Închide meniul
VIDEO

Lionel Messi, gest memorabil pentru Gerd Muller. „Respectul și admirația mea!” + Cele mai tari goluri înscrise de „Der Bomber”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 15 august 2021, 17:14

Lionel Messi, gest memorabil pentru Gerd Muller. „Respectul și admirația mea! + Cele mai tari goluri înscrise de „Der Bomber

Gerd Muller a murit la 75 de ani

Profimedia

S-a întâmlat în 2012, când Messi marca 91 de goluri, cu șase mai mult decât reușise Gerd Muller în 1972.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi, gest memorabil pentru Gerd Muller

Imediat după ce a stabilit noul record, Lionel Messi a făcut un gest nobil pentru legenda fotbalului german, în semn de respect.

Argentinianul i-a oferit lui Muller un tricou pe care a lăsat un mesaj emoționant: „Pentru Gerd Muller, respectul și admirația mea! O îmbrățișare!”

Muller a donat ulterior tricoul respectiv celor de la Bayer Munchen. În prezent, acesta este singurul obiect din muzeul clubului care nu are legătură cu istoria bavarezilor.

Reclamă

Top 5 goluri reușite de Gerd Muller

Considerat cel mai bun marcator din toate timpurile, Gerd Muller a uimit pe toată lumea cu abilitea sa de a găsi poarta din orice poziție.

5. Bayern Munchen – Eintracht Frankfurt 2-1 (1974-1975)

A câștigat de șapte ori titlul de golgheter în Bundesliga, iar lovitura pe care a reușit-o aici arată exact de ce Gerd Muller este cel mai bun marcator din istoria campionatului german.

Reclamă 4 / 0/3

4. Bayern Munchen – Kickers Offenbach 5-1 (1968-1969)

La 1,76 metri, Gerd Muller nu era cel mai înalt jucător din vremea lui. Chiar și așa, a înscris multe goluri cu capul de-a lungul carierei.

3. Bayern Munchen – Hamburg 1-0 (1972-1973)

Gerd Muller era mai mult decât un golgheter. Dintr-o fază banală, „Der Bomber” reușea să creeze magie, iar mingea se oprea de multe ori aproape de vinclu.

2. Bayern Munchen – Karlsruher 5-1 (1965-1966)

Nu era doar marcator, ci și unul dintre cei mai tehnici jucători de la vremea lui. Gerd Muller nu avea nicio problemă în a prelua mingea pe piept în careul advers. Câteva momente mai târziu, mingea era în poartă.

1. Bayern Munchen – Tennis Borussia Berlin 8-0 (1976-1977)

Reclamă

Poate cea mai mare calitatea a lui Gerd Muller a fost agilitatea. „Der Bomber” putea să înscrie din cele mai dificile poziții.

Gerd Muller a murit la 75 de ani

Muller este deţinătorul recordului de goluri marcate pentru Bayern Munchen, 566 în 607 meciuri. „Bombardierul naţiunii” a fost golgheterul Bundesligii de 7 ori. Pentru naţionala Germaniei, el a marcat 68 de goluri, în 62 de meciuri.

Muller a scris istorie la Bayern şi la naţionala Germaniei. El a ajuns la Bayern în 1964 şi a câştigat Cupa Intercontinentală, trei Cupe ale Campionilor şi o Cupă a Cupelor. El şi-a mai trecut în palmares 4 titluri în Bundesliga şi 4 Cupe ale Germaniei.

Alături de echipa naţională, el a câştigat Campionatul European din 1972 şi Cupa Mondială din 1974, marcând şi golul victoriei din finala de la Munchen, contra Olandei (2-1). După retragere, el a rămas antrenor la Bayern la secţiile de juniori. El a fost ajutat în ultima perioadă de soţia Uschi şi de fiica lui.

Recomandări
  • Gerd Muller a murit la 75 de ani
  • Gestul memorabil pe care Messi l-a făcut pentru „Der Bomber” în urmă cu 9 ani

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului Vezi toate știrile
Citește și