Închide meniul

Motivul pentru care Karim Benzema nu a fost rechemat în naționala Franței pentru finala cu Argentina

Sebastian Cristian Publicat: 20 decembrie 2022, 14:11

Reclamă
Motivul pentru care Karim Benzema nu a fost rechemat în naționala Franței pentru finala cu Argentina

Motivul pentru care Karim Benzema nu a fost rechemat în lotul Franței

Profimedia

Motivul pentru care Karim Benzema nu a fost rechemat în naționala Franței pentru finala cu Argentina a fost dezvăluit de Romain Molina, un cunoscut jurnalist francez.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înainte de startul Cupei Mondiale din Qatar, Franța era considerată una dintre favoritele competiției. Mai mulți factori erau de partea francezilor, dar principalul atuu era reprezentat de binomul Mbappe-Benzema. Cel din urmă avea să se accidenteze chiar înainte de startul turneului însă. Astfel, Didier Deschamps nu l-a putut folosi pe atacantul lui Real Madrid în primele meciuri din Qatar.

Totuși, Benzema s-a recuperat complet și era pregătit să ajute naționala „Cocoșolui galic” în marea finală cu Argentina. Golgheterul francez chiar a jucat într-un meci amical cu Leganes, cu 3 zile înainte de finala de pe Lusail Stadium.

Motivul pentru care Karim Benzema nu a fost rechemat în naționala Franței pentru finala cu Argentina

Chiar și așa, Didier Deschamps nu l-a rechemat în lot pe Benzema și nu a vrut să discute prea mult despre subiect la conferințele de presă din Qatar.

Unul dintre principalele motive, dacă nu chiar singurul, a fost dezvăluit de jurnalistul francez Romain Molina, un bun cunoscător al fotbalului din Hexagon.

Reclamă

Jurnalistul precizează că doi dintre fotbaliștii Franței nu și-ar fi dorit ca starul lui Real Madrid să fie readus în echipă. Este vorba despre Antoine Griezmann și Hugo Lloris, liderii din vestiarul Franței. Conform aceleiași surse, cei doi s-au bucurat când Benzema s-a accidentat și au insistat să nu fie rechemat în lot. Argumentul a fost că Balonul de aur nu a participat la succesul Franței de până la momentul finalei.

Karim Benzema s-a retras de la naționala Frantei!

„Am făcut eforturi și greșeli pentru a ajunge unde sunt acum și sunt mândru de asta. Mi-am scris povestea, iar a noastră se încheie aici”, a scris Karim Benzema, pe contul său de Twitter.

Reclamă 4 / 0/3

Karim Benzema a debutat în naționala „Cocoșului galic” în 2007 și a fost un om esențial pentru „Les Bleus” până la scandalul șantajării lui Mathieu Valbuena. După acel incident petrecut în 2015, Benzema a fost exclus din lotul Franței. Astfel, el a ratat Campionatul European din 2016 și Cupa Mondială din 2018.

După aproape 6 ani de absență, atacantul lui Real Madrid a fost readus in lotul francezilor în 2021, după ce Emmanuel Macron a insistat pentru revenirea sa.

Benzema a înscris 4 goluri pentru reprezentativa țării sale la Campionatul European din 2020, iar lucrurile păreau să meargă în direcția dorită de ambele părți. Înainte de Mondialul qatarez, el fiind considerat, alături de Mbappe, liderul Franței.

În total, atacantul cu origini algeriene a înscris 37 de goluri pentru reprezentativa Franței, jucând 97 de meciuri. Nu a câștigat niciun turneu major, dar a reușit să-și treacă în palmares Liga Națiunilor în sezonul 2020/2021.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români 1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
Vezi toate știrile
Citește și