Închide meniul
VIDEO

Lionel Messi, prestaţie stelară în Argentina – Estonia 5-0! A marcat toate cele cinci goluri şi l-a depăşit pe legendarul Pele

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 iunie 2022, 23:06 / Actualizat: 6 iunie 2022, 11:36

Lionel Messi, prestaţie stelară în Argentina – Estonia 5-0! A marcat toate cele cinci goluri şi l-a depăşit pe legendarul Pele

Lionel Messi a marcat cinci goluri în Argentina - Estonia

Lionel Messi, bucurie după marcarea unui gol / Profimedia

Lionel Messi a avut o prestaţie stelară în Argentina – Estonia 5-0. Vedeta lui PSG a marcat toate cele cinci goluri ale „pumelor” şi l-a depăşit pe legendarul Pele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Superstarul argentinian s-a dezlănţuit după ce a câştigat Finalissima 2022. Argentina a jucat un amical cu Estonia, iar „Balonul de Aur” a făcut show total.

Lionel Messi, prestaţie stelară în Argentina – Estonia 5-0

Cu cele cinci goluri înscrise în această seară, Messi a mai reuşit o performanţă remarcabilă. A înscris acum împotriva a 30 de echipe naţionale diferite. A punctat în minutele 9, 45, 47 (VEZI AICI GOLUL) 71 (VEZI AICI GOLUL) şi 76 (VEZI AICI GOLUL).

Lionel a ajuns la 86 de goluri înscrise la echipa naţională şi l-a depăşit pe Ferenc Puskas. A urcat pe locul 4 în topul marcatorilor pentru reprezentativele lor. Cristiano Ronaldo este lider, cu 117 reuşite, şi este urmat pe podium de Ali Daei (109) şi Mokhtar Dahari (89).

Reclamă

Argentina a ajuns, cu ajutorul lui Messi, la 33 de meciuri consecutive fără înfrângere. A început seria în 2019 şi poate doborî recordul Italiei, de 37 de partide fără eşec, stabilit între 2018 şi 2021.

Lionel Messi a câștigat Finalissima 2022

Lionel Messi a oferit prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022, cu 3-0, contra Italiei. Căpitanul Pumelor a oferit două pase decisive și a fost numit omul meciului.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru Messi, acesta este al doilea trofeu important câștigat alături de Argentina, dar și al 40-lea al carierei. Cifrele starului de la PSG sunt incredibile. În cele 45 de finale jucate, acesta a marcat 31 de goluri și a oferit și 15 pase decisive.

”Cred că a fost o finală frumoasă, un meci complet în fața multor argentinieni. Știam că va fi un meci frumos și bine că s-a întâmplat așa, să câștigăm noi. Am avut 10 zile la dispoziție să pregătim meciul, ceea ce se întâmplă foarte rar. Am demonstrat că această echipă este pregătită pentru orice.

Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să fim umili. Cu toții suntem aici să luptăm. A fost un meci important, în fața unei echipe mari, care joacă foarte bine. Este frumos să te obișnuiești să câștigi. Această echipă nu a mai pierdut un meci de nici nu mai știu când.

Trebuie să creștem și să fim la un nivel înalt la primul meci de la Cupa Mondială. Azi, mai mult ca niciodată, nu poți oferi avantaje adversarilor, pentru că puterile s-au egalizat și orice detaliu poate stabili soarta unui meci. Am fost bine, un pic obosit, dar ne-am dat unul altuia putere pe teren”, a spus Messi, la finalul meciului, citat de ESPN.

Lionel Messi, 40 de trofee în carieră

Lionel Messi este al doilea jucător care ajunge la 40 de trofee câștigate în carieră, după Dani Alves, care a ajuns la cota 46. Din cele 40 de trofee, doar patru sunt câștigate alături de Argentina, Cupa Mondială U20 din 2005, Jocurile Olimpice 2008, Copa America 2021 și Finalissima 2022.

Alături de Barcelona, Messi a pus mâna pe 35 de trofee: 10 campionate în La Liga, 8 Supercupe ale Spaniei, 7 Cupe ale Spaniei, 4 UEFA Champions League, 3 CM ale Cluburilor și 3 Supercupe ale Europei. La acestea, adăugăm și titlul luat cu PSG, în această stagiune.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
Vezi toate știrile
Citește și