Închide meniul

Mircea Lucescu răsuflă ușurat! Jucătorii lui Dinamo Kiev au ajuns cu bine la Snagov. Antrenorul român l-a contactat pe Pep Guardiola. Ce i-a spus

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 2 aprilie 2022, 13:19

Mircea Lucescu răsuflă ușurat! Jucătorii lui Dinamo Kiev au ajuns cu bine la Snagov. Antrenorul român l-a contactat pe Pep Guardiola. Ce i-a spus

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, întru-un antrenament la Dinamo Kiev / Profimedia Images

Dinamo Kiev va juca mai multe meciuri amicale în următoarea perioadă. Campionatul din Ucraina a fost întrerupt din cauza războiului declanșat de Rusia la ordinul lui Vladimir Putin, iar echipa lui Mircea Lucescu caută echipe din străinătate cu care să dispute câteva partide de pregătire. „Il Luce” a luat legătura cu Pep Guardiola pentru a stabili un eventual meci amical între Dinamo Kiev și Manchester City.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev va juca inclusiv cu FCSB un meci amical în următoarea perioadă. „Meciurile pentru pace” ale campioanei Ucrainei vor avea scop caritabil, toate încasările urmând să fie folosite pentru a ajuta poporul ucrainean.

Mircea Lucescu a luat legătura cu Pep Guardiola! Ce a vorbit antrenorul lui Dinamo Kiev cu managerul lui Manchester City

Igor Surkis a dezvăluit că clubul ucrainean a fost contactat și de echipe de top din Europa, precum PSG, Barcelona și AC Milan. Patronul lui Dinamo Kiev a declarat că Mircea Lucescu a luat personal legătura cu Pep Guardiola pentru a programa o posibilă partidă amicală cu Manchester City.

Jucătorii lui Dinamo Kiev au intrat vineri pe teritoriul României, iar primul popas a fost la Botoșani, unde Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, le-a sărit în ajutor. Potrivit surselor Antena Sport, cei 26 de fotbaliști ai lui Mircea Lucescu au ajuns azi-noapte la Snagov, cu autocarul.

Primul meci din turneul caritabil iniţiat de Dinamo Kiev va fi contra celor de la Legia Varşovia, pe 12 aprilie. Până atunci, echipa lui Mircea Lucescu se va antrena lângă Bucureşti, la Snagov.

Reclamă

„Da, este valabil de la 1 aprilie, iar asta nu este o glumă (n.r. – că echipa Dinamo Kiev a primit permisiunea să părăsească Ucraina). Am luat iniţiativa de a organiza meciuri caritabile cu cluburi europene, iar toate veniturile vor fi folosite pentru a lupta împotriva agresorului rus. Există posibilitatea ca jucătorilor noştri, aflaţi în prezent in străinătate, să evolueze în faţa spectatorilor la aceste meciuri.

(n.r. – ce adversare va întâlni Dinamo Kiev în meciuri amicale) Steaua (n.r. – FCSB) şi Legia au fost primele care ne-au susţinut iniţiativa. Punctul de plecare va fi cel mai probabil meciul de la Varşovia, care va avea loc la 12 aprilie. Până atunci vom avea sediul în România. Maldini ne-a trimis o scrisoare de la Milano. PSG şi Barcelona şi-au exprimat disponibilitatea de a juca cu noi pentru Ucraina. Aceste cluburi caută acum ferestre în calendarul lor. Mircea Lucescu a vorbit despre acest subiect şi cu Pep Guardiola. Sperăm că şi Manchester City va încerca să găsească o dată pentru un astfel de joc.”, a declarat Igor Surkis, citat de news.ro.

Campioana Ucrainei va disputa o serie de „meciuri pentru pace” cu echipe de top din Europa

Dinamo Kiev a anunţat că va organiza o serie de ”meciuri pentru pace”. Printre adversarele echipei antrenată de Mircea Lucescu se numără PSG, FC Barcelona şi FCSB.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev se pregătește deja la baza FCSB și va juca în Champions League pe noul stadion Giuleşti.

Dinamo va organiza o serie de meciuri caritabile sub sloganul: ”Meci pentru pace! Opriţi războiul!”. Meciurile amicale sunt programate în perioada aprilie-iunie 2022, cu adversari precum Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Steaua, Legia Varşovia, FC Barcelona, Benfica Lisabona, Ajax, Sporting sau FC Basel.

Toate aceste meciuri cu participarea campioanei Ucrainei se vor desfăşura sub sloganul ”meci pentru pace! Opriţi războiul!”.Scopul organizării acestor meciuri este informarea comunităţii internaţionale despre teribilul război din Ucraina şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea ucrainenilor afectaţi de războiul cu agresorul rus”, au anunțat cei de la Dinamo Kiev.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și