Închide meniul

Dinamo va avea un nou stadion! Proiectul a fost predat către CNI: „Estimăm ca în 2024 să fie gata!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 11 mai 2022, 18:09

Dinamo va avea un nou stadion! Proiectul a fost predat către CNI: „Estimăm ca în 2024 să fie gata!

Peluza Cătălin Hîldan îi îmbărbătează pe "câini" înaintea barajului cu "U" Cluj

Fanii lui Dinamo,mesaj de mobilizare înaintea returului cu U Cluj / Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Dinamo va avea un nou stadion. Proiectul a fost predat către Compania Națională de Investiții (CNI) și va fi finalizat în 2024. Marele anunț a fost făcut de Lucian Bode, Ministrul de Interne, chiar în ziua în care clubul din „Ștefan cel Mare” sărbătorește împlinirea a 74 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întreaga suflare dinamovistă așteaptă de multă vreme un stadion modern, la fel cum au primit rivalele de la Rapid și CSA Steaua.

Dinamo va avea un nou stadion! Proiectul a fost predat către CNI

Visul „câinilor” este pe cale să se îndeplinească. Proiectul de construcție al noii arene din „Ștefan cel Mare” a fost predat către CNI, iar vestea a fost oferită chiar în ziua în care Dinamo sărbătorește 74 de ani de existență.

Astăzi, CS Dinamo a organizat o festivitate impresionantă alături de mai multe nume legendare din istoria clubului, precum Mircea Lucescu (76 de ani), Dănuț Lupu (55 de ani), Cornel Dinu (73 de ani) și Ioan Andone (62 de ani). Chiar dacă „alb-roșii” vor împlini 74 de ani abia pe 14 mai, oficialii din „Ștefan cel Mare” au organizat evenimentul respectiv astăzi, 11 mai.

În cadrul evenimentului respectiv, Lucian Bode a oferit ultimele detalii legate de noul stadion al „câinilor”. Viitoarea arenă va avea o capacitate de 25.000 de locuri și va putea găzdui meciuri din mai multe sporturi.

Reclamă

„După un an, un an și jumătate de discuții interminabile, reușim astăzi să predăm decizia clubului, dar pe lângă decizie, am predat și tema de proiectare, certificatul de urbanism, toate documentele necesare pentru ca CNI să demareze procedura și demolare și de construcție.

Noi estimăm că în 2024, noul stadion, cu o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri, să fie gata. Aceasta este intenția Companiei Naționale de Investiții, intră minimum 25.000 de locuri.

Anunțul momentului în „Ștefan cel Mare”! Noua arenă va fi finalizată în 2024

Am lămurit o enigmă. Sper să avem și echipă în 2024, care să se bată la cupele europene. Cu siguranță azi am aflat că, în 2024, Dinamo va avea antrenor de echipă de cupe europene, pe Mircea Lucescu.

Reclamă 4 / 0/3

Se inițiază procedura de predare a amplasamentului către CNI în vederea construirii arenei multifuncționale a Clubului Sportiv Dinamo. Punem astfel piatra de temelie pentru un proiect major pentru dezvoltarea infrastructurii a CS Dinamo.

Performanța se face cu investiții, iar sportul românesc are nevoie de investiții consistente. Faptul că, în curând, stadionul va fi preluat de CNI este un pas în sensul modernizării și susținerii performanței. Așa cum spunea domnul Mircea Lucescu, noi așteptăm din acest moment inaugurarea noului stadion Dinamo.”, a declarat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Dusan Uhrin, gata pentru barajul Dinamo – „U” Cluj

Dusan Uhrin este gata pentru barajul Dinamo – „U” Cluj. „Șepcile roșii” au pierdut duelul de pe teren propriu cu FC Hermannstadt, scor 1-2, şi au şanse mari să joace barajul pentru promovare cu „fraţii” de la Dinamo. Antrenorul ceh nu este îngrijorat şi anunţă că va face tot posibilul pentru a salva clubul.

Chiar dacă a câştigat ultimele 3 meciuri, Dinamo trece prin cel mai negru moment din istoria clubului. Gruparea din „Ştefan cel Mare” va juca barajul pentru menţinerea pe prima scenă a fotbalului românesc, după ce a înregistrat 24 de eşecuri şi a încasat 76 de goluri.

„Ne concentrăm doar pe noi. Vom face o altă echipă ca să îmi arate că sunt cei mai buni. E o greşeală să iei un cartonaş roşu. Vom juca 80% împotriva lui „U” Cluj. Va fi un meci important, vedem ce se întâmplă. E o loterie şi trebuie să ne pregătim. Nu am contract pe termen lung, dar sper să antrenez pe viitorul stadion al lui Dinamo. Am contract dacă rămâne echipe în Liga 1. Vorbim după baraj”, a declarat Dusan Uhrin la conferinţa de presă.

Dusan Uhrin a vorbit şi despre viitoarea siglă a clubului. Antrenorul o preferă pe actuala, însă, la nevoie, a transmis că poate desena chiar şi el una.

„Îmi place emblema asta. Pot să fac şi eu una. Am văzut pe Facebook. Sper să o putem păstra pe asta. E mai bine aşa. Poate vorbesc cu domnul Badea. Acestă emblemă cu D, îmi place aceasta cu câinii”, a transmis antrenorul lui Dinamo.

Reclamă
Recomandări
  • Dinamo va avea un nou stadion! Proiectul a fost predat către CNI
  • Bosnia – România (7 iunie, 21.45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21.45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și