Închide meniul

„Nu-l consider pe Boloni un antrenor român!” Răzvan Lucescu, declarație surprinzătoare. „Ai nevoie de relaţii ca să pătrunzi acolo”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 31 mai 2021, 23:10

„Nu-l consider pe Boloni un antrenor român! Răzvan Lucescu, declarație surprinzătoare. „Ai nevoie de relaţii ca să pătrunzi acolo

Captură AS.ro

Răzvan Lucescu surprinde

Răzvan Lucescu consideră că este aproape imposibil pentru antrenorii români să mai pătrundă în campionatele de top din Europa. Fiul lui „Il Luce” a spus că Mircea Rednic și Ladislau Boloni reprezintă excepția de la regulă, în condițiile în care aceștia și-au început carierele în străinătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Lucescu: „Nu-l consider pe Boloni antrenor român!”

„Eu nu-l consider pe Boloni un antrenor român. Îl consider francez. Şi-a terminat cariera în Franţa, şcoala de antrenori a făcut-o în Franţa, a rămas acolo. I s-au deschis nişte uşi, fiind cunoscut. Aşa cum a fost cazul lui Mircea Rednic în Belgia. În afara acestor antrenori, care au început să antreneze în locurile unde au terminat carierele, pentru ceilalţi români e greu”, a declarat Răzvan Lucescu, la Telekom Sport.

Ladislau Boloni a antrenat de-a lungul carierei multe echipe de top din străinătate, printre care cele mai importante sunt Sporting Lisabona, Stade Rennais, AS Monaco sau Standard Liege. Acesta a cucerit titlul în Portugalia și Belgia. De asemenea, are meritul de a-l fi promovat la seniori pe marele Cristiano Ronaldo.

În ceea ce-l privește pe Mircea Rednic, acesta le-a pregătit pe Standard Liege, Gent sau Mouscron. Singurul său trofeu în străinătate a fost însă câștigat în Azerbaijan, unde a reușit să ia Cupa alături de Xazar Lankaran.

Răzvan Lucescu: „E nevoie de relații să ajungi în străinătate”

Răzvan Lucescu a explicat că antrenorii români vor reprezenta întotdeauna a doua opțiune pentru patronii din străinătate. A recunoscut că a avut oferte din Serie A, însă a ales să revină la PAOK.

Reclamă

„Ca să pătrunzi acolo, ai nevoie de relaţii, cineva să te propună, iar cu acest CV să fii luat şi în considerare. Într-un final, eu am luat o alegere enoţională. Am avut posibilitatea să intru în aceste campionate, dar e greu să pătrunzi acolo. Patronii spun aşa <<Am de ales dintre un italian şi un român. Bun, românul a luat campionatul, a făcut asta acolo, dar îl aleg pe italian>>. E mai uşor să plece, e mai uşor de acceptat de cei de acolo”, a mai spus Răzvan Lucescu.

Răzvan Lucescu a mai antrenat-o pe PAOK în perioada august 2017 – iulie 2019, timp în care a cucerit un titlu istoric, dar şi două Cupe ale Greciei.

În Arabia Saudită, unde a pregătit-o pe Al Hilal, fostul selecționer a câștigat tot ce se putea: Liga Campionilor Asiei, campionatul și Cupa Regelui.

Reclamă 4 / 0/3

În total, Răzvan Lucescu are 7 trofee în cariera de antrenor. Pe lângă succesele de pe banca lui Paok și Al Hilal, românul a cucerit și două Cupe ale României alături de Rapid.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil Vezi toate știrile
Citește și