Închide meniul

Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, la doar 16 ani și 57 de zile! A doborât două recorduri în aceeași seară

Alex Ioniță Publicat: 8 septembrie 2023, 21:27 / Actualizat: 9 septembrie 2023, 0:00

Reclamă
Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, la doar 16 ani și 57 de zile! A doborât două recorduri în aceeași seară

Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, la doar 16 ani și 57 de zile!

Lamine Yamal, în Georgia - Spania 1-7 / Profimediaimages

Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, la doar 16 ani și 57 de zile! Tânărul fotbalist a marcat în partida câștigată de către Spania, pe terenul selecționatei din Georgia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Furia Roja” s-a impus categoric în partida cu Georgia, din deplasare, cu scorul de 7-1. Pe lângă faptul că spaniolii le-au administrat georgienilor cea mai usturătoare înfrângere din istorie, Lamine Yamal a devenit, odată cu această partidă, cel mai tânăr debutant și marcator din istoria selecționatei iberice.

Lamine Yamal a scris istorie pentru Spania, la doar 16 ani și 57 de zile! A marcat ultimul gol al partidei cu Georgia

În cadrul meciului cu Georgia, din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, Lamine Yamal a marcat ultimul gol al partidei și a stabilit scorul final, de 7-1 pentru selecționata Spaniei. Astfel, fotbalistul de doar 16 ani și 57 de zile a devenit cel mai tânăr debutant și marcator din istoria „Furia Roja”.

Jucătorul care activează la FC Barcelona a intrat pe teren din postura de rezervă, în minutul 44 al meciului, la scorul de 4-0 pentru spanioli. Odată cu intrarea în teren, acesta i-a bătut recordul lui Gavi, care debuta pentru Spania la vârsta de 17 ani, două luni și o zi.

De asemenea, în minutul 74, tânărul legitimat la echipa pregătită de Xavi a marcat primul său gol pentru prima reprezentativă, cu un șut puternic, din interiorul careului. Astfel, a devenit și cel mai tânăr marcator din istoria selecționatei iberice.

Reclamă

În urmă cu câteva luni, antrenorul lui Barcelona, Xavi, a lăudat calitățile tânărului jucător:

„N-are frică și e extrem de talentat. Câteva dintre pasele lui în treimea finală au fost foarte bune.

E dificil să găsești un fotbalist ca el, nu arată de 15 ani, e foarte matur, e gata să joace și se antrenează excelent. Poate marca o eră la acest club”, a spus atunci tehnicianul catalanilor.

Reclamă 4 / 0/3

În momentul de față, jucătorul născut în anul 2007 este cotat la suma de 25 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Georgia – Spania 1-7

Selecționata condusă de Luis de la Fuente s-a distrat în deplasarea din Georgia, care a contat pentru runda a 5-a a preliminariilor pentru EURO 2024. Spaniolii au deschis scorul încă din prima repriză, în minutul 22, prin reușita lui Morata.

Gazdele au avut ghinion în minutul 27, iar Kvirkvelia și-a trimis în propria poartă. Până la pauză, a mai marcat Dani Olmo, iar Morata a reușit „dubla”.

Repriza secundă a început mult mai bine pentru Georgia. Selecționata gazdă a redus din diferență în minutul 49, prin reușita lui Chakvetadze.

Totuși, tot spaniolii au condus partida, până la finalul acesteia. Pentru „Furia Roja” au mai marcat Morata (min 65 – hat-trick), Williams (min 68) și Lamine Yamal (min 74).

După această partidă, Spania ocupă locul al 2-lea în Grupa A, cu 6 puncte, în timp ce Georgia se află pe locul al 4-lea, cu 4 puncte.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și