Închide meniul

O nouă lovitură reuşită de Arabia Saudită. Va organiza Cupa Mondială a Cluburilor. Anunţul oficial

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 februarie 2023, 20:49

Reclamă
O nouă lovitură reuşită de Arabia Saudită. Va organiza Cupa Mondială a Cluburilor. Anunţul oficial

O nouă lovitură reuşită de Arabia Saudită. Va organiza următoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor

Şeicii, la finala Cupei Mondiale din Qatar / Profimediaimages

Arabia Saudită a primit o veste importantă şi va organiza următoarea ediţie din Cupa Mondială a Cluburilor, a anunţat FIFA. Şeicii dau o nouă lovitură de imagine, după ce au reuşit să îl convingă pe Cristiano Ronaldo să semneze cu Al-Nassr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Consiliul FIFA a desemnat în unanimitate Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită ca gazdă a turneului din 12 până în 22 decembrie 2023”, a scris organismul din Zurich într-un comunicat.

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială a Cluburilor 2023

La fel ca Qatarul, gazda Cupei Mondiale din 2022, şi Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, principalul exportator mondial de ţiţei, a multiplicat evenimentele sportive majore în ultimii ani pentru a-şi diversifica economia şi a-şi îmbunătăţi imaginea, pe fondul acuzaţiilor de represiune în acest regat ultraconservator.

Organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor răspunde acestei strategii, în contextul în care autorităţile saudite iau în considerare o ofertă de a organiza Cupa Mondială din 2030, cel mai important eveniment fotbalistic, alături de Grecia şi Egipt.

Lansat în 2000, apoi instalat definitiv în peisaj în 2005 pentru a înlocui Cupa Intercontinentală, World Club reuneşte cea mai bună echipă a fiecăreia dintre cele şase confederaţii ale FIFA, precum şi o echipă din ţara gazdă, adică şapte echipe.

Reclamă

Acest format deschide posibilitatea unei participări a superstarului portughez Cristiano Ronaldo (38 de ani), acum la echipa saudită Al-Nassr. Fifa plănuieşte să extindă formatul Cupei Mondiale a Cluburilor în viitor, cu un turneu de 32 de echipe, a cărui primă ediţie ar trebui să aibă loc în vara lui 2025, anunţă news.ro.

În acest sens, Consiliul FIFA a definit repartizarea locurilor de calificare pe continent, cu patru cluburi calificate pentru Asia, patru pentru Africa, patru pentru America Centrală şi de Nord, şase pentru America de Nord de Sud, unul pentru Oceania, douăsprezece pentru Europa şi unul pentru ţara gazdă.

Cristiano Ronaldo ar putea încasa 400 de milioane de euro în Arabia Saudită

Cristiano Ronaldo ar putea încasa suma uluitoare de 400 de milioane de euro, în Arabia Saudită, a declarat o sursă apropiată noului său club pentru AFP. Oficialii din Golf vor ca starul lusitan să promoveze Campionatul Mondial din 2030, atunci când se pregăteşte o premieră mondială.

Reclamă 4 / 0/3

Ronaldo va câştiga 200 milioane euro conform contractului cu clubul, şi alţi 200 milioane euro pentru a fi ambasadorul candidaturii comune a Arabiei Saudite, împreună cu Egipt şi Grecia, pentru găzduirea CM de fotbal 2030.

Oficialii saudiţi vor să organizeze următoarea ediţie a Cupei Mondiale. După ce 2022 ne-a adus primul turneu final mondial organizat de o ţară arabă, următorul ar putea fi primul organizat pe trei continente.

Câti bani a primit Real Madrid după ce a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor

Real Madrid a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor după ce s-a impus în finala cu Al-Hilal, scor 5-3. Madrilenii au disputat doar 2 meciuri la competiția organizată în Maroc, ambele câștigate fără prea mari emoții. Pentru „Los Blancos” a fost cel de-al 5-lea Mondial al Cluburilor cucerit, record absolut.

Pentru triumful din Maroc, campioana Spaniei a câștigat 5 milioane de euro, în timp ce finalista Al-Hilal a primit 4 milioane de euro. Câștigătoarea finalei mici, formația braziliană Flamengo, a fost recompensată cu doar 3 milioane de euro.

Real Madrid a câștigat competiția în sezoanele 22/23, 18/19, 17/18, 16/17 și 14/15, fiind deținătoarea recordului pentru cele mai multe Mondiale ale Cluburilor.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” Vezi toate știrile
Citește și