Închide meniul

Lionel Messi, prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022. Cifre uluitoare în cele 45 de finale

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 2 iunie 2022, 8:23

Lionel Messi, prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022. Cifre uluitoare în cele 45 de finale

Lionel Messi, prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022

Lionel Messi, omagiat de jucătorii Argentinei / Hepta

Lionel Messi a oferit prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022, cu 3-0, contra Italiei. Căpitanul Pumelor a oferit două pase decisive și a fost numit omul meciului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Messi, acesta este al doilea trofeu important câștigat alături de Argentina, dar și al 40-lea al carierei. Cifrele starului de la PSG sunt incredibile. În cele 45 de finale jucate, acesta a marcat 31 de goluri și a oferit și 15 pase decisive.

Lionel Messi, prima reacție după ce Argentina a câștigat Finalissima 2022

”Cred că a fost o finală frumoasă, un meci complet în fața multor argentinieni. Știam că va fi un meci frumos și bine că s-a întâmplat așa, să câștigăm noi. Am avut 10 zile la dispoziție să pregătim meciul, ceea ce se întâmplă foarte rar. Am demonstrat că această echipă este pregătită pentru orice.

Dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să fim umili. Cu toții suntem aici să luptăm. A fost un meci important, în fața unei echipe mari, care joacă foarte bine. Este frumos să te obișnuiești să câștigi. Această echipă nu a mai pierdut un meci de nici nu mai știu când.

Trebuie să creștem și să fim la un nivel înalt la primul meci de la Cupa Mondială. Azi, mai mult ca niciodată, nu poți oferi avantaje adversarilor, pentru că puterile s-au egalizat și orice detaliu poate stabili soarta unui meci. Am fost bine, un pic obosit, dar ne-am dat unul altuia putere pe teren”, a spus Messi, la finalul meciului, citat de ESPN.

Reclamă

Lionel Messi, 40 de trofee în carieră

Lionel Messi este al doilea jucător care ajunge la 40 de trofee câștigate în carieră, după Dani Alves, care a ajuns la cota 46. Din cele 40 de trofee, doar patru sunt câștigate alături de Argentina, Cupa Mondială U20 din 2005, Jocurile Olimpice 2008, Copa America 2021 și Finalissima 2022.

Alături de Barcelona, Messi a pus mâna pe 35 de trofee: 10 campionate în La Liga, 8 Supercupe ale Spaniei, 7 Cupe ale Spaniei, 4 UEFA Champions League, 3 CM ale Cluburilor și 3 Supercupe ale Europei. La acestea, adăugăm și titlul luat cu PSG, în această stagiune.

Argentina a câștigat Finalissima 2022

Argentina a câştigat “Finalissima”, miercuri seară, pe stadionul Wembley din Londra, învingând cu scorul de 3-0 selecţionata Italiei. Golurile au fost marcate de Martinez ’28, Di Maria ‘45+1 şi Dybala ‘90+4.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul a fost organizat de UEFA şi Conmebol, ca parte a unui acord între cele două foruri, înţelegere care include şi organizarea mai multor evenimente sportive.

Italia este deţinătoarea trofeului Campionatului European, iar Argentina deţinătoarea trofeului Copa America.

Italia a câştigat Euro-2020 la 11 iulie 2021, învingând în finală Anglia, scor 4-3, la Londra, în urma loviturilor de departajare.

Argentina şi-a adjudecat trofeul Copa America la 10 iulie 2021, impunându-se în finală în faţa echipei Braziliei, scor 1-0. Partida s-a disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! Vezi toate știrile
Citește și