Închide meniul

Mircea Lucescu, înspăimântat după ultimele bombardamente din Ucraina: „Eram pe drum când au început! Jucătorii se tem pentru familiile lor”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 12 octombrie 2022, 23:01

Mircea Lucescu, înspăimântat după ultimele bombardamente din Ucraina: „Eram pe drum când au început! Jucătorii se tem pentru familiile lor

Mircea Lucescu a vorbit despre ultimele bombardamente din Ucraina

Mircea Lucescu, pe banca lui Dinamo Kiev / Profimedia

Mircea Lucescu s-a arătat înspăimântat după ultimele bombardamente din Ucraina. Antrenorul lui Dinamo Kiev și jucătorii săi fac „naveta” între Liov (Ucraina) și Cracovia (Polonia), din cauza războiului declanșat de Rusia. Atacurile armatei lui Vladimir Putin continuă, iar situația tragică se resimte puternic și în rândul echipei pregătite de „Il Luce”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev își dispută meciurile din grupele Europa League la Cracovia, în timp ce partidele din campionat le joacă în Ucraina, la Liov.

Mircea Lucescu, înspăimântat după ultimele bombardamente din Ucraina!

Pentru echipa lui Mircea Lucescu urmează duelurile cu Rennes (13 octombrie), din Europa League, și Șahtior (16 octombrie), din prima ligă ucraineană. „Il Luce” a declarat că își dorește ca partida cu marea rivală din campionat să se dispute în Polonia, la Varșovia sau Cracovia.

Marele antrenor român a povestit momentele teribile prin care continuă să treacă jucătorii și familiile lor, din cauza războiului:

„(N.r. – Unde erați în timpul ultimelor bombardamente din Ucraina?) Eram pe drum, mergeam de la Liov la Cracovia. Am ajuns în Polonia destul de târziu, dar tot am făcut un antrenament seara, pe terenul de lângă hotel, unde lumina nu era deloc bună. Și ieri am avut un antrenament acolo, dar a fost mai bine.

Reclamă

(N.r. – Credeți că e o idee bună să jucați derby-ul cu Șahtior la Liov?) La început era planificat ca meciul să se joace la Londra. Totul era stabilit. În timpul ultimelor atacuri rusești eram la Liov, iar jucătorii au auzit și au simțit totul. Se tem pentru familiile lor. Nu e cea mai bună idee să ne întoarcem acum la Liov.

Am oferit câteva variante: să jucăm la Varșovia, la Cracovia sau la Liov, dar puțin mai târziu. Luni sau marți, ținând cont că Șahtior a jucat ieri și noi jucăm mâine (n.r. – în cupele europene). Vom avea foarte puțin timp să ne recuperăm și să ne deplasăm și vom avea timp de cel mult un antrenament. Acum așteptăm răspunsul celor de la Șahtior, UAF (Federația Profesionistă de fotbal din Ucraina) și UPL (Liga Profesionistă din Ucraina)”, a spus Mircea Lucescu, potrivit sport.ua.

Prin ce a trecut Mircea Lucescu după ce o alarmă aeriană a dat peste cap meciul Dinamo Kiev – Rukh

S-a aflat prin ce a trecut Mircea Lucescu după ce meciul Dinamo Kiev – Rukh a fost întrerupt. A fost dată o alarmă aeriană, iar jucătorii, staff-ul celor două echipe şi arbitrii au trebuit să se adăpostească de urgenţă. Antrenorul român a dezvăluit ce s-a întâmplat la Liov, în partida din etapa a 6-a a campionatului Ucrainei.

Reclamă 4 / 0/3

În momentul în care fotbaliştii părăseau terenul, în minutul 80, „Il Luce” a fost surprins uitându-se spre cer. A plecat apoi la vestiare, unde a stat aproximativ o oră şi jumătate.

Toată lumea trebuie să se adăpostească. E destul de straniu. Te retragi de pe teren, te adăpostești în cabine și acolo stai, te uiți unul la altul, nu știi ce se întâmplă, jucătorii se uită pe telefoane, comunică cu părinții sau cu rudele din alte regiuni ale Ucrainei, se informează ce se întâmplă și-acolo. Bine că s-a terminat fără niciun fel de altă consecință!

Imediat, ieșim de pe teren, arbitrul decide acest lucru, iar când reintrăm pe teren, suntem obligați să semnăm niște documente că suntem de acord ca meciul să se reia. Am semnat și acest document.

În Ucraina s-a mai întâmplat ca meciurile să fie întrerupte din cauza alarmelor, dar mie pentru prima dată mi s-a întâmplat așa ceva. Trebuia să mai trăiesc și o astfel de experiență: fotbal în vremea războiului!„, a declarat Mircea Lucescu la digi24.ro.

Jucătorii antrenaţi de „Il Luce” conduceau cu 2-0. Vialiy Buyalskiy a deschis scorul în minutul 43. Tot el a dublat avantajul lui Dinamo Kiev, după o oră de joc. Meciul s-a reluat, iar echipa antrenată de Mircea Lucescu a mai marcat o dată. A obţinut astfel cea mai categorică victorie din această ediţie de campionat.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și