Închide meniul

Mircea Lucescu, gata să antreneze în Bundesliga: „Sunt pe locul al doilea, după Alex Ferguson, la numărul de trofee câştigate!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 20 mai 2022, 14:47

Mircea Lucescu, gata să antreneze în Bundesliga: „Sunt pe locul al doilea, după Alex Ferguson, la numărul de trofee câştigate!

Mircea Lucescu vrea să antreneze în Bundesliga

Mircea Lucescu e antrenorul lui Dinamo Kiev / Profimediaimages

Mircea Lucescu e gata să o lase pe Dinamo Kiev şi să antreneze în Bundesliga. În vârstă de 76 de ani, marele antrenor român se declară fanul fotbalului din Germania. Arenele pline la fiecare meci l-au cucerit pe „Il Luce”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul carierei sale, Mircea Lucescu a antrenat doar într-un singur campionat de top al Europei: Serie A. Acolo, „Il Luce” le-a pregătit pe Pisa, Brescia, Reggiana şi Inter Milano, actuala camioană a Italiei.

Mircea Lucescu, gata să antreneze în Bundesliga

„Un antrenor din Europa de Est are dificultăţi în a obţine un contract în Germania. Dar ar fi interesant pentru mine să ajungă în Bundesliga, unde fotbalul e spectaculos. Sunt stadioane pline şi o atmosferă fantastică.

Sunt pe locul al doilea după Ferguson la numărul de trofee. Oamenii spun că nu sunt importante pentru că le-am cucerit în Europa de Est, dar cluburile din Vest participă în competiţii diferite. Înainte de 1990, Estul se lupta cu Vestul. Dar au intervenit banii, care primează în Champions League”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Igor Surkis, anunţ despre viitorul lui Mircea Lucescu

Milionarul ucrainean a negat zvonurile că antrenorul de 76 de ani şi-ar dori să părăsească Dinamo Kiev. Asigură că nu s-a luat în calcul un astfel de scenariu.

Reclamă

Nu ştiu ce se scrie în presă, nici nu s-a discutat asta. El are contract până în 2024, vrea să lucreze. Ideea meciurilor caritabile a fost a lui şi cred că a fost foarte corectă„, a spus Surkis, potrivit football24.ua.

Surkis a vorbit şi despre plecările unor jucători. E dispus să renunţe la cel mult trei fotbalişti, dacă ofertele sunt cele corecte. Asigură că nu ia în calcul să vândă şi clubul.

Trebuie mereu bani pentru a construi o echipă. Da, unii vor pleca, probabil. Există o ofertă bună pentru Mikolenko, îl vom lăsa să plece, 20 de milioane de euro reprezintă o ofertă bună pentru club. Dacă vor fi oferte pentru 2-3 jucători, îi vom lăsa să plece. Dar asta nu înseamnă că sunt gata să vând echipa, azi.

Reclamă 4 / 0/3

Am fost acuzat că am scos echipa din ţară ca să o vând. Nu s-a întâmplat asta, nici nu am încercat. Ca să infirm toate zvonurile, echipa nu este de vânzare. Dacă sunt oferte pentru anumiţi jucători, de exemplu pentru Ţigankov, şi sunt potrivite pentru club şi pentru jucători, atunci le vom lua în considerare. Dar trebuie să existe oferte„, a precizat patronul lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu va reveni la Dinamo

În cadrul festivității din „Ștefan cel Mare”, Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că proiectul noului stadion a fost predat către CNI. Noua arenă ar urma să fie finalizată în 2024.

„Il Luce” a făcut o promisiune răsunătoare, spunând că va reveni la Dinamo pe o poziție de sfătuitor atunci când stadionul de 25.000 de locuri va fi construit.

„Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion. Ca antrenor nu cred, dar sfătuitor pot să fiu! Am revenit pe Dinamo într-un moment extraordinar pe care mi-l doream de mult, construirea unui nou stadion.

Am spus că nu mă întorc la Dinamo până nu văd un stadion nou aşa cum trebuie să aibă un club cum este Dinamo, cu asemenea performanţă internaţională de-a lungul anilor. Sunt 32 de ani de când eu nu am mai fost pe acest stadion, în afară de faptul că am fost de două ori cu Rapid ca adversar al lui Dinamo.

Inima mea, sufletul meu, rămân legate de Dinamo, de acest stadion care mi-a adus atâtea satisfacţii mie şi suporterilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca acele vremuri să revină şi un pas este construirea unui nou stadion. Pentru că asta va însemna foarte mult în performanţele ulterioare ale acestui club. Voi fi alături de cei care vor face tot pentru a readuce în prim plan istoria clubului Dinamo.”, a spus Mircea Lucescu.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Ardelenii i-au egalat la puncte pe olteni 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor 22:29 „Nu poate să mă sperie nimic!” Mihai Stoica și-a făcut calculele pentru câștigarea titlului! De ce rezultate are nevoie FCSB 22:08 „Te întorci la FCSB în vară?” Alexandru Musi a uimit pe toată lumea după Hermannstadt – Petrolul 2-0! 22:06 „Nu are nicio legătură” Dorinel Munteanu s-a enervat imediat după înfrângerea cu UTA! Întrebările care l-au scos din sărite 21:36 Hermannstadt – Petrolul 2-0. Echipa lui Marius Măldărășanu s-a salvat matematic de la retrogradare. Cum arată clasamentul Vezi toate știrile
Citește și