Închide meniul
VIDEO

Olimpiu Moruţan, un nou gol pentru Pisa! Internaţionalul român are un sezon de vis şi a ajuns la a cincea reuşită

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 ianuarie 2023, 16:39

Olimpiu Moruţan, un nou gol pentru Pisa! Internaţionalul român are un sezon de vis şi a ajuns la a cincea reuşită

Olimpiu Moruţan, un nou gol pentru Pisa

Olimpiu Moruţan, în timpul unui meci pentru Pisa/ Profimedia

Olimpiu Moruţan a marcat un noul gol pentru Pisa, în partida din etapa a 20-a din Serie B. Internaţionalul român traversează un sezon de vis, şi a ajuns la cinci reuşite în tricoul formaţiei din liga secundă italiană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olimpiu Moruţan a fost împrumutat de Pisa la începutul sezonului, de la Galatasaray. În 19 partide în care a evoluat pentru italieni, mijlocaşul de 23 de ani a mai acordat şi şapte pase decisive, pe lângă reuşitele menţionate mai sus.

Olimpiu Moruţan, un nou gol pentru Pisa

Olimpiu Moruţan este titular în partida dintre Pisa şi Cittadella, din campionatul ligii secunde din Italia. După ce oaspeţii au intrat la vestiare cu avantaj de 2-0, internaţionalul român a reuşit să reducă din diferenţă în minutul 60.

Moruţan a profitat de o pasă perfectă primită de la fundaşul dreapta, Tomas Esteves, şi a înscris printr-un şut din faţa porţii, chiar de lângă fundaşii centrali ai Cittadellei.

Reclamă

Înaintea duelului cu Cittadella, Pisa ocupa locul 5 din Serie B. Trupa lui Olimpiu Moruţan are 29 de puncte, după 19 runde disputate, şi se află pe loc care asigură calificarea în sferturile pentru barajul promovării în prima ligă din Italia.

Olimpiu Moruțan, ovaționat în presa din Italia! Ce poreclă i-au găsit jurnaliștii italieni internaționalului român

Olimpiu Moruțan este lăudat în presa din Italia, după ultimele evoluții de la Pisa. Internaționalul român este comparat chiar cu Gică Hagi, italienii fiind convinși că mijlocașul îi poate călca pe urme „Regelui”.

„Un jucător cu un spirit de conducere şi cu calităţi mari, capabil să câştige meciurile de unul singur. Nu, nu vorbim despre Gherghe Hagi. Dar fără să îl deranjăm pe Maradona din Carpaţi, acum, există cineva care ar putea să îi calce pe urme: Olimpiu Moruţan.

Reclamă 4 / 0/3

Calităţiile sunt cu adevăraţe aceleaşi ale Regelui. Strada este lungă, dar Moruţan poate să fie moştenitorul lui Hagi în ţara sa. Gică a luminat stadioanele pe unde a pus piciorul. Pele l-a introdus în FIFA 100, lista cu cei 125 de jucători cei mai puternici din lume, Hagi a câştigat de 7 ori premiul de cel mai bun jucător român al anului şi a fost numit jucătorul secolului.

Datorită lui, Pisa nu pierde din 10 septembrie. Moruţan s-a adaptat perfect sub comanda lui Luca D Angelo.

Până acum, Moruţan are 17 prezenţe în tricoul echipei Pisa, unde a reuşit 4 goluri şi 7 assist-uri, cifre foarte interesante. Pe lângă asta, Moruţan are o altă mare calitate: de conducere! Colegii ştiu că pot să se bazeze pe el în momentele de nevoie. În Serie B, Moruţan, treptat, îşi cucereşte locul în scenă.

Când e pe teren îţi ia puţin să îl recunoşti. Şi pentru înâlţimea lui, are mai puţin de 1.75, dar, mai ales, pentru că în Serie B sunt puţin jucători cu tehnica sa! Cu asta îşi destabilizează adversarii, pe care aproape îi obligă să ia cartonaşe galben, altfel nu au cum să îl oprească. Pentru caracteristicile fizice, tehnica şi atletice aduce aminte de Brahim Diaz de la Milan”, au notat cei de la numero-diez.com.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și