Închide meniul

Motivul pentru care Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev: „A devenit foarte dificil pentru mine”

Alex Ioniță Publicat: 3 noiembrie 2023, 19:59 / Actualizat: 3 noiembrie 2023, 21:19

Reclamă
Motivul pentru care Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev: A devenit foarte dificil pentru mine”

Motivul pentru care Mircea Lucecu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu, în timpul unui interviu / Antena Sport

S-a aflat motivul pentru care Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev. Tehnicianul în vârstă de 78 de ani a vorbit despre decizia luată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Il Luce” și-a dat demisia de la Dinamo Kiev după partida cu Șahtior Donețk, în care echipa sa a fost învinsă cu scorul de 0-1. Anunțul a fost făcut de oficialii clubului, prin intermediul rețelelor de socializare.

Motivul pentru care Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev

După meciul cu Șahtior, Mircea Lucescu a anunțat faptul că demisionează de la formația din capitala Ucrainei! Acesta a explicat că unul dintre principalele motive pentru luarea acestei decizii a fost războiul din țara vecină, care pare că nu se va opri prea curând.

Tehnicianul ajuns la 78 de ani a menționat faptul că îi este dificil să se concentreze doar pe fotbal, în condițiile în care populația civilă din Ucraina este grav afectată de acest conflict.

„Fiecare meci a devenit mult mai dificil pentru mine, din cauza războiului. Mă gândeam constant la oamenii care mor pe front, la populația civilă. Este foarte dificil să combini aceste lucruri cu fotbalul.

Reclamă

Vreau să vă mulțumesc tuturor! Vreau să mulțumesc fotbalul din Ucraina! Îi mulțumesc ucrainei pentru acești 15 ani! Îmi doresc ca toată lumea să aibă parte de pace, de sănătate și de un viitor fericit”, a spus Mircea Lucescu, potrivit suspline.media.

În cariera sa de antrenor, Mircea Lucescu le-a pregătit pe: Corvinul Hunedoara, echipa națională a României, Dinamo, AC Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior, Zenit, echipa națională a Turciei și pe Dinamo Kiev.

Pe lângă numeroasele titluri de campion și cupe câștigate, poate cele mai importante trofee din palmaresul lui „Il Luce” sunt Supercupa Europei, câștigată în sezonul 2000/2001 cu Galatasaray și Cupa UEFA, câștigată în sezonul 2008/2009 cu Șahtior.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu şi-a dat demisia de la Dinamo Kiev şi se retrage din fotbal

La conferinţa de presă, Mircea Lucescu şi-a anunţat retragerea din fotbal.

”Mircea Lucescu a demisionat din calitate de antrenor principal al lui Dinamo Kiev. Meciul cu Șahtior a fost ultimul pentru antrenorul român în ”alb-albastru”, a anunțat fosta campioană a Ucrainei.

„Totul se termină. Am dat 15 ani fotbalului ucrainean și meciul cu Șahtior a fost ultimul în fruntea Dinamo. Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi pun capăt carierei. A fost ultimul joc. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la Șahtior. Va mulțumesc tuturor. Mi-ar fi plăcut să o închei altfel, dar totul se termină – o carieră fotbalistică, dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Mircea Lucescu.

Lucescu, în vârstă de 78 de ani, a preluat în mod neaşteptat conducerea lui Dinamo în vara anului 2020. Antrenorul şi echipa au câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa Ucrainei.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și