Închide meniul

Kylian Mbappe, cel mai valoros fotbalist din lume! Vinicius şi Erling Haaland, în top 3. Clasamentul publicat de CIES

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 iunie 2022, 17:20

Kylian Mbappe, cel mai valoros fotbalist din lume! Vinicius şi Erling Haaland, în top 3. Clasamentul publicat de CIES

Kylian Mbappe, cel mai valoros fotbalist din lume

Kylian Mbappe, bucurie după marcarea unui gol / Profimedia

Kylian Mbappe (23 ani), care şi-a prelungit recent contractul cu Paris Saint-Germain, este cel mai valoros fotbalist din lume, conform unei liste pe care a prezentat-o, luni, Observatorul fotbalului CIES, potrivit news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mbappe are o valoare estimată la 205,6 milioane de euro. Francezul de 23,4 ani are contract cu PSG până în iunie 2025.

Kylian Mbappe, cel mai valoros fotbalist din lume

Pe locul doi se află brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid (21,9 ani, contract până în iunie 2024), cu o valoare de 183,3 milioane de euro.

Poziţia a treia este ocupată de norvegianul Erling Haaland de la Manchester City (21,9 ani, contract până în iunie 2027), cu o valoare de 152,6 milioane de euro.

Top 10 este completat de Pedri Gonzalez (FC Barcelona) – 135,1 milioane de euro, Jude Bellingham (Borussia Dortmund) – 133,7 milioane, Phil Foden (Manchester City) – 124, Frenkie de Jong (FC Barcelona) – 112,5, Luis Diaz (Liverpool) – 110, Ruben Dias (Manchester City) – 109,6 şi Ferran Torres (FC Barcelona) – 109,5.

Reclamă

Cele mai în vârstă fotbalist din top 100 prezentat de CIES este Kevin de Bruyne, 30 de ani, care ocupă locul 76, cu o valoare de 57 de milioane de euro. Cel mai tânăr din top este Pablo Gavi, 17 ani, care ocupă locul 73, cu 58 de milioane.

Cluburile din Premier League domină topul, având 41 de reprezentanţi.

Emmanuel Macron a recunoscut că a discutat cu Kylian Mbappe

Emmanuel Macron a recunoscut că a discutat cu starul Kylian Mbappe înainte ca acesta să-şi prelungească contractul Paris Saint-Germain, informează L’Equipe.

Reclamă 4 / 0/3

Cu ocazia unei conferinţe de presă în care a prezentat motivele deciziei sale de a rămâne la PSG, în loc să dea curs ofertei campioanei Spaniei, Real Madrid, Mbappe a precizat că a primit „sfaturi bune” din partea preşedintelui Franţei, care a dorit ca el să „rămână” pe Parc des Princes.

Lucru confirmat sâmbătă chiar de către Emmanuel Macron, care a recunoscut că „a avut o discuţie cu Mbappe” înainte ca acesta să aleagă să-şi prelungească înţelegerea cu PSG până în 2025.

„Vreau să vă asigur că nu intervin în niciun transfer”, a ţinut să sublinieze însă preşedintele Franţei. „Sunt la fel ca orice alt cetăţean când vine vorba de fotbal, cu dorinţa de a vedea un joc frumos şi de a susţine o echipă”, a spus Macron, suporter declarat al formaţiei Olympique Marseille.

„Am avut o discuţie cu Kylian Mbappe înainte, pur şi simplu pentru a-l sfătui să rămână în Franţa. Atunci când este solicitat în mod informal şi amical, este rolul unui preşedinte să îşi apere ţara”, a conchis Emmanuel Macron.

Erling Haaland a semnat cu Manchester City

Pep Guardiola a avut un mesaj clar pentru Erling Haaland după transferul la Manchester City. Antrenorul liderului din Premier League nu are de gând să pună presiune pe superstarul norvegian cotat la 150 de milioane de euro.

În urma transferului la Manchester City, Haaland va intra în top 5 al celor mai bine plătiți jucători din lume. Atacantul de 21 de ani va încasa un salariu astronomic, în valoare de peste 3,3 milioane de euro pe lună. Adică 111.111 de euro pe zi, 4.629 de euro pe oră… și 77 de euro pe minut.

„Este un jucător tânăr şi talentat. Sunt foarte fericit că a decis să vină alături de noi. Îl vom ajuta să se acomodeze cât mai repede posibil, în ceea ce priveşte viaţa la Manchester, casă şi toate celelalte, şi sunt sigur că se va adapta rapid la modul în care vrem să jucăm.

Reclamă

Nu îi vom da, nici măcar pentru o secundă, responsabilitatea de a marca golurile noastre. Trebuie să câştigăm meciuri. Pentru a câştiga, avem nevoie ca toată lumea să facă lucrurile în cel mai bun mod”, a declarat Guardiola, potrivit lequipe.fr, citat de news.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:30 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 0-0. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și