Închide meniul

Lionel Messi poate bifa două borne uriaşe în Argentina – Panama. Continuă să scrie istorie în tricoul campioanei mondiale

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 martie 2023, 18:33

Lionel Messi poate bifa două borne uriaşe în Argentina – Panama. Continuă să scrie istorie în tricoul campioanei mondiale

Lionel Messi poate bifa două borne uriaşe în Argentina - Panama

Lionel Messi, cu trofeul Cupei Mondiale 2022 / Profimediaimages

Lionel Messi poate bifa două borne uriaşe în amicalul Argentina – Panama, primul pentru selecţionata antrenată de Lionel Scaloni după câştigarea Campionatului Mondial din Qatar. Atacantul în vârstă de 35 de ani este gata să scrie o nouă pagină de istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Superstarul argentinian Lionel Messi mai are nevoie de o singură reuşită pentru a atinge bariera de 800 de goluri în cariera sa de fotbalist profesionist, performanţă pe care va avea ocazia să o realizeze joi seară, în primul meci al selecţionatei Argentinei după ce a devenit campioană mondială.

Lionel Messi poate bifa două borne uriaşe în Argentina – Panama

Naţionala Albiceleste va înfrunta modesta echipă a statului Panama, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, o ocazie pentru fanii argentinieni să-i sărbătorească pe eroii din Qatar, care au adus al treilea titlu mondial ţării lor, în luna decembrie.

Peste 80.000 de fani vor fi prezenţi în tribunele la partida cu Panama, la care Messi va bifa cea de-a 173-a sa selecţie, anunţă agerpres.ro. El a marcat până acum 98 de goluri în tricoul naţionalei Argentinei, celelalte fiind reuşite la nivel de club: 672 pentru FC Barcelona, în 778 de meciuri, şi 29 pentru PSG, actuala sa echipă, în 65 de partide.

O dublă în faţa panamezilor i-ar oferi, aşadar, ocazia lui Messi să atingă borna de 100 de goluri sub culorile selecţionatei Argentinei şi să-şi consolideze poziţia de golgheter all-time al ţării sale.

Reclamă

Cel mai bun marcator din fotbalul internaţional rămâne însă marele rival al lui Messi, portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 828 de goluri (118 pentru echipa naţională, un record absolut, şi 710 la nivel de club).

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi este singurul fotbalist din istorie recompensat de şapte ori cu Balonul de Aur. În palmaresul său impresionant figurează, între altele, 11 titluri naţionale, patru trofee ale Ligii Campionilor, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor şi trei Supercupe Europene.

Lionel Messi a avut parte de momente senzaționale la un restaurant celebru din Buenos Aires. Sute de oameni s-au strâns la intrare și l-au așteptat pe micuțul jucător să plece. După ce a avut parte de o ”gardă de onoare” și de aplauze în interior, lucrurile au devenit mai greu de gestionat în afara lui. Messi a fost escortat de poliție și de niște gărzi de corp și a ajuns cu greu la mașină, pentru a putea pleca spre casă.

Reclamă 4 / 0/3

Selecţionerul Argentinei, anunţ despre retragerea lui Lionel Messi de la naţională

Selecţionerul Argentinei a făcut un anunţ despre retragerea lui Lionel Messi de la naţională. Lionel Scaloni, a declarat marţi că superstarul, revenit în ţara natală pentru disputarea a două meciuri, va continua să joace în tricoul echipei naţionale de fotbal ”până când va spune contrariul”, informează AFP.

Messi va continua să vină (la echipa naţională) până când va spune contrariul. Îl văd fericit pe teren şi în selecţionată”, a spus Scaloni despre căpitanul său în vârstă de 35 de ani şi cu 172 de selecţii, cu două zile înaintea meciului cu Panama, care va avea loc la Buenos Aires, prima apariţie a naţionalei Argentinei după titlul mondial cucerit în Qatar.

Scaloni, căruia i-a fost prelungit contractul până în 2026, a stabilit lotului său „obiectivul de a continua să joace la acelaşi nivel”.

‘‘Putem câştiga, putem pierde, dar să fim greu de învins. Acum va fi mai greu ca niciodată, pentru că toată lumea vrea să ne învingă”, a subliniat tehnicianul.

De asemenea, el şi-a avertizat jucătorii titulari împotriva oricărei tentaţii de confort, asigurând că „începe un nou proces”, iar „terenul este cel care vorbeşte” şi „nimeni nu va avea un avantaj pentru că a fost campion mondial”. „Apar tineri despre care credem că vor putea juca la un nivel foarte înalt”, a mai spus Scaloni.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:45 LIVE SCOREUTA – Oţelul 0-0. Duel de foc pentru primul loc între Mircea Rednic şi Dorinel Munteanu 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! 16:26 Irina Begu, eliminată în turul 2 de la WTA Madrid Open! Cu câți bani s-a ales românca, după duelul cu Madison Keys 16:16 „Problemele vor fi altele!” Florin Răducioiu, semnal de alarmă despre situația de la Dinamo. Mesaj sincer despre criza „câinilor” 15:53 Xavi a dezvăluit de ce a ales să rămână la Barcelona: „Acest proiect trebuie să continue” 15:26 EXCLUSIVAdrian Mihalcea, euforic după ce a promovat cu Unirea Slobozia: „Vom rămâne în istorie!” Ce a spus despre prime 15:05 „La mulţi ani, magicianule!” Postare emoţionantă de ziua lui Olimpiu Moruţan. Ce i-a urat Ankaragucu internaţionalului român 14:15 „Hai, mă, Gicane, chiar așa?” Dialog spumos între Gică Hagi și Ciprian Marica! „Pariul” făcut de „Rege” 14:08 0-57, una dintre cele mai severe înfrângeri din istoria hocheiului. România, pe lista meciurilor cu diferenţe uriaşe de scor Vezi toate știrile
Citește și