Închide meniul

Lionel Messi a primit două trofee la gala Laureus! Starul lui PSG, mesaj pentru Barcelona

Viviana Moraru Publicat: 9 mai 2023, 8:39

Reclamă
Lionel Messi a primit două trofee la gala Laureus! Starul lui PSG, mesaj pentru Barcelona

Lionel Messi a primit două trofee la gala Laureus

Lionel Messi, la gala Laureus/ Profimedia

Lionel Messi a primit două trofee la gala Laureus. Argentinianul, care s-a aflat în centrul unor controverse în ultimele zile, după o deplasare neautorizată de PSG în Arabia Saudită, a fost ales sportivul anului în cadrul ceremoniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a fost premiat şi cu naţionala Argentinei, la categoria echipa anului, fiind primul sportiv care obţine cele două premii Laureus în acelaşi an.

Lionel Messi a primit două trofee la gala Laureus

La “Sportivul Anului” mai erau nominalizaţi fotbalistul francez Kylian Mbappe, pilotul olandez de Formula 1 Max Verstppen, atletul suedez Mondo Duplantis, tenismenul spaniol Rafael Nadal şi baschetbalistul american Stephen Curry.

În discursul său de la Gala Laureus, Lionel Messi a amintit de Barcelona, declarându-se bucuros pentru tot ceea ce a cucerit în ultimele sezoane, atât cu echipa de club, cât şi cu echipa naţională.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru acest premiu, e o onoare să îl primesc și este o plăcere să fiu aici.

Reclamă

Anul trecut, mi-am îndeplinit cel mai mare vis, câștigarea Cupei Mondiale. Am suferit mult. Am trăit multe bucurii la Barcelona și multe dezamăgiri la echipa națională. Toate obstacolele întâlnite pe traseu m-au făcut mai bun”, a declarat Lionel Messi la gală, conform mundodeportivo.com.

Imediat după, clubul catalan a reacţionat, şi a transmis un mesaj scurt pe conturile oficiale. „Felicitări, GOAT( n.r. cel mai bun din toate timpurile)”, au notat oficialii celor de la Barcelona.

La Gala Laureus, Cea mai bună sportivă a fost desemnată atleta jamaicană Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Reclamă 4 / 0/3

Revelaţia anului a fost ales tenismenul spaniol Carlos Alcaraz, în timp ce la capitolul „Revenirea Anului”, câştigătorul este fotbalistul danez Christian Eriksen.

Nadia Comăneci este membru Laureus World Sports Academy, o asociaţie care reuneşte peste 60 dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor şi decernează anual premii.

Lionel Messi, tot mai departe de Barcelona! Motivele pentru care argentinianul va fi greu de transferat de catalani

Lionel Messi este tot mai departe de a fi transferat de Barcelona. Catalanii au probleme cu fair-play-ul financiar şi se pare că nu pot găsi o cale prin care să îi permită revenirea starului argentinian pe Camp Nou. Cotidianul Marca a anunţat că oficialii trupei blaugrana fac eforturi considerabile pentru ca sud-americanul să revină la formaţia la care a scris istorie.

Barcelona traversează o perioadă delicată din punct de vedere financiar, iar un eventual transfer al lui Lionel Messi ar îngreuna situaţia. Cotidianul Marca a dezvăluit că starul lui PSG este „tot mai departe” de o revenire la clubul unde a scris istorie.

Catalanii trebuie să elibereze o sumă considerabilă din bugetul clubului, pentru a-i putea plăti salariul lui Lionel Messi. Acest fapt ar afecta şi transferurile pe care Xavi le-a pus la cale, pentru următorul sezon, cât şi înregistrarea contractelor unor jucători precum Marcos Alonso sau Gavi.

Totodată, pentru a-i face loc lui Lionel Messi, Barcelona trebuie să renunţe la anumiţi jucători, şi în momentul de faţă, niciunul nu vrea să părăsească trupa lui Xavi.

De asemenea, un aspect important în finanţele clubului îl reprezintă şi faptul că Barcelona va încasa mult mai puţin din bilete în sezonul viitor. Camp Nou se va moderniza, iar trupa lui Xavi se va muta pe Stadionul Olimpic din Barcelona, care are o capacitate de 55.000 de locuri, cu peste 40.000 de locuri mai puţin decât are arena de casă a catalanilor.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și