Închide meniul

Karim Benzema, sezon de pus în ramă! Cifrele incredibile care i-au adus Balonul de Aur 2022

Alexandru Ivan Publicat: 17 octombrie 2022, 22:57

Reclamă
Karim Benzema, sezon de pus în ramă! Cifrele incredibile care i-au adus Balonul de Aur 2022

Karim Benzema este titular în Real Madrid - Al-Hilal

Karim Benzema, într-un meci pentru Real Madrid / Profimedia

Karim Benzema a avut un sezon 2021/2022 impresionant la Real Madrid, culminat cu câștigarea premiului suprem, Balonul de Aur 2022. Atacantul francez a avut cifre de-a dreptul incredibile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benzema a disputat 46 de partide în stagiunea 2021/2022, în toate competițiile, reușind 44 de goluri și 15 assist-uri. A fost pe locul secund în ierarhia celor mai influenți jucători din Europa, contribuind în total la 59 de goluri. Asta înseamnă o contribuție directă la un gol la fiecare 66.42 de minute.

Karim Benzema, sezon 2021/2022 impresionant, culminat cu premiul suprem, Balonul de Aur 2022

Benzema a propulsat-o pe Real Madrid spre o „dublă” nesperată la începutul sezonului: titlul în La Liga și câștigarea UEFA Champions League. Atacantul francez a fost decisiv în parcursul echipei lui Ancelotti.

Francezul a jucat în 12 din cele 13 meciuri disputate de Real Madrid în drumul spre trofeul Champions League și a înscris în nouă dintre acestea. Contribuția sa a cântărit enorm, mai ales, în fazele eliminatorii: hat-trick în „optimi”, cu PSG, hat-trick în „sferturi”, cu Chelsea, „dublă” cu Manchester City, în semifinale.

Reclamă

În La Liga, cu 27 de reușite, Benzema a fost golgheter, contribuind la 48,75% din golurile înscrise de Real Madrid. Francezul a punctat împotriva adversarilor direcți ai madrilenilor din lupta la titlu: gol în tur și în retur cu Sevilla, gol în tur cu Atletico Madrid. De notat e că, fără el, Real Madrid a fost umilită de Barcelona chiar pe Santiago Bernabeu, scor 0-4.

La nivel individual, Karim Benzema a primit deja premiul UEFA pentru „Cel mai bun jucător din Europa”, „Jucătorul anului la Real Madrid”, „Jucătorul anului în La Liga” și „Cel mai bun jucător francez al anului 2021”. Alături de Real Madrid, atacantul de 34 de ani a câștigat UEFA Champions League, La Liga și Supercupa Spaniei.

Karim Benzema ocupă locul secund în ierarhia celor mai buni marcatori din istoria lui Real Madrid, după ce l-a depășit recent pe legendarul Raul. Doar Cristiano Ronaldo a marcat mai multe goluri pentru echipa Blanco decât atacantul francez.

Reclamă 4 / 0/3

Real Madrid îi prelungește contractul lui Karim Benzema

Real Madrid îl recompensează pe Karim Benzema pentru sezonul de vis cu un nou contract. Actualul contract expiră în vara lui 2023, iar „Los Blancos” îi oferă prelungirea pe încă un sezon, anunţă celebrul jurnalist Fabrizio Romano.

Astfel, prelungirea contractului va fi un fel de „cadou” din partea madrilenilor pentru atacantul francez, după ce acesta a cucerit „Balonul de Aur”.

„Real Madrid este pe punctul de a completa înțelegerea cu Karim Benzema pentru a-și extinde contractul până în iunie 2024.

Real va celebra incredibilul an cu un nou contract”, a notat Fabrizio Romano, pe contul oficial de Twitter, cu o săptămână înainte de ceremonia pentru decernarea Balonului de Aur.

 

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A Vezi toate știrile
Citește și