Închide meniul

Kevin de Bruyne a cerut să nu fie convocat la naționala Belgiei! Chiar selecționerul a dezvăluit totul

Alex Ioniță Publicat: 4 octombrie 2024, 14:22

Reclamă
Kevin de Bruyne a cerut să nu fie convocat la naționala Belgiei! Chiar selecționerul a dezvăluit totul

Kevin de Bruyne a cerut să nu fie convocat la naționala Belgiei!

Profimedia

Kevin De Bruyne, căpitanul Belgiei, accidentat, a cerut să nu fie convocat la meciurile cu Italia şi Franţa, prevăzute în această lună în Liga Naţiunilor, a anunţat vineri selecţionerul Domenico Tedesco, citat de Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De Bruyne, de la Manchester City, s-a accidentat la meciul cu Inter Milano din Liga Campionilor, în septembrie, ratând ultimele patru jocuri din Premier League.

Kevin de Bruyne a cerut să nu fie convocat la naționala Belgiei!

Antrenorul lui City, Pep Guardiola, a confirmat că De Bruyne nu va juca până la încheierea ferestrei internaţionale din cauza unei probleme musculare. Belgia joacă pe 10 octombrie la Roma cu Italia, iar apoi cu Franţa, pe 14 octombrie, la Bruxelles.

În conferinţa de presă de vineri, Tedesco a spus că De Bruyne i-a cerut să lipsească şi de la meciurile din noiembrie, tot din Liga Naţiunilor, cu Italia şi Israel, pentru o gestionare mai eficientă a meciurilor pe care le joacă.

De Bruyne, 33 de ani, a pus sub semnul întrebării viitorul său la echipa naţională, după ce a fost nemulţumit de mentalitatea de luptă şi capacitatea coechipierilor săi după o înfrângere cu 0-2 în faţa Franţei la Lyon, pe 9 septembrie.

Reclamă
Reclamă

Dar Tedesco a spus că De Bruyne s-a angajat să-şi continue cariera internaţională până la Cupa Mondială din 2026: ”Am avut o lungă conversaţie telefonică. Are o accidentare, dar este foarte motivat să continue cu ‘diavolii roşii’ şi să joace la Cupa Mondială din 2026”.

”A cerut să renunţe la aceste meciuri din octombrie, ca şi la cele din noiembrie, pentru a putea avea grijă de corpul său. Programul a devenit şi mai încărcat din cauza Cupei Mondiale a Cluburilor. De aceea el nu este aici acum şi în noiembrie. Dar când va conta cu adevărat – Cupa Mondială – el va fi acolo.

Kevin este un mare jucător, dar şi o mare personalitate. Am vorbit după ce s-a întâmplat în ultimul meci. Bineînţeles că a fost emoţional, îşi doreşte mereu să câştige. Dar nu a menţionat niciodată nume în presă. Trebuie doar să ne ocupăm de asta. În mass-media a devenit un subiect important, doar pentru că Kevin a fost cel care a spus-o. Dar în vestiar nu este un subiect mare’‘.

Reclamă

Romelu Lukaku, care a ratat meciurile de luna trecută în timp ce finaliza mutarea de la Chelsea la Napoli, nu a fost rechemat în ciuda a două goluri marcate în Serie A de la revenirea sa în acţiune.

Un alt superstar care nu va evolua în meciurile lunii din Liga Națiunilor este Kylian Mbappe. Francezul nu a fost convocat de Didier Deschamps, din cauza unei accidentări.

Kevin De Bruyne, atac total la UEFA şi FIFA

Kevin De Bruyne a lansat un atac total la UEFA şi FIFA. Starul naţionalei Belgiei a surprins la conferinţa de presă premergătoare meciului Belgia – Israel, din UEFA Nations League. Mijlocaşul de 33 de ani i-a arătat cu degetul pe conducătorii fotbalului mondial.

De Bruyne, vedeta lui Pep Guardiola de la Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul competiţional, care este din ce în ce mai încărcat.

Mijlocaşul belgian a tras un semnal de alarmă şi consideră că şefii fotbalului sunt iresponsabili. A amintit de numărul tot mai mare de accidentări.

„Sezoanele sunt din ce în ce mai lungi. Poate că sezonul acesta va fi bine, dar calendarul va fi şi mai complicat odată cu Cupa Mondială din 2026. Unele sindicate ale jucătorilor au încercat să găsească soluţii, dar nimic nu se schimbă. Celor de la UEFA şi FIFA nu le pasă. Banii vorbesc şi nimic altceva!”, a declarat De Bruyne.

Mijlocaşul a avut mai multe accidentări în sezonul trecut, însă a fost prezent la EURO 2024, unde „diavolii roşii” au dezamăgit, fiind eliminaţi de Franţa în optimi de finală (0-1). El a marcat unul din golurile meciului câştigat de Belgia împotriva României, cu 2-0, în faza grupelor.

„A fost greu să revin după şase luni de accidentare. Ştiam că pot juca la EURO la 100% din capacitate după ce m-am odihnit. Mă simt foarte bine. Am jucat practic în toate meciurile. Sunt mulţumit. Cât timp mă simt bine fizic, rămân la naţională.

Obiectivul este Cupa Mondială din 2026. Vom vedea în timpul sezonului, poate că voi vorbi cu Tedesco (selecţionerul – n. r.) dacă trebuie s-o iau mai uşor şi poate să nu joc în nişte meciuri”, a spus căpitanul naţionalei Belgiei.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:09

„Să îmi aducă factura!” Pep Guardiola şi-a scos pălăria în faţa fanilor lui Manchester City! Ce surpriză i-au pregătit aceştia

16:39

Seria de invincibilitate a Arynei Sabalenka s-a încheiat! Karolina Muchova, victorie după un meci maraton la Beijing

16:21

Jose Mourinho ar putea pleca de la Fenerbahce! „The Special One” e dorit în Premier League

15:46

Mircea Lucescu l-a lăsat acasă pe Daniel Bîrligea şi se bazează pe George Puşcaş pentru „dubla” cu Cipru şi Lituania!

15:31

Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania! Decizia luată în cazul lui Bîrligea

15:23

Gigi Becali, mesaj de luptă înainte de Rangers – FCSB. Patronul și-a făcut deja planul: „O bat din canapea! Dirijez din pat!”

1 PAOK – FCSB 0-1! Victorie uriaşă pentru campioana României în faţa echipei lui Răzvan Lucescu. Bîrligea, eroul de la Salonic 2 Simona Halep a fost eliminată de la Hong Kong de Anna Blinkova! Înfrângere în două seturi pentru româncă 3 „Nu e un secret salariul lui!” Cum a fost convins Gabi Torje să semneze cu Muscelul Câmpulung: „Mai poate să joace 2-3 ani” 4 FotoPrin ce a putut trece soţia lui Nicolae Dică în timpul unui meci. Dezvăluiri teribile: „Fetiţa a început să plângă” 5 Kylian Mbappe, meci de coşmar în Champions League! Nota primită după contraperformanţă uimitoare din Lille – Real Madrid 1-0 6 Simona Halep a suferit la Hong Kong una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei! De când nu a mai păţit „Simo” aşa ceva
Citește și