Închide meniul

Barcelona l-a prezentat pe Ilkay Gundogan: „Când eram adolescent urmăream toate meciurile Barcelonei”. Promisiunea germanului

Alex Masgras Publicat: 17 iulie 2023, 13:37

Reclamă
Barcelona l-a prezentat pe Ilkay Gundogan: „Când eram adolescent urmăream toate meciurile Barcelonei. Promisiunea germanului

Barcelona l-a prezentat pe Ilkay Gundogan

Ilkay Gundogan, prezentat la Barcelona / Profimedia

Barcelona l-a prezentat pe Ilkay Gundogan. Mijlocaşul german de 32 de ani a semnat cu formaţia catalană un contract valabil pentru următoarele două sezoane, cu opţiune de prelungire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilkay Gundogan a ajuns pe Camp Nou din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărţit de Manchester City. Mijlocaşul german a petrecut şapte ani pe Etihad, iar la finalul sezonului trecut a reuşit să câştige alături de echipa lui Pep Guardiola tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor.

Barcelona l-a prezentat pe Ilkay Gundogan: „Când eram adolescent urmăream toate meciurile Barcelonei”. Promisiunea germanului

După ce a revenit din vacanţă, Ilkay Gundogan este pregătit pentru o nouă provocare. Germanul a semnat cu Barcelona, echipă pe care a simpatizat-o şi pe care a urmărit-o în copilărie.

Luni dimineaţă, Gundogan a fost prezentat de Barcelona la baza de pregătire a catalanilor.

„Sunt mândru să fac parte din acest club. Am avut mulţi idoli aici. Când eram adolescent urmăream toate meciurile Barcelonei. De la echipa lui Rijkaard, până la echipa lui Pep. Sunt mândru să fiu aici. Vreau să le mulţumesc tuturor, preşedintelui, vicepreşedintelui. Lui Alemany, lui (n.r. Jordi) Cruyff, care a avut un rol foarte important în aducerea mea aici. Şi lui Deco.

Reclamă

Vreau să câştig, vreau să câştig în continuare. Din acest motiv mă aflu aici. Există un potenţial uriaş la acest club”, a declarat Gundogan, potrivit marca.com.

Joan Laporta, preşedintele Barcelonei, i-a mulţumit lui Gundogan că a ales să vină la formaţia catalană, în ciuda faptului că mijlocaşul german mai avea pe masă şi alte oferte, mult mai consistente:

„Ştim că ai avut succes la fosta ta echipă şi sperăm să ai la fel de mult succes şi la noi. Toată lumea din club este fericită să te aibă aici. La Barcelona este important să câştigi trofee, dar e la fel de important să fii cel mai bun, să joci bine şi să câştigi într-un anumit mod. Cred că ştii cel mai bine cum vrem să jucăm.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt foarte încântat că ai ales propunerea noastră în detrimentul altor oferte, care erau mai bune din punct de vedere financiar. Ai ales prestigiul şi istoria Barcelonei”, a spus şi Joan Laporta.

Ilkay Gundogan, unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Manchester City în ultimii ani

Ilkay Gundogan a plecat de la Manchester Ciy după şapte sezoane petrecute pe Etihad. În 304 partide disputate de german în tricoul „cetăţenilor”, Gundogan a marcat 60 de goluri şi a oferit 40 de pase de gol.

Înainte de a ajunge la City, Gundogan a evoluat în perioada 2011-2016 la Borussia Dortmund, echipă la care a ajuns după ce a fost transferat de la Nurnberg petru 5,5 milioane de euro. În 2016, Dortmund l-a vândut pe Gundogan la City pentru 27 de milioane de euro.

La Manchester City, Gundogan a cucerit 5 titluri de campion în Premier League, 2 Cupe ale Angliei şi 4 Cupe ale Ligii Angliei.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:23 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” Vezi toate știrile
Citește și