. La momentul respectiv valora suma de 50 de milioane de euro.

În prezent, de la transferul la Barcelona, a adunat 4 meciuri în care a reușit să ofere 2 pase de gol pentru echipa lui Xavi.

Reclamă 4 / 0/3

Ce a spus Ilkay Gundogan, atunci când a fost prezentat oficial de Barcelona

lkay Gundogan a ajuns pe Camp Nou din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărţit de Manchester City. Mijlocaşul german a petrecut şapte ani pe Etihad, iar la finalul sezonului trecut a reuşit să câştige alături de echipa lui Pep Guardiola tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor.

Acesta a semnat cu formaţia catalană un contract valabil pentru următoarele două sezoane, cu opţiune de prelungire.

„Sunt mândru să fac parte din acest club. Am avut mulţi idoli aici. Când eram adolescent urmăream toate meciurile Barcelonei. De la echipa lui Rijkaard, până la echipa lui Pep. Sunt mândru să fiu aici. Vreau să le mulţumesc tuturor, preşedintelui, vicepreşedintelui. Lui Alemany, lui (n.r. Jordi) Cruyff, care a avut un rol foarte important în aducerea mea aici. Şi lui Deco.

Vreau să câştig, vreau să câştig în continuare. Din acest motiv mă aflu aici. Există un potenţial uriaş la acest club”, a declarat Gundogan, potrivit marca.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și