Închide meniul

UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene! Anunţul oficial

Viviana Moraru Publicat: 26 septembrie 2023, 20:14

Reclamă
UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene! Anunţul oficial

UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene

Fani din Rusia, în timpul unui meci/ Profimedia

UEFA a anunţat că reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene, după izbucnirea războiului din Ucraina. Forul european a ridicat parţial embargoul asupra fotbalului rusesc, şi le-a oferit drept de joc echipelor U17 din Rusia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipele din Rusia eu fost excluse din toate competiţiile europene, ca urmare a războiului din Ucraina.

UEFA reprimeşte o parte dintre echipele din Rusia în competiţiile europene

În urma unei reuniuni care a avut loc marţi la Limassol, în Cipru, Comitetul Executiv al UEFA a anunţat reintroducerea în competiţiile sale a echipelor de tineret masculin şi feminin din Rusia. Acest lucru vizează echipele cu vârsta sub 17 ani şi intră în vigoare în acest sezon.

Într-un comunicat publicat pe reţelele sale de socializare, UEFA a explicat că „tinerii nu ar trebui să fie pedepsiţi pentru acţiuni pentru care adulţii sunt singurii responsabili”. Pentru Comitetul Executiv, „este deosebit de regretabil faptul că, din cauza conflictului continuu, o generaţie de jucători minori este privată de dreptul de a juca în competiţiile internaţionale de fotbal”.

În consecinţă, organismul european a dat instrucţiuni administraţiei sale să găsească „soluţii tehnice” pentru a reintroduce echipele ruseşti Under-17 în competiţiile din acest sezon, chiar dacă tragerile la sorţi au avut deja loc. Cu toate acestea, meciurile vor trebui să se dispute în afara teritoriului rusesc, fără steaguri, imnuri naţionale sau ţinută oficială.

Reclamă

Cu toate acestea, UEFA şi-a reafirmat „condamnarea războiului ilegal purtat de Rusia” din februarie 2022 şi a confirmat „suspendarea tuturor celorlalte echipe ruseşti – cluburi şi echipe naţionale – până la sfârşitul conflictului din Ucraina”.

Sportivele din Ucraina refuză să le strângă mâna sportivelor din Rusia

WTA respectă decizia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor din Rusia şi Belarus. Asociaţia Jucătoarelor de Tenis şi-a clarificat poziţia cu privire la această situaţie.

„Din cauza războiului reprobabil în curs de desfăşurare, WTA respectă poziţia sportivelor ucrainene de a renunţa la tradiţia de a strânge mâna adversarelor (din Rusia şi Belarus) la finalul unui meci, deoarece aceasta este o decizie personală. Avem unii dintre cei mai buni fani din lume şi le suntem recunoscători pentru pasiunea şi dedicarea lor şi le mulţumim pentru înţelegerea şi respectul lor faţă de sportivi”, se arată în declaraţia WTA, citată de news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Situaţia apăruse deja la Roland Garros, determinând-o pe Arina Sabalenka, nr. 2 mondial, să se exprime pe această temă, şi s-a repetat duminică, în timpul meciului din optimi dintre ucraineanca Elina Svitolina şi belarusa Victoria Azarenka, câştigat de prima. Svitolina a cerut organizaţiilor de tenis să explice că nu vor exista strângeri de mână între ucrainence şi rusoaice sau belaruse.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:18 Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY 22:15 „Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!” 21:58 LIVE TEXTAS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta se joacă ACUM. Au înceăut semifinalele Europa League şi Conference League 21:50 România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore 21:40 Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa 20:53 Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după întâlnirea de taină cu Dan Şucu: „Nu se gândește decât la binele Rapidului!” 20:52 Victor Piţurcă, şocat de „perla” Universităţii Craiova: „După 10 minute era sufocat. Patronul ar trebui să îşi pună întrebarea” 20:20 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 20:18 Marius Lăcătuş a dat verdictul, după titlul câştigat de FCSB! „Fiara” ştie unde s-a făcut diferenţa 20:16 VideoTeodora, fiica lui Mihai Stoica, dezvăluiri emoţionante despre tatăl său şi FCSB: „E ca o altă familie pentru mine!” EXCLUSIV Vezi toate știrile
Citește și