Închide meniul

Mai multe federaţii europene ameninţă UEFA cu boicotul: „Aceasta este singura decizie corectă”

Alex Masgras Publicat: 28 septembrie 2023, 17:25

Reclamă
Mai multe federaţii europene ameninţă UEFA cu boicotul: „Aceasta este singura decizie corectă

Mai multe federaţii europene ameninţă UEFA cu boicotul

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA / Profimedia

Mai multe federaţii europene ameninţă UEFA cu boicotul. Forul continental a anunţat că se pregăteşte să reintegreze echipele de fotbal U17 ale Rusiei în competiţiile europene, atât la masculin, cât şi la feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA consideră că este nedrept ca tinerii sportivi din aceasă ţară să fie pedepsiţi pentru acţiunile adulţilor. Cu toate acestea, decizia UEFA nu este pe placul mai multor federaţii din Europa, care ameninţă cu retragerea din competiţiile europene.

Mai multe federaţii europene ameninţă UEFA cu boicotul

Pe 26 septembrie, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a anunţat că va ridica interdicţia echipelor de fotbal masculin şi feminin U17 din Rusia. Potrivit comitetului executiv al UEFA, această decizie este nedreaptă pentru tinerii sportivi din Rusia, care nu trebuie să fie pedepsiţi pentru acţiunile adulţilor.

Cu toate acestea, Ceferin a anunţat că aceste echipe vor participa sub steag neutru, fără imnul sau echipamentul Rusiei. De asemenea, aceste meciuri nu se pot disputa în Rusia.

Într-un comunicat publicat pe reţelele sale de socializare, UEFA a explicat că „tinerii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni pentru care adulţii sunt singurii responsabili”. Pentru Comitetul Executiv, „este deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

Reclamă

Această decizie nu a fost pe placul mai multor federaţii europene. Prima federaţie care a reacţionat a fost cea a Ucrainei, care a cerut şi celorlalte federaţii europene să boicoteze competiţiile în care participă echipe din Rusia.

Opt federaţii se opun reintegrării echipelor din Rusia în cupele europene

În urma acestui demers, mai multe federaţii europene au anunţat că nu vor participa în aceste competiţii, dacă vor lua startul şi echipe din Rusia. Anglia a fost prima ţară care s-a alăturat demersului Ucrainei.

De asemenea, Polonia, Letonia, Suedia, Lituania, Finlanda şi Danemarca sunt celelalte ţări care ameninţă UEFA cu boicotul, dacă formaţiile de U17 din Rusia vor participa.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu susţinem primirea echipelor din Rusia în competiţiile UEFA. Poziţia noastră este aceeaşi: Anglia nu va juca împotriva Rusiei”, a anunţat Federaţia Engleză de Fotbal, potrivit euromaidanpress.com.

„Nu avem intenţia de a participa în competiţii cu ruşi”, a declarat şi Fredrik Reinfeldt, preşedintele Federaţiei Suedeze de Fotbal.

„Dacă echipelor din Rusia li se va permite să participe, echipele noastre nu vor juca cu ele. Aceasta este singura decizie corectă”, a declarat şi Cezary Kulesza, preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și