Închide meniul

Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 21 decembrie 2023, 21:04

Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie

Naționala Rusiei revine în Europa

Federația rusă de fotbal / Profimedia

Naționala Rusiei revine în Europa! Reprezentanții forului continantal de pe „Bătrânul Continent” și-au dat acordul pentru un meci amical al selecționatei ruse.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federaţia rusă de fotbal (UFR) a anunţat că a primit permisiunea Uniunii europene de fotbal (UEFA) de a disputa în martie 2024 un meci amical contra Serbiei, primul meci contra unei selecţionate europene după suspendarea sa din cauza agresiunii contra Ucrainei de acum doi ani, notează agerpres.ro.

Naționala Rusiei revine în Europa! Anunțul UFR

Aleksandr Diukov, preşedintele UFR, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că a primit avizul UEFA pentru un meci amical cu Serbia, pe teren propriu, în luna martie a anului viitor.

Serbia, care a obţinut calificarea pentru turneul final al EURO 2024 din Germania, are relaţii tradiţionale de prietenie cu Rusia.

Conform presei ruse, Zbornaia va disputa un meci de pregătire anul viitor şi cu vecina Belarus, principalul său aliat din campania militară din Ucraina. Cele două ţări au fost excluse, la nivel de selecţionate şi de cluburi, din toate competiţiile UEFA.

Reclamă

UFR a intenţionat perfectarea unui amical cu Bosnia-Herţegovina, dar jucătorii acestei ţări au refuzat să înfrunte Rusia din motive politice.

Rusia a disputat ultimul său meci oficial în noiembrie 2021, când a învins Croaţia (1-0), în ultimul meci din preliminariile CM 2022. Naţionala pregătită de Valeri Karpin urma să joace un baraj de calificare, dar a fost suspendată de UEFA după intervenţia armată din Ucraina. De atunci, Rusia a disputat doar meciuri amicale contra unor naţionale precum Cuba, Camerun, Kenya, Uzbekistan, Iran sau Irak.

CIO a luat hotărârea finală în privinţa participării sportivilor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris

CIO a luat hotărârea finală în privinţa participării sportivilor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfăşura în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Reclamă 4 / 0/3

CIO a decis să le permită acestor sportivi să participe la întrecerile de la Paris, cu condiţia să participe sub steag neutru şi să nu susţină invadarea Ucrainei de către Rusia.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a autorizat vineri participarea sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris sub drapel neutru, excluzând probele pe echipe şi cu condiţia ca ei să nu fi susţinut activ invadarea Ucrainei de către Rusia, informează AFP.

Potrivit unui comunicat al CIO, doar unsprezece „sportivi individuali neutri”, dintre care opt ruşi şi trei belaruşi, s-au calificat până acum la JO 2024, în comparaţie cu aproximativ şaizeci de sportivi ucraineni.

Chestiunea este crucială, deoarece CIO a fost mult timp îngrijorat de absenţa unei delegaţii ucrainene la Paris sau de prezenţa uneia puţin numeroase, ceea ce ar fi făcut ca prezenţa sportivilor ruşi să fie şi mai delicată din punct de vedere politic, chiar şi fără imn sau drapel.

După ce i-a exclus pe ruşi şi pe belaruşi din sportul mondial la sfârşitul lunii februarie 2022, în urma invadării Ucrainei de către Rusia, CIO a acţionat, aşadar, în două etape pentru a organiza revenirea lor, explicând în numeroase rânduri că sportivii nu trebuie „să plătească” pentru acţiunile guvernului lor.

Reprezentanţii federaţiilor internaţionale, ai celor 206 comitete olimpice naţionale şi ai sportivilor au cerut o decizie „rapidă”, pentru a permite prezenţa la Paris a unui mic număr de sportivi ruşi şi belaruşi care au putut trece peste obstacolul calificărilor.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
Vezi toate știrile
Citește și