Închide meniul

Mircea Lucescu a vorbit despre demisie după Dinamo Kiev – Zorya Lugansk 0-1. Antrenorul român a transmis un mesaj categoric

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 martie 2023, 18:02

Mircea Lucescu a vorbit despre demisie după Dinamo Kiev – Zorya Lugansk 0-1. Antrenorul român a transmis un mesaj categoric

Mihai Stoica, anunț despre varianta Mircea Lucescu la FCSB

Mircea Lucescu, în timpul unei conferințe / Hepta

  • Mircea Lucescu a vorbit despre demisie

Mircea Lucescu (77 de ani) a vorbit despre demisie după meciul Dinamo Kiev – Zorya Lugansk, scor 0-1, din etapa a 18-a a campionatului Ucrainei. Alb-albaştrii au suferit a doua înfrângere la rând pe teren propriu şi anunţă că este oricând gata să plece de la echipa, dacă patronul îi va cere să facă asta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev şi-a redus semnificativ şansele la titlu. Este pe locul 4 după 18 etape şi are cu 6 puncte mai puţin decât Dnipro şi Şahtior Doneţk. „Il Luce” a ţinut să le amintească fanilor în ce condiţii se dispută campionatul, din cauza războiului.

Mircea Lucescu a vorbit despre demisie după Dinamo Kiev – Zorya Lugansk 0-1

(Reporter: Câte meciuri mai trebuie să mai piardă echipa înainte de a vă da demisia?) De fapt, problema este că echipa trece printr-o perioadă foarte grea. Cred că pot pleca oricând și nu mă deranjează să-mi dau demisia. Dar problema este alta acum. În acest sezon echipa a pierdut 11 jucîtori. Nu putem cumpăra jucători noi, nu ne putem reconstrui echipa peste noapte. Avem jucători tineri, dar pentru ca ei să ajungă la nivelul primei echipe trebuie să ai timp. Este imposibil să o faci imediat.

Reclamă

Cred că azi ați văzut cum s-ar putea contura viitoarea echipă. Dyachuk a jucat în apărare şi a făcut-o bine. Tsarenko are 19 ani, ca Voloshyn. Poate că Brazhko se va întoarce la echipă, așa că trebuie să construim o nouă echipă din jucătorii care au fost crescuți de club. Sper la întoarcerea lui Shaparenko, Buyalsky. Dacă Buyalsky ar fi jucat astăzi, atunci ar fi trebuit să câștigăm. Fără el nu ne-am creat șanse în atac.

Am pierdut ambii portari (Buschan și Boyko sunt accidentați), i-am pierdut pe Kendzera, Zabarny, Mikolenko, Shaparenko, Tsygankov, Besedin, Verbich, Vitinho, De Pena. Ne-au părăsit mulți jucători, este imposibil să creăm o echipă nouă într-o singură zi, mai ales din jucători tineri. Avem 11 jucători sub 20 de ani„, a răbufnit Mircea Lucescu pentru sport.ua.

Reclamă

Dinamo Kiev a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa Zorya Lugansk. Singurul gol a fost marcat de Guerrero, în minutul 83.

Mircea Lucescu a reuşit să câştige un titlu cu Dinamo Kiev, precum şi o Cupă şi o Supercupă a Ucrainei

Ce echipă a refuzat Mircea Lucescu, pentru a rămâne la Dinamo Kiev

S-a aflat ce echipă a refuzat Mircea Lucescu, pentru a rămâne pe banca celor de la Dinamo Kiev. Tehnicianul român a dezvăluit că a fost ofertat de Fenerbahce, o formaţie de top din Turcia, la startul sezonului, însă a preferat să rămână în Ucraina, deşi situaţia pe care o traversează ţara de mai bine de un an este una cumplită.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev din vara lui 2020, iar contractul său va expira la finalul sezonului următor. Tehnicianul român a rămas alături de echipă, chiar şi după declanşarea războiului, de la finalul lunii februarie 2022.

Mircea Lucescu a dezvăluit că a fost contactat de cei de la Fenerbahce, la începutul sezonului, însă le-a refuzat oferta turcilor. „Il Luce” a dezvăluit că nu a vrut să le întoarcă spatele celor de la Dinamo Kiev, deoarece oficialii acestei formaţii i-au acordat şansa de a mai antrena, deşi avea gânduri de retragere.

Sirenele sună în continuare. Și azi au sunat de două ori în timpul antrenamentului și după. Sigur, în vestul țării nu, absolut deloc, aici în Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total.

Mircea Lucescu: „Vine un moment în care trebuie să spun gata”

Am rămas, fără fotbal nu pot să stau. Nu știu însă cât o să mai stau că vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă și atunci e greu.

Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de două ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva. E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor, în primul rând te gândești doar la ce se întâmplă, la cei ce suferă, mă gândesc la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au alte preocupări legate de familie, prieteni, nu e simplu”, a declarat Mircea Lucescu, confrom sptfm.ro.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o, după ce antrenorul român a plecat de la Dinamo Kiev.
Fotbal • 26 mart., 18:10
„Cum ai putea câştiga titlul cu acea echipă?!” Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o: „Nu puteam să merg acolo!”
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Liga 1 • 24 mart., 17:24
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu!
Extra • 24 mart., 12:24
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu! Ce a urmat după incident e de povestit nepoţilor!