Închide meniul

Noi în club, el la război! Eroul Armeniei în meciul cu România și-a anunțat echipa că pleacă pe front, contra Azerbaidjanului!

Antena Sport Publicat: 2 aprilie 2021, 9:47

Noi în club, el la război! Eroul Armeniei în meciul cu România și-a anunțat echipa că pleacă pe front, contra Azerbaidjanului!

Profimediaimages

Conflictul din Nagorno-Karabah - vechi de peste 30 de ani - a făcut, până acum, peste 50.000 de morți

  • Haroyan a debutat în națională în 2011
  • Până acum avea două goluri marcate. Contra României a ajuns la trei...

Varazdat Haroyan, fundașul de 28 de ani din naționala Armeniei, cel care a marcat golul egalizator, de 2-2, în minutul 87 al partidei de la Erevan, cel care avea să ducă spre una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istoria naționalei României, are o poveste interesantă. De fapt, mai multe!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Varazdat a văzut lumina zilei Erevan, imediat după destrămarea U.R.S.S. A jucat la Patani, apoi direct la Pyunik, unde a adunat 140 de partide. Prima oară i s-a cântat imnul în 2011, într-o partidă amicală, contra Lituaniei, apoi a început, oficial, într-o surpriză de proporții: pe 11 iunie 2013, Armenia avea să învingă Danemarca cu 4-0. Cei de la FC Koln au vrut să-l înregimenteze, în 2012, dar e a refuzat.

În iunie 2016, Haroyan a semnat un contract pe doi ani cu Tractor Sazi, din Iran. A doua zi, însă, transferul a fost anulat, lucru cerut de suporterii echpiei, care nu au putut uita de conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Anul următor, pe 5 iulie 2017, ajungea la FC Ural, coleg cu Bicfalvi, dar nu se poate spune că se impunea, pentru că aduna doar 55 de partide în trei sezoane. 

Reclamă

Pe 22 septembrie 2020, cei de la Ural anunțau că s-a ajuns la finele contractului și că despărțirea a fost amiabilă. Impresarii lui s-au mișcat repede, găsindu-i un angajament la AEL Limassol. Numai că în ziua în care actele trebuiau iscălite, i-a anunțat pe greci că nu mai vine, dorind să meargă pe front, în contextul reluării conflictului din Nagorno-Karabah! Pe 27 septembrie, ostilitățile fuseseră reluate în zonă, atât armenii cât și azerii anunțând victime militare, cât și civile. Ca răspuns la aceste ciocniri, Armenia și autoproclamata Republică Arțah au anunțat că toți bărbații sub 40 de ani vor fi mobilizați și au introdus legea marțială.

Deși era clar că nu prea ar fi avut de ales, Varazdat a devenit, pe loc, un fel de erou național. Cei de la AEL Limassol au declarat că nu știu ce s-a petrecut, impresarii lui, pentru a nu imflama situația, au spus că nu e vorba de război, că e doar o exagerare, cert este că Haroyan n-a mai ajuns în Elada.

Reclamă

A așteptat și, pe 15 februarie 2021, a semnat cu Astana. După două meciuri la noua echipă, la cea de-a 58-a selecție, a egalat România, pe final. A urmat, apoi, golul de 3-2, cel care a adus una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istoria noastră…

Conflictul, vechi de zeci de ani, provine din disputa cu privire la Nagorno-Karabah, o regiune cu populație majoritar armeană, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca fiind al Azerbaidjanului. Deși un acord total de încetare a focului a fost semnat în 1994, acesta este deseori încălcat! 

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:26 Sorin Cârţu a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul lui, Ianis: „Are mereu impresia că e prejudiciat” 16:25 Lovitură pentru Radu Drăgușin! Antrenorul lui Tottenham i-a dat o veste proastă fundașului de la echipa națională 15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Suporter.as.ro • 28 mart., 21:37
Alimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 28 mart., 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”