Închide meniul

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, e azi, de la 17:00, exclusiv în AntenaPLAY. Traseul celor două echipe până în finală

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 mai 2023, 21:30 / Actualizat: 12 mai 2023, 23:48

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, e azi, de la 17:00, exclusiv în AntenaPLAY. Traseul celor două echipe până în finală

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, e sâmbătă, de la 17:00, exclusiv în AntenaPLAY

Profimedia

  • Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, e sâmbătă, de la 17:00, exclusiv în AntenaPLAY
  • Traseul celor două echipe până în finală

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, e sâmbătă, de la 17:00, exclusiv în AntenaPLAY. Care a fost traseul celor două echipe până în marea finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala Cupei Franţei la fotbal feminin se anunţă a fi una extrem de încinsă. Cele două rivale promit un spectacol de gală, în direct şi în exclusivitate în AntenaPLAY.

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franţei la fotbal feminin, exclusiv în AntenaPLAY

Olympique Lyon a trecut în primul meci din actuala ediţie a Cupei Franţei de Rodez, cu scorul de 8-0. În optimile de finală, Lyon a învins-o pe Montpellier cu scorul de 2-0.

Reclamă

Meciul cu Reims din sferturile de finală a fost unul dramatic. A fost nevoie de executarea loviturilor de departajare pentru a se decide echipa care se va califica în semifinale. După ce la finalul timpul de joc scorul a fost 2-2, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Lyon s-a impus şi aici, dramatic, cu scorul de 8-7.

Olympique Lyon a avut o misiune mai uşoară în semifinale, acolo unde a învins-o pe Fleury cu scorul de 2-0.

Reclamă

De cealaltă parte, PSG a trecut în primul tur al competiţiei de Orleans, scor 3-1. A urmat victoria cu Dijon cu scroul de 2-0, în timp ce în partida cu Bordeaux din sferturile de finală, PSG a avut nevoie de penalty-uri pentru a se califica: 5-4. În semifinale, echipa din Paris s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Thonon Evian.

Jackie Groenen, înainte de Olympique Lyon – PSG: „Pentru meciuri ca acestea jucăm fotbal”

Jackie Groenen, mijlocaş la PSG, se simte pregătită pentru meciul cu Olympique Lyon. „Ne-am pregătit de câteva săptămâni, aşa că suntem fericite că meciurile vin (n.r. meciurile cu Lyon din finala Cupei Franţei şi din campionat). De asta jucăm pentru Paris Saint-Germain. Vrem să jucăm meciuri care sunt importante şi ele vin acum. Simt că pentru asta jucăm fotbal”, a declarat Jackie Groenen înainte de finala Cupei Franţei, potrivit paginii de Instagram a echipei feminine a lui PSG.

Olympique Lyon – PSG, finala Cupei Franței la fotbal feminin

Lyon este cea mai bună echipă din istoria fotbalului feminin de club, dacă ținem cont că a câștigat Liga Campionilor de un număr record de ori, 8, din 2010 până în prezent. De asemenea, Olympique deține recordul de trofee și în campionatul din Hexagon (15), pe care le-a câștigat în ultimii 16 ani.

Reclamă 4 / 0/3

De cealaltă parte, PSG e singura care a reușit să întrerupă seria lui Lyon și a câștigat titlul în Franța, în 2021. De asemenea, echipa din Capitală s-a impus și în Cupa Franței în trei rânduri, fiind deținătoarea trofeului.

Lyon, echipa recordurilor

Când vine vorba de recorduri, tot Lyon iese în evidență și în Cupa Franței, pe care a câștigat-o de nouă ori, pierzând și alte patru finale. Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în ultimul act al competiției, iar Lyon s-a impus în patru rânduri. Singurul succes al fetelor de la PSG a venit în 2018.

Cupa Franței la fotbal feminin a fost înființată în 2001, atunci când a apărut și Cupa UEFA la fotbal feminin. La startul turneului pot fi incluse atât echipe profesioniste, cât și de amatoare.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul
Situaţie incredibilă în Franţa: Top 10 salarii din Ligue 1 e format doar din jucători de la PSG
Ligue 1 • 21 mart., 10:01
Situaţie incredibilă în Franţa: Top 10 salarii din Ligue 1 e format doar din jucători de la PSG. Cât poate câştiga Mbappe
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League
Liga Campionilor • 15 mart., 13:38
Un nou duel între PSG și Barcelona, în sferturile UEFA Champions League. Mbappe și vedetele lui Xavi, gata de spectacol
PSG - Nice 3-1
AntenaPLAY • 13 mart., 23:50
PSG a eliminat-o pe Nice şi s-a calificat în semifinalele Cupei Franţei, live în AntenaPLAY! Tabloul complet