Închide meniul

Olimpiu Moruțan a vorbit deschis despre nivelul din Serie B: „E foarte dificil, ai nevoie de forță”

Sebastian Cristian Publicat: 23 decembrie 2022, 11:56

Reclamă
Olimpiu Moruțan a vorbit deschis despre nivelul din Serie B: E foarte dificil, ai nevoie de forță”

Olimpiu Moruţan, dorit şi de Atalanta

Olimpiu Moruţan poate ajunge în Serie A / Profimedia

Olimpiu Moruțan a vorbit deschis despre nivelul din Serie B. Mijlocașul român s-a adaptat în Italia, acolo unde evoluează în Serie B pentru Pisa, ocupanta locului 5.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După o experiență neplăcută în Turcia, la Galatasaray, fostul mijlocaș de la FCSB are parte de un sezon foarte bun în liga a doua din Italia. Moruțan a contribuit la 11 goluri în acest sezon pentru Pisa, fiind un om esențial pentru formația din Toscana.

Olimpiu Moruțan a vorbit deschis despre nivelul din Serie B: „E foarte dificil, ai nevoie de forță”

Într-un interviu acordat FRF, clujeanul a recunoscut că nivelul din liga secundă italiană este foarte ridicat. Cu toate acestea, se bucură că a reușit să se adapteze și speră să continue în aceeași manieră.

„Mă simt foarte bine. Mă bucur că am început să marchez și să dau pase de gol. Îmi place să joc fotbal, să mă bucur de meciurile pe care le am și îmi doresc să continui la fel. Mă acomodez ușor. Mă bucur că îi am și pe Marius și pe Rus lângă mine.

Serie B e un campionat foarte dificil, nu e ușor, foarte mult tactic, agresiv, ai nevoie de forță. Important e cum terminăm, nu cum am început. Important e să terminăm pe primele două locuri. Am venit cu obiectivul să promovăm echipa, nu este imposibil, se poate realiza.

Reclamă

Toate trei echipele mi-au rămas la suflet. La Universitatea Cluj am crescut, Botoșaniul m-a ajutat să fiu un jucător de prima ligă din România. La FCSB am demonstrat că sunt un jucător foarte bun și pot să fiu la un nivel bun din Europa”, a spus Olimpiu Moruțan, conform FRF TV.

Olimpiu Moruţan şi Dennis Man, cei mai valoroşi români din Serie B

Olimpiu Moruţan traversează o formă de vis la Pisa. În actualul sezon, mijlocşul de 23 de ani a marcat 4 goluri şi a contribuit cu pasă decisivă la alte 7 reuşite ale colegilor săi, în cele 17 partide bifate pentru gruparea de Serie B, în toate competiţiile.

Dennis Man este într-o uşoară scădere de formă la Parma, fiind măcinat de accidentări. Chiar şi aşa, internaţionalul român de 24 de ani a marcat 4 goluri în acest sezon, în cele 15 partide în care a evoluat.

Reclamă 4 / 0/3

Pe lângă Moruţan, Man şi Mihăilă, alţi şapte internaţionali români evoluează în Serie B, acesta fiind campionatul extern care dă cei mai mulţi jucători la naţionala lui Edi Iordănescu. Radu Drăguşin, fundaşul lui Genoa, este cotat la 3.5 milioane de euro, iar Marius Marin (Pisa) şi George Puşcaş (Genoa) sunt cotaţi la 3 milioane de euro.

Daniel Boloca, Ionuţ Nedelcearu, Adrian Rus şi Eduard Duţu sunt alţi români care evoluează în Serie B.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor Vezi toate știrile
Citește și