Închide meniul

Karim Benzema s-a retras de la naționala Franței! Ce l-a supărat pe câștigătorul Balonului de Aur

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 19 decembrie 2022, 17:47 / Actualizat: 31 ianuarie 2024, 20:04

Karim Benzema s-a retras de la naționala Franței! Ce l-a supărat pe câștigătorul Balonului de Aur

Karim Benzema, apărat de Patrice Evra după ce s-a retras din naționala Franței

Karim Benzema s-a retras de la naționala Frantei, chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani.

Karim Benzema s-a retras de la naționala Frantei, chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câștigătorul Balonului de Aur și-a anunțat decizia pe rețelele de socializare.

Karim Benzema s-a retras de la naționala Frantei! Ce l-a supărat pe câștigătorul Balonului de Aur

Înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar, atacantul de 35 de ani s-a accidentat. Astfel, Didier Deschamps a nevoit să se descurce fără superstarul din atacul său.

Totuși, pe finalul competiției, Benzema a dat semne că este recuperat complet. A jucat pentru Real Madrid într-un meci de pregătire cu Leganes, joi, cu 3 zile înainte de finala dintre Argentina și Franța. Deschamps nu a vrut însă să audă de o eventuală readucere a lui Karim, iar atacantul pare să nu fi gustat deloc decizia selecționerului.

„Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt acum și sunt mândru de asta. Mi-am scris povestea, iar a noastră se încheie aici”, a scris Karim Benzema, pe contul său de Twitter.

Reclamă

Karim Benzema a debutat în naționala „Cocoșului galic” în 2007 și a fost un om esențial pentru „Les Bleus” până la scandalul șantajării lui Mathieu Valbuena. După acel incident petrecut în 2015, Benzema a fost exclus din lotul Franței. Astfel, el a ratat Campionatul European din 2016 și Cupa Mondială din 2018.

După aproape 6 ani de absență, atacantul lui Real Madrid a fost readus in lotul francezilor în 2021, după ce Emmanuel Macron a insistat pentru revenirea sa.

Reclamă 4 / 0/3

Benzema a înscris 4 goluri pentru reprezentativa țării sale la Campionatul European din 2020, iar lucrurile păreau să meargă în direcția dorită de ambele părți. Înainte de Mondialul qatarez, el fiind considerat, alături de Mbappe, liderul Franței.

În total, atacantul cu origini algeriene a înscris 37 de goluri pentru reprezentativa Franței, jucând 97 de meciuri. Nu a câștigat niciun turneu major, dar a reușit să-și treacă în palmares Liga Națiunilor în sezonul 2020/2021.

Derapaj rasist la adresa lui Kingsley Coman, după finala Argentina-Franța: „Locul tău este în Africa, prietene!”

Unii dintre susținătorii Franței, dezamăgiți de deznodământul finalei, au luat cu asalt contul de Instagram al lui Coman, lăsând acolo numeroase mesaje condamnabile:

  • „Du-te înapoi în Africa!”
  • „Locul tău este în Africa, prietene!”
  • „Nu uita că ești african, nu ești francez! Pleacă din echipă!”

Foarte multă lume a fost însă de partea extremei lui Bayern Munchen, lăsând mesaje de încurajare.

„Kingsley, aceste mesaje rasiste nu sunt venite din Franța, nu le băga în seamă, noi te iubim aici!”
„Suntem alături de tine, nu-i băga în seamă pe hateri”, au fost doar câteva dintre mesajele de susţinere.

Recomandări
  • Karim Benzema s-a retras de la naționala Franței
  • Didier Deschamps nu a vrut să-l readucă în lot pentru finala cu Argentina

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului Vezi toate știrile
Citește și