Închide meniul

Marco van Basten cere oprirea campionatului Olandei după violenţele de la Ajax-Feyenoord: „Stop joc! E o nebunie totală”

Publicat: 25 septembrie 2023, 21:52

Reclamă
Marco van Basten cere oprirea campionatului Olandei după violenţele de la Ajax-Feyenoord: „Stop joc! E o nebunie totală

Marco van Basten cere oprirea campionatului Olandei

Marco van Basten / Hepta

Fostul fotbalist olandez Marco van Basten a declarat luni, la televiziunea olandeză, în urma violenţelor înregistrate la Amsterdam, că singura soluţie pentru stoparea acestor manifestări este oprirea definitivă a campionatului din Ţările de Jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scenele care au dus la oprirea meciului de duminică, dintre Ajax Amsterdam şi Feyenoord, l-au dezamăgit pe triplul câştigător al Balonului de Aur, fostul atacant Marco van Basten, care a fost categoric într-o emisiune a televiziunii olandeze.

Marco van Basten cere oprirea campionatului Olandei după violenţele de la Ajax-Feyenoord

Aceasta este o acţiune deliberată. Oamenii o fac intenţionat. Au un obiectiv de atins. Meciul este oprit, cel mai important meci din Olanda, ce urmează? Nu este normal. Dacă nu putem să ne comportăm normal pe stadioane, poate ar trebui să ne oprim. Este un lucru important şi politicienii ar trebui să facă din asta o problemă. Se va opri campionatul într-o zi sau alta, pentru că asta nu poate continua! Nu-i aşa? E o nebunie”, a declarat van Basten.

Partida de pe Johann Cruyf Arena, dintre Ajax şi Feyenoord a fost oprită în minutul 55, după ce suporterii lui Ajax au aruncat fumigene pe teren. Feyenoord conducea atunci cu scorul de 3-0, relatează news.ro.

În afara stadionului au izbucnit ciocniri, care au dus la intervenţia poliţiştilor. Intrarea principală de la stadion a fost jefuită şi geamurile au fost sparte. Sute de persoane identificate de poliţie drept susţinători ai clubului Ajax, dintre care unii purtau cagule, au aruncat cu bucăţi de pavaj în poliţişti, rănindu-I pe doi dintre ei. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea şi a restabili ordinea. Cincisprezece persoane au fost arestate. Liga olandeză va trebui să decidă dacă meciul se va rejuca sau victoria îi va reveni, la masa verde, lui Feyenoord Rotterdam, lucru pe care această grupare îl solicită încă de duminică seara.

Reclamă

Nu ar trebui să fie posibil să rejucăm acest meci”, a spus Van Basten. „Să-i dăm lui Feyenoord o victorie cu 3-0, chiar dacă vor spune că ar fi putut câştiga la un scro mai mare. Bine, în acest caz, să-i dăm victoria cu scorul de 5-0”, a insistat fostul antrenor al lui Ajax.

Scene şocante la derby-ul dintre Ajax şi Feyenoord! Meciul a fost oprit definitiv din cauza incidentelor cauzate de suporteri

Scene şocante la derby-ul dintre Ajax şi Feyenoord. Partida a fost oprită definitiv de către suporterii „lăncierilor”, nemulţumiţi de faptul că echipa lor a fost condusă cu scorul de 3-0 încă din prima repriză.

Meciul dintre Ajax şi Feyenoord a fost oprit iniţial în prima repriză, la puţin timp după golul de 3-0 marcat de oaspeţi. Suporterii „lăncierilor” au aruncat torţe pe teren, însă meciul s-a reluat la scurt timp.

Reclamă 4 / 0/3

Partida a fost însă oprită definitiv în minutul 55. Fanii lui Ajax au fost evacuaţi, însă incidentele au escaladat la ieşirea de pe stadion.

Concret, conform presei din Olanda, fanii lui Ajax au forţat intrarea la tribuna oficială, lovind cu putere porţile. Imaginile uluitoare au fost publicate pe Twitter.

Agitaţie era şi în afara arenei lui Ajax, unde forţele de ordine au fost nevoite să intervină inclusiv cu Detaşamentul de Cavalerie, pentru a linişti spiritele.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și