Jucătorul cu o avere de 15 miliarde de euro a plecat fără să debuteze!

De Cătălin Oprișan
Publicat: 15 decembrie 2021, 16:45

Banii - foarte mulți - nu l-au ajutat pe cel mai bogat fotbalist din lume să debuteze la o echipă de seniori, într-un campionat respectat

Reclamă

Considerat cel mai bogat jucător de pe Pământ, Faiq Bolkiah a ajuns în Portugalia acum un an și jumătate, pentru a evolua la Maritimo Funchal. Venea de la Leicester, unde nu apucase să debuteze, și-a spus că pe pământ iberic poate va avea mai multe șanse. S-a antrenat cu echipa, a stat pe bancă – în luna februarie – la un meci contra celor de la Sporting Lisabona, dar tot nu a fost aruncat în luptă. N-a comentat nimic, a trecut la Maritimo B, dar tot n-a prins tricou, așa că a ajuns la un acord ”prietenesc” cu gruparea, pentru încetarea angajamentului.

Reclamă

Faiq Bolkiah este fiul Principelui din Brunei, Jefri Bolkiah, și nepotul Sultanului Hassanal Bolkiah, iar averea sa este cifrată la 15 miliarde de euro!!! Cu toate acestea, nu prea are succes în fotbalul adevărat, deși el tot încearcă. Născut în Los Angeles, crescut în Brunei, tânărul de 23 de ani încă speră: ”Sunt un fotbalist rapid. Pot juca atât ca extremă, cât și ca număr 10, merg direct spre poartă și-mi place să marchez goluri”.

A cheltuit 35.000.000 de euro într-o lună!

Format în fotbalul englez, s-a apucat de treabă la AFC Newbury apoi a ajuns la Southampton. De aici la Arsenal, hop, Chelsea și Stoke City, și, mai departe, Leicester 2016. A apărut la știri mai mult prin excentricitățile sale: că are un tigru drept mascotă, cu care obișnuiește să mai joace… fotbal, că a cheltuit 35 de milioane de euro. Oficial, Faiq apare cu șase prezențe la echipa națională a țării sale, unde este căpitan. ”Eram eligibil și pentru SUA, dar am preferat Bruneiul”, avea să declare.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
21:53 Momentul care i-a schimbat destinul lui David Popovici: „Nu știu ce aș fi ales!” 21:14 FC U Craiova 1948 acuză că o altă echipă i-a „furat” jucătorul din cantonament: „A încălcat contractul!” 21:05 VideoBucurie mare în tribune! O fetiță de câțiva ani le-a atras atentia tuturor la un meci de baseball 20:37 VideoOctavian Popescu, promisiune uriaşă: „O să am timp pentru BAC şi sper să îl iau. Dacă nu era importantă şcoala, nu mai stăteam să termin toate clasele!” EXCLUSIV 20:32 FotoO tânără de 23 de ani, ucisă cu bestialitate de fostul iubit. A fost înjunghiată de 30 de ori 19:34 EXCLUSIVAdrian Mutu, prima reacţie după ce Rapid a rămas cu interdicţia la transferuri: „Am primit asigurări că totul se va rezolva!” 19:24 La ce oră se joacă meciul Simona Halep – Magdalena Frech, din turul trei de la Wimbledon 2022 19:07 VideoIlie Dumitrescu şi Bogdan Stelea, dialog de senzaţie! Hohote de râs: „Ti-am dat vreun gol?!” / „Mi-ai dat două! V-am bătut!” 19:01 Jurgen Klopp, reacție genială după ce Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool: „Cei mai buni ani acum urmează!” 18:31 NEWS ALERTAlexandru Ioniţă a fost suspendat din nou de Agenția Națională Anti-Doping
Close