Închide meniul

Juventus, Barcelona şi Real, în pericol! UEFA a deschis proceduri disciplinare pentru fondatoarele Super Ligii Europene

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 mai 2021, 9:08

Juventus, Barcelona şi Real, în pericol! UEFA a deschis proceduri disciplinare pentru fondatoarele Super Ligii Europene

Profimediaimages

Juventus, Barcelona şi Real, în pericol! UEFA a deschis proceduri disciplinare

„Ca urmare a unei anchete desfăşurată de inspectorii de etică şi disciplină a UEFA, s-a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, pentru o potenţială încălcare a cadrului juridic UEFA”, a anunţat forul european, fără alte precizări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juventus, Barcelona şi Real, în pericol! UEFA a deschis proceduri disciplinare

Forul european a anunţat, la 12 mai, că inspectori de etică şi disciplină au fost numiţi pentru a ancheta Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus în legătură cu proiectul Superligii europene.

“În conformitate cu articolul 31(4) al Regulamentului Disciplinar UEFA, au fost numiţi astăzi inspectori UEFA de etică şi disciplină pentru a face o anchetă disciplinară cu privire la o potenţială încălcare a cadrului legal UEFA de către Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus în legătură cu aşa numitul proiect <Superligă>”, se arăta pe site-ul forului continental.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în urmă cu aproximativ o lună de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid.

Juventus, Barcelona şi Real, în pericol! Aleksander Ceferin: „Toată lumea trebuie să sufere consecinţele”

„Toată lumea trebuie să sufere consecinţele a ceea ce a făcut, nu se poate spune că nu s-a întâmplat nimic. Dar pentru mine există o mare diferenţă între cluburile engleze şi celelalte şase. Cluburile engleze au ieşit primele, şi-au recunoscut greşeala. Este nevoie de o anumită tărie de caracter pentru a spune: <m-am înşelat>”, a avertizat Aleksandar Ceferin, în Daily Mail.

Reclamă

El a spus că poziţia cluburilor engleze este în contrast cu cea a grupărilor Real Madrid, Barcelona şi Juventus. Conducătorii acestor trei cluburi au fost ironizaţi de Ceferin, care a vorbit despre „cei care simt că Pământul este plat şi cred că Superliga există încă”.

Şase cluburi din Anglia, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham şi Chelsea, unul din Italia, Inter Milano, şi unul din Spania, Atletico Madrid, au renunţat oficial la Superliga europeană, la 48 de ore de la anunţul înfiinţării. AC Milan a dat un comunicat ambiguu, din care ar reieşi că şi gruparea „rossonerro” iese din proiect. Dintre fondatori, au mai rămas ferme trei grupări, Juventus, Real Madrid şi Barcelona.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Granzii Europei, în pericol după înfiinţarea Superligii Europei
  • Ce măsuri poate lua UEFA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:34 Emma Răducanu a revenit la forma maximă! S-a calificat în sferturi la Stuttgart şi va avea un duel „de foc” cu Iga Swiatek 9:31 „Va fi făcut sfânt!” Dumitru Dragomir, mesaj despre planul lui Gigi Becali! A făcut plecăciuni în fața patronului de la FCSB 9:11 „Sunt emoții!” Jurgen Klopp nu s-a ferit de cuvinte, după ultimul meci european la Liverpool! Ce a spus despre adversari 9:10 Semnal de alarmă pentru FCSB, înaintea transferului lui Florinel Coman în Qatar: „Nu va fi uşor!” Sfat pentru Gigi Becali 8:51 VIDEOScene incredibile la Marele Premiu al Chinei! Gazonul a luat foc în timpul antrenamentelor! Steagul roșu s-a ridicat imediat 8:44 „Joacă două meciuri pe an!” Jucătorul cu care Gigi Becali vrea să dea lovitura, făcut praf: „Cine l-a văzut fotbalist?” 8:28 „Ne putem descurca” Florin Maxim, cu gândul la Europa League după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României 8:19 Răzvan Lucescu, concluzie amară după ce PAOK a ratat semifinalele Conference League: „Totul a fost în favoarea lor” 7:50 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Chinei. Calificările pentru sprint sunt pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (10:30) 18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
Vezi toate știrile
Citește și