Închide meniul

Incidente uluitoare în Sparta Praga – Rangers. Mii de şcolari, în centrul unui scandal uriaş de rasism! „Să le fie ruşine!”. Ianis Hagi şi Florin Niţă au fost martori!

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 octombrie 2021, 9:01

Incidente uluitoare în Sparta Praga – Rangers. Mii de şcolari, în centrul unui scandal uriaş de rasism! „Să le fie ruşine!. Ianis Hagi şi Florin Niţă au fost martori!

Glen Kamara, huiduit de mii de copii

Profimediaimages

Scandalul este cu atât mai grav cu cât la meci au asistat numai copii cu vârste de până la 14 ani. Partida ar fi trebuit să se dispute cu porţile închidese, dar UEFA a acceptat ca 10.000 de şcolari să poată sta în tribunele arenei din Praga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Glen Kamara, victima unor noi incidente rasiste. Ce a declarat Steven Gerrard

Kamara a fost huiduit la fiecare atingere a mingii şi a cedat nervos. În minutul 74 a şi fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene. Mijlocaşul de culoare al lui Rangers a fost apărat de antrenorul său, Steven Gerrard.

Ca să fiu sincer, în timpul jocului nu am ştiut ce se întâmplă, eram concentrat asupra jocului şi a schimbărilor tactice pe care încercam să le fac. Dacă acestea au fost faptele şi este adevărat, atunci sunt extrem de dezamăgit, dar nu surprins.

Avem nevoie de confirmare, să ştim dacă este adevărat sau nu, înainte să comentăm. Însă, dar aşa a fost şi Glen a fost vizat, este extrem de dezamăgitor pentru că au fost mulţi copii pe stadion şi au fost incidente similare şi în trecut. Trebuie să se facă mai multe. Nu doar eu, ci toată lumea cere pedepse mai mari… extreme în ceea ce priveşte rasismul. Trebuie eradicat. Până când autorităţile nu vor trata această problemă mai serios, ne vom tot întâlni cu astfel de situaţii„, a declarat Steven Gerrard la conferinţa de presă, citat de dailymail.co.uk.

Avocatul lui Glen Kamara a avut o reacţie dură la adresa clubului din Cehia.

Reclamă

În această seară, celor de la Sparta Praga ar trebui să le fie ruşine. În ciuda faptului că fanii lor au fost interzişi, nu a fost nicio diferenţă după ce stadionul lor a fost umplut cu 10.000 de şcolari.

O proporţie imensă a copiilor prezenţi a huiduit orice atingere a mingii a lui Glen şi a celorlalţi jucători de culoare a lui Rangers. S-a arătat încă o dată că Praga are probleme serioase cu rasismul. Ca de obicei, UEFA nu vede nimic. Niciun jucător nu ar trebui să se confrunte cu aşa ceva când este pe teren şi într-o cupă europeană„, a declarat Aamer Anwar.

Glen Kamara a avut probleme şi în meciul Rangers – Slavia Praga

În minutul 87 al partidei de pe Ibrox, Ondrej Kudela de la Slavia s-a îndreptat spre Glen Kamara şi şi-a pus mâna la gură în timp ce spunea ceva. Cei de la Rangers l-au acuzat pe jucătorul de la Slavia de rasism. Cehii au respins cu vehemenţă acuzaţiile.

Reclamă 4 / 0/3

Glen Kamara, fotbalistul lui Rangers, a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu Ondrej Kudela, în timpul meciului cu Slavia Praga din returul optimilor de finală ale Europa League.

Abuzul rasist și ticălos al lui Ondrej Kudela a avut loc pe scena internațională, iar orice eșec de a acționa din partea UEFA va fi privit ca o undă verde pentru rasism. În timpul meciului de joi cu Slavia Praga, Kudela se certa cu un jucător al lui Rangers și după ce am încercat să intervin, mi-a spus să tac și apoi mi-a spus: ‘O secundă, prietene’.

Apoi a venit la mine, și-a acoperit gura cu mâna, s-a apropiat de urechea mea și a rostit următoare cuvinte: ‘Ești o maimuță nenorocită, știi și tu că asta ești’. Am fost șocat și îngrozit când am auzit un astfel de abuz rasist din partea unui jucător de fotbal profesionist„, a transmis Kamara într-o scrisoare postată pe contul său de Twitter.

Ondrek Jukela a fost suspendat 10 meciuri pentru comportament rasist. Kamara a primit şi el o suspendare de trei partide, în competiţiile UEFA, pentru modul în care a reacţionat.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
Vezi toate știrile
Citește și