Închide meniul
VIDEO

Incidente grave la Paris FC – Lyon. Fanii oaspeților au făcut prăpăd și în Cupa Franței. Haos în tribune. Partida, abandonată definitiv de arbitru!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 decembrie 2021, 0:24

Incidente grave la Paris FC – Lyon. Fanii oaspeților au făcut prăpăd și în Cupa Franței. Haos în tribune. Partida, abandonată definitiv de arbitru!

Meciul Paris FC - Lyon a fost întrerupt definitiv după ce fanii s-au "războit"

Profimediaimages

Gazdele de pe Stade Charlety au deschis scorul în minutul 7, prin Gaetan Laura. Divizionara secundă a fost egalată însă chiar înainde de pauză. Dembele a făcut 1-1. Au urmat momente greu de imaginat pe o arenă de fotbal. Fanii lui Lyon i-au atacat pe suporterii celor de la Paris FC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Război” în tribune la Paris FC – Lyon

Ultrașii de la Lyon au aruncat cu torțe și au escaladat scaunele. S-au dus în sectoarele adresate fanilor adverși și a fost un scandal monstru. Polițiștii au încercat să intervină pentru a calma spiritele, moment în care spectatorii speriați au fugit pe pistă și pe teren.

Potrivit jurnaliștilor de la lequipe.fr, după aproximativ 50 de minute în care s-a așteptat să se vadă dacă se va restabili ordinea, oficialii au decis ca meciul să fie întrerupt definitiv.

Reclamă

Incidente cu repetiție în Franța

Pe 21 noiembrie, partida Lyon – Olympique Marseille a fost suspendată după ce mijlocaşul Dimitri Payet de la oaspeţi a fost lovit în cap cu o sticlă plină cu apă aruncată din tribună. Incidentul a avut loc în minutul 5, când Payet se pregătea să execute un corner.

Acest meci a fost al doilea întrerupt definitiv în Ligue 1 în acest sezon şi tot al doilea în care sunt implicaţi Olympique Marseille şi Dimitri Payet.

Pe 22 august, partida de la Nisa, disputată pe Stadionul Allianz Riviera, între echipa locală şi Olympique Marseille a fost întreruptă în minutul 76, când gazdele conduceau cu 1-0, pentru că fanii echipei gazdă au invadat suprafaţa de joc, după ce Dimitri Payet de la Olympique Marseille a retrimis în tribune o sticlă de apă aruncată pe teren.

Reclamă 4 / 0/3

Șefii fotbalului francez au luat decizii drastice

După o ultimă întâlnire între conducătorii fotbalului francez şi autorităţile publice, care a avut loc joi, s-a decis ca, de acum înainte, orice partidă în care un arbitru sau jucător este lovit cu un obiect aruncat din tribune să fie oprită imediat, informează AFP.

Un meci, în Ligue 1 ca şi în Ligue 2, va fi „sistematic şi definitiv întrerupt” atunci când un jucător sau un arbitru este accidentat de un obiect lansat din tribune, a anunţat guvernul la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii fotbalui francez.

În cazul unui incident pe stadion, o celulă de criză, fără preşedinţii cluburilor în cauză, va trebui să decidă în maximum 30 de minute asupra sorţii întâlnirii, precizează un comunicat de presă, semnat de miniştrii Gerald Darmanin (Interne) , Roxana Maracineanu (Sport) şi Eric Dupond-Moretti (Justiţie).

În plus, vânzarea şi deţinerea de sticle de plastic vor fi interzise pe stadioanele de fotbal „cel mai târziu de la 1 iulie 2022„. În ceea ce priveşte măsura interzicerii accesului pe stadion pentru suporterii care provoacă incidente, participanţii la şedinţa interministerială au apreciat că sistemul actual este „suficient”, dar poate fi „mai bine aplicat”.

Pe termen mediu, se va analiza crearea unei amenzi delictuoase fixe, adică a unei sancţiuni penale care se pronunţă, în afara unui proces, de către un poliţist, un jandarm sau un funcţionar public împuternicit să reprime introducerea, deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice de orice fel intr-o arena sportiva„, se mai precizeaza în comunicat.

În plus, toate cluburile profesioniste trebuie să aibă „dispozitive de siguranţă antiproiectile”, de exemplu plase de siguranţă, din sezonul 2022-2023, care pot fi instalate pentru anumite meciuri la recomandarea prefecţilor.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
Vezi toate știrile
Citește și