Închide meniul

Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu Brazilia, a murit la 92 de ani

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 6 ianuarie 2024, 9:55

Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu Brazilia, a murit la 92 de ani

Mario Zagallo a murit la 92 de ani

Mario Zagallo / Profimedia

Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu Brazilia, a murit la 92 de ani. Fostul mare jucător şi antrenor al Braziliei a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Acest lucru l-au mai realizat Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Zagallo a fost extrem de apreciat în Brazilia. El a contribuit la toate victoriile de la Cupa Mondială ale Braziliei ca jucător (1958 şi 1962), selecţioner (1970), antrenor secund (1994) şi consilier (2002).

Mario Zagallo, de patru ori campion mondial cu Brazilia, a murit la 92 de ani

Mario Zagallo, cvadruplu campion mondial cu naţionala Braziliei, a murit, vineri, la Rio de Janeiro, la vârsta de 92 de ani, a anunţat familia sa, potrivit news.ro.

„Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări…”, a anunţat familia într-un comunicat.

Reclamă

Fostul mijlocaş, născut la Maceio, a fost de două ori campion mondial ca jucător, în 1958 şi 1962, apoi ca antrenor, în 1970, şi în cele din urmă ca antrenor secund al prietenului său Carlos Alberto Parreira, în 1994. El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998. Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

Zagallo a fost foarte popular printre fani, care i-au apreciat francheţea şi patriotismul. Este singura persoană, alături de Didier Deschamps şi Franz Beckenbaueur, care a câştigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Format la Botafogo, stângaciul, extrem de abil şi inteligent, a evoluat alături de cei mai mari jucători din istoria ţării sale, de la Pelé la Garrincha, fără a-i uita pe Didi, Nilton Santos, Gerson, Rivellino, Jairzinho şi Tostao.

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF), prin preşedintele său Ednaldo Rodrigues, a adus un omagiu „eternului său campion” şi a declarat şapte zile de doliu în onoarea sa.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:58 „Am intrat în vacanță!” Ioan Ovidiu Sabău și-a făcut praf jucătorii, după FCU Craiova – U Cluj 3-2 20:33 LIVE VIDEOBenfica – Braga se joacă ACUM în AntenaPLAY. Meciul zilei în Liga Portugal 20:18 „Nu sărbătorim nimic!” Mihai Stoica, veste proastă pentru suporteri înainte de FCSB – Farul! Mesajul care a uimit pe toată lumea 20:00 LIVE TEXTFCSB – Farul 1-0! David Miculescu a dat lovitura! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 19:44 VIDEOPalermo – Reggiana 1-2 a fost în AntenaPLAY. Echipa lui Ionuț Nedelcearu, pas greșit în lupta pentru promovare 19:40 Dan Nistor a răbufnit după FCU Craiova – U Cluj 3-2. L-a atacat pe Juan Bauza: „Parcă l-a împușcat cineva!” 19:36 Cine i-a luat locul lui Florinel Coman, în primul 11 al FCSB-ului! Roş-albaştrii se pregătesc de sărbătoare 19:26 FCU Craiova – U Cluj 3-2! Oltenii „respiră” și o lasă pe Dinamo pe ultimul loc! Cum arată clasamentul 19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! Vezi toate știrile
Citește și