Închide meniul

Karim Benzema l-a învins pe Kylian Mbappe! A fost desemnat sportivul anului 2022 în Franţa

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 ianuarie 2023, 9:09

Karim Benzema l-a învins pe Kylian Mbappe! A fost desemnat sportivul anului 2022 în Franţa

Karim Benzema l-a învins pe Kylian Mbappe

Karim Benzema şi Kylian Mbappe, la un antrenament al Franţei / Profimedia Images

Karim Benzema l-a învins pe Kylian Mbappe şi a fost desemnat sportivul anului 2022 în Franţa. De asemenea, Caroline Garcia a fost votată sportiva anului în Hexagon, cu ocazia primei ediţii a Trofeului UJSF, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei 3.000 de ziarişti care sunt membrii ai Uniunii jurnaliştilor sportivi din Hexagon au fost invitaţi să voteze între 24 noiembrie şi 31 decembrie.

Karim Benzema l-a învins pe Kylian Mbappe!

Benzema (35 ani), câştigătorul Balonului de Aur 2022, a condus-o pe Real Madrid la cucerirea celui de-al 14-lea său în Liga Campionilor, înainte de a declara forfait pentru Cupa Mondială din Qatar, din cauza unei accidentări.

Un alt fotbalist, Kylian Mbappe, s-a clasat pe locul al doilea în ancheta UJSF.

Caroline Garcia e numărul 1

Caroline Garcia, în vârstă de 29 de ani, a urcat de pe locul 75 în clasamentul WTA, pe care îl ocupa înaintea turneelor americane din primăvară, pentru a încheia anul pe locul al patrulea în ierarhia mondială, după ce a câştigat turneul WTA 1.000 de la Cincinnati şi a atins semifinalele la US Open, înainte de a se impune în Turneul Campioanelor de la Fort Worth (Texas).

Reclamă

Garcia a devansat-o pe ciclista Pauline Ferrand-Prevosi, ocupanta locului secund.

Baschetbalistul Victor Wembanyama a fost ales „speranţa anului”, iar schiorul Arthur Bauchet a cucerit trofeul rezervat sportivului cu dizabilităţi.

Naţionala de rugby a Franţei a primit cele mai multe voturi la categoria „echipa anului”, în timp ce selecţionerul ei, Fabien Galthie, a fost ales „antrenorul anului”.

Reclamă 4 / 0/3

Karim Benzema s-a retras de la naționala Franței

Karim Benzema s-a retras de la naționala Frantei, chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani.

„Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt acum și sunt mândru de asta. Mi-am scris povestea, iar a noastră se încheie aici”, a scris Karim Benzema, pe contul său de Twitter.

Karim Benzema a debutat în naționala „Cocoșului galic” în 2007 și a fost un om esențial pentru „Les Bleus” până la scandalul șantajării lui Mathieu Valbuena. După acel incident petrecut în 2015, Benzema a fost exclus din lotul Franței. Astfel, el a ratat Campionatul European din 2016 și Cupa Mondială din 2018.

După aproape 6 ani de absență, atacantul lui Real Madrid a fost readus in lotul francezilor în 2021, după ce Emmanuel Macron a insistat pentru revenirea sa.

Benzema a înscris 4 goluri pentru reprezentativa țării sale la Campionatul European din 2020, iar lucrurile păreau să meargă în direcția dorită de ambele părți. Înainte de Mondialul qatarez, el fiind considerat, alături de Mbappe, liderul Franței.

În total, atacantul cu origini algeriene a înscris 37 de goluri pentru reprezentativa Franței, jucând 97 de meciuri. Nu a câștigat niciun turneu major, dar a reușit să-și treacă în palmares Liga Națiunilor în sezonul 2020/2021.

 

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și