Închide meniul

Italienii nu se joacă! Jucătorii care nu se vaccinează nu pot juca în Serie A

Antena Sport Publicat: 30 decembrie 2021, 19:35

Italienii nu se joacă! Jucătorii care nu se vaccinează nu pot juca în Serie A

Italienii nu se joacă! Jucătorii care nu se vaccinează nu pot juca în Serie A

Profimediaimages

  • Revoluţie în Serie A
  • Jucătorii care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului nu vor putea să mai joace în acest sezon

Guvernul italian a decis noi restricţii ca urmare a celui mai recent val de infectări cu coronavirus, acestea urmând să intre în vigoare la 2 ianuarie. Gradul de ocupare a stadioanelor va fi redus la 50 la sută, măştile vor fi obligatorii şi vor avea acces în arene doar cei vaccinaţi sau trecuţi recent prin boală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decizie radicală pentru Serie A: jucătorii care nu sunt vaccinaţi nu vor putea să evolueze

De asemenea, în vestiarele din Serie A pot intra doar deţinătorii de Super Green Pass. Asta înseamnă că jucătorii care nu sunt vaccinaţi nu vor putea să evolueze.

“Sportivii care refuză să se vaccineze nu vor putea să mai joace în acest sezon. Pandemia este o situaţie foarte dinamică şi nu ne permitem să irosim toate sacrificiile făcute în ultimii doi ani. Am făcut o deliminare clară în decret între cei care sunt vaccinaţi şi cei care decis să nu se vaccineze. Să nu uităm că opt din zece paturi de la terapie intensivă sunt ocupate de nevaccinaţi”, a declarat Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, potrivit Football Italia.

Reclamă

“Sper că la stadioane va creşte simţul responsabilităţii personale, pentru că am văzut recent prea mulţi suporteri fără măşti. Avem nevoie să facem sacrificii împreună. Alte ţări au luat măsur mai dure, şi-au închis stadioanele, însă noi credem că reducerea gradului de ocupare la 50 la sută va fi suficientă atât timp cât regulile sunt respectate”, a adăugat Costa.

98% din jucătorii din Serie A sunt vaccinaţi

În Serie A regula cu privire la Super Green Pass nu ar reprezenta o mare problemă, având în vedere faptul că puţini jucători nu sunt vaccinaţi. În octombrie, 98 la sută din totalul fotbaliştilor erau deja imunizaţi. Însă nu se ştie cum vor fi afectate de restricţii viitoarele adversare ale echipelor italiene în cupele europene, precum şi adversarii naţionalei Italiei care vor juca în Italia.

Reclamă

Obligativitatea deţinerii Super Green Pass înseamnă că prezentarea unui test cu rezultat negativ făcut cu 48 de ore înainte de eveniment nu mai este suficientă pentru accesul în stadion. Acest lucru este valabil pentru suporteri, jucători şi membri ai stafurilor.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Şeful Fiorentinei a suferit un infarct şi a fost transportat cu elicopterul la spital!
Serie A • 17 mart., 20:11
Şeful Fiorentinei a suferit un infarct şi a fost transportat cu elicopterul la spital! Meciul Atalanta – Fiorentina a fost amânat
FCSB - UTA 4-0. Hat-trick fabulos al lui Darius Olaru! Victoria sezonului pentru FCSB, care s-a distanţat de CFR Cluj şi Rapid
Liga 1 • 24 dec., 10:34
Darius Olaru, la un pas de transferul în Serie A! Căpitanul FCSB-ului a plecat deja în Italia. Câți bani poate primi Gigi Becali
Un nou scandal la Juventus
Serie A • 11 oct., 13:25
Un nou scandal la Juventus! Un jucător este anchetat pentru că ar fi pariat ilegal
Alexis Sanchez s-a întors la Inter
Serie A • 26 aug., 14:54
Alexis Sanchez s-a întors la Inter! Atacantul de 34 de ani revine după un an petrecut în Franţa
Dennis Man a primit două oferte din Serie A!
AntenaPLAY • 19 aug., 11:17
Dennis Man a primit două oferte din Serie A! Care sunt cerinţele patronului Parmei şi când se decide viitorul românului