Închide meniul

Joan Laporta, primele explicaţii după despărţirea Barcelonei de Leo Messi: „Salariul este 110% din venituri!” Preşedintele aruncă vina pe La Liga

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 august 2021, 12:36

Joan Laporta, primele explicaţii după despărţirea Barcelonei de Leo Messi: „Salariul este 110% din venituri! Preşedintele aruncă vina pe La Liga

Lionel Messi, aşteptat să îşi încheie cariera la Barcelona

Joan Laporta şi Leo Messi / Profimedia

Joan Laporta, primele explicaţii după despărţirea Barcelonei de Leo Messi

Negocierile au durat mai multe luni şi au picat, în principal, din cauza problemelor financiare ale echipei care a terminat pe locul 3 ultima ediţie din La Liga. Conducătorii Barcelonei nu au putut să facă rost de bani pentru a îndeplini cerinţele lui Messi. Joan Laporta a oferit explicaţii pentru anunţul care a şocat lumea fotbalului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Din păcate, am primit o moştenire dezastruoasă. Salariul său reprezintă 110% din veniturile clubului. Când am ajuns la club, numerele care fuseseră prezentate după audit erau mult mai mari decât ceea ce ne-au spus și ceea ce anticipasem pe baza numerelor oficiale. Pierderile anticipate sunt foarte mari, datoriile anticipate sunt mari.

Vreau să fiu cât se poate de clar. Leo a vrut să rămână şi clubul a vrut ca el să rămână. Vine o vreme când trebuie să analizezi cu cifre. Regulile La Liga puteau fi mai flexibile, dar nu e nicio scuză pentru că ştiam.

Va lăsa o moşternire. Este un jucătorul cu cele mai multe trofee din istoria clubului. Va rămâne cel mai mare jucător din istoria clubului. A lăsaat bucurie şi avem recunoştinţă eternă”, a declarat Joan Laporta, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Marca.

Lionel Messi, în stare de șoc după despărțirea de Barcelona

Pentru prima dată după 21 de ani, Lionel Messi nu mai este jucătorul Barcelonei. Starul argentinian a fost șocat de vestea ca va trebui să-și continue cariera departe de Camp Nou.

Reclamă

Potrivit Mundo Deportivo, care citează surse apropiate jucătorului, Leo Messi are nevoie de timp pentru a se acomoda cu situația în care s-a trezit brusc.

„Nu vrea să plece fără să-și ia la revedere de la fani, dar are nevoie de câteva ore ca să digere totul. Se gândește mult la cum să-și ia adio. Va fi o scrisoare scrisă cum se cuvine”, notează jurnaliștii iberici.

Barcelona a anunțat despărțirea de Messi

Barcelona a confirmat despărțirea de Lionel Messi prin intermediul unei postări pe contul oficial de Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

„Deși Barcelona și Lionel Messi și-au exprimat intenția clară de a semna un contract în ziua de azi, acesta nu poate fi formalizat din cauza obstacolelor economice și structurale.

În această situație, Lionel Messi nu va continua la FC Barcelona. Ambele părți regretă profund că până la urmă nu s-au îndeplinit dorințele atât ale jucătorului, cât și ale clubului”, a fost anunțul făcut de Barcelona care a șocat lumea.

Recomandări
  • Joan Laporta, primele explicaţii după despărţirea Barcelonei de Leo Messi
  • Preşedintele catalanilor aruncă vina pe La Liga

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:55 LIVE VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și