Închide meniul

În iulie 2011, Tuchel era eliminat de Gaz Metan Mediaș. Peste 10 ani poate fi stăpânul Europei

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 7 mai 2021, 11:30 / Actualizat: 12 mai 2021, 11:58

În iulie 2011, Tuchel era eliminat de Gaz Metan Mediaș. Peste 10 ani poate fi stăpânul Europei

Gazeta Sporturilor (cu mulțumiri!)

”Euro-Pleșca” și ”Euro Gaz Metan” eliminau, cu 10 ani în urmă, trupa lui Tuchel

Thomas Tuchel n-a excelat ca jucător. După patru sezoane la Ulm și o accidentare urâtă la genunchi, ce nu i-a mai dat pace, s-a lăsat la 25 de ani și s-a apucat de antrenorat. 2000 l-a găsit tehnician la grupele de juniori ale celor de la VfB Stuttgart unde i-a păstorit, printre alții, pe Mario Gomez ori pe Holger Badstuber. Apoi a ajuns la a doua echipă a lui Augsburg și, din 2009, ”titular” la 1. FSV Mainz 05. De aici a dat piept, în vara lui 2011, cu Gaz Metan Mediaș, în Europa League, trupă pregătită, pe atunci, de Cristi Pustai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Românii trecuseră de Kuopion Palloseura, și, pe 28 iulie, urma partida tur cu o grupare la care evolua Maxim Choupo-Moting. A fost 1-1 pe ”Coface Arena”, cu golul lui Bawab alături de care mai jucau, printre alții, Pleșca, Ovidiu Hoban, cel uitat de CFR la Clinceni, Paul Pârvulescu, iar ”Bratone” era rezervă. Pe 4 august, la Mediaș, tot 1-1, gol același Bawab. S-a ajuns la loviturile de depatajare, unde Pleșca a salvat două mingi, iar Thomas Tuchel și Mainz erau eliminați.

De la Mainz, TT și-a continuat alergarea la Borussia Dortmund, apoi, două sezoane, la PSG. Anul trecut, pe vremea asta, cu piciorul în ghips, rezemat pe un butoi, Tuchel se pregătea de începerea asaltului cu parizienii, pentru finala Champions League, cu Bayern. Acum a prins al doilea ultim act, de această dată cu Chelsea, pe care a preluat-o de la mijlocul clasamentului și a făcut-o să strălucească. Primul antrenor din lume cu două finale la rând, cu două echipe diferite. 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și