Închide meniul

Motivul pentru care Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev. Anunţul făcut la revenirea în România: „E uşor să renunţi!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 septembrie 2022, 15:18

Reclamă
Motivul pentru care Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev. Anunţul făcut la revenirea în România: „E uşor să renunţi!

Mircea Lucescu, întrebat dacă revine la Rapid

Mircea Lucescu, în timpul unui interviu / Antena Sport

Motivul pentru care Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev. Cel mai titrat antrenor român a dezvăluit care este situaţia sa, după o nouă înfrângere suferită. Anunţul l-a făcut la o zi după Dinamo Kiev – AEK Larnaca, scor 0-1, în grupele Europa League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorii antrenaţi de „Il Luce” au suferit a 6-a înfrângere în ultimele 7 meciuri, din toate competiţiile. Chiar dacă a vorbit despre demisie imediat după meci, Mircea Lucescu anunţă că nu ia în calcul să renunţe la luptă. A dezvăluit şi de ce îşi doreşte să rămână la campioana Ucrainei din urmă cu două sezoane.

Motivul pentru care Mircea Lucescu nu pleacă de la Dinamo Kiev

Lucescu a dezvăluit că, în cazul în care ar demisiona, Igor Surkis ar avea probleme să îi găsească un înlocuitor. Situaţia este teribilă din cauza războiului.

E dificilă situaţia, în general. Au trecut exact 3 luni de când am plecat şi am trăit doar în autobuz. Am rezistat pentru că în momentul ăla e foarte greu să renunţi şi nici nu se înghesuieşte nimeni să preia o astfel de situaţie. Să faci 11 ore dintr-o parte în alta, să nu poţi să faci nici antrenamente, să cauţi terenuri.

Nu e vorba de renunţat, există o responsabilitate a fiecăruia dintre noi pe care trebuie să o ducă până la capăt. Dacă în 2014-2016 am trăit numai în avion, pentru că stăteam la Kiev, dar jucam peste tot… prin Lvov, Harkov, Odessa, niciodată la Kiev. De data asta numai în autobuz. E mult mai greu. Cu avionul te mai ducea, 2 ore, dar cu autocarul 11 ore.

Reclamă

Nu e problemă de pregătire, dominăm destul de categoric, dar e o problemă psihologică foarte importantă. Jucătorii au pus pe planul secund fotbalul, pentru că au probleme mari cu familiile lor.

E greu de motivat, cu Benfica le-am dat două mingi să marcheze gol. Am luat gol numai din corner, din aut sau din lovitură liberă. Sunt doar 14-15 jucători, 3 sunt foarte tineri care doar să completeze. Transferuri nu sunt şi nici nu vin jucătorii.

Această perioadă va trece, nu poate continua la infinit. Important e ca echipa să rămână la un nivel ridicat şi să nu sufere, pentru ca după să îi trebuiască 4-5 ani ca să revină la nivelul care a fost. Din punctul ăsta de vedere eu nici nu am putut să le reproşez nimic. Nu te motivează nimic, este vorba de responsabilitatea pe care o simţi ca om într-o astfel de situaţie. E uşor să renunţi, să abandonezi, greu e să treci peste toate lucrurile astea şi să îi convingi pe alţii că se poate, chiar şi în condiţiile astea„, a declarat Mircea Lucescu pe aeroport.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu, „întrebare dificilă” despre demisie după un nou eşec cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a primit o „întrebare dificilă” despre demisie, după ce a suferit un nou eşec. Dinamo Kiev a fost învinsă de AEK Larnaca, în Europa League. Echipa antrenată de „Il Luce” a cedat cu 0-1 şi este pe ultimul loc în grupa B.

Dinamo Kiev a fost gazdă, dar meciul s-a disputat la Cracovia din cauza războiului din Ucraina. Gyurcso a marcat singurul gol în minutul 8. Mircea Lucescu s-a plâns că a avut un gol valabil, dar care a fost anulat cu VAR.

Starea psihologică (n.r. ce a împiedicat-o pe Dinamo Kiev să nu obţină un rezultat pozitiv). Am dominat meciul, mai ales în repriza secundă, și în general am avut un meci bun. Au ajuns în zona de finalizare, dar a fost greşită ultima pasă. Gafele noastre nu stau în plan tehnic sau tactic, ci provin doar din starea psihologică. Prin urmare, am început prost meciul, am primit un gol devreme și le-am oferit adversarilor posibilitatea de a apăra și de a contraataca în restul jocului.

În situația dificilă în care ne aflăm acum, aveam nevoie de o victorie și am încercat să facem tot ce am putut pentru asta. Păcat că golul nostru nu a fost luat în calcul, pentru că, din câte am văzut, nu a fost niciun ofsaid. Chiar și VAR face greșeli„, a declarat Mircea Lucescu la conferinţa de presă, potrivit sport.ua.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova Vezi toate știrile
Citește și