Închide meniul

Pele, internat în spital. Ce se întâmplă cu legenda Braziliei. „Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 septembrie 2021, 9:44

Pele, internat în spital. Ce se întâmplă cu legenda Braziliei. „Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!

Pele a ieșit din spital

Profimediaimages

„Băieţi, nu am dispărut şi sunt foarte bine din punct de vedere al sănătăţii. M-am dus pentru testele de rutină, pe care nu reuşisem să le fac înainte, din cauza pandemiei. Să ştiţi că nu joc duminica viitoare!”, a scris Pele pe Twitter, marţi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pele a jucat 92 de meciuri internaţionale cu naţionala Braziliei şi a câştigat trei titluri la Cupa Mondială .

Pele se confruntă cu probleme de sănătate de ceva timp. El a suferit deja mai multe operaţii la şold. De asemenea, Pele a acuzat probleme la coloana vertebrală şi la genunchi, iar în urmă cu câţiva ani i s-a îndepărtat o piatră de la rinichi.

La începutul anului 2020, fiul său Edinho a spus într-un interviu că tatăl său se luptă cu probleme fizice şi psihice şi că se simte „deprimat”.

Pele, la 80 de ani! „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt lucid”

Pele a împlinit în octombrie 2020 80 de ani. Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie a avut o reacţie amuzantă când a fost întrebat despre cum se simte la o vârstă atât de înaintată.

Reclamă

„Vreau să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru sănătatea mea şi pentru faptul că am ajuns aici încă lucid. Nu mai inteligent, însă lucid”, a spus Pele, triplu campion mondial cu Brazilia.

Pe 23 octombrie 1940 s-a născut legendarul Pele, supranumit „Perla neagră” sau „Regele fotbalului” şi pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento.

Pele s-a născut în localitatea Tres Coraçőes din statul brazilian Minas Gerais, iar, la numai 9 ani, se legitima la echipa 7 August Bauru. La 15 ani, ajunge la Santos, unde, un an mai târziu debutează cu gol la echipa mare, într-un mare derby cu Corinthians.

Reclamă 4 / 0/3

La doar 17 ani, devenea campion mondial cu Brazilia (1958), având un rol esenţial la câştigarea titlului. El era desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului din Suedia şi intra în cartea recordurilor ca cel mai tânăr fotbalist care joacă şi marchează în finală de campionat mondial. A reuşit o dublă în faţa ţării gazde, pe care Selecao a învins-o cu 5-2.

Apoi, el s-a impus alături de Selecao şi la Mondialele din 1962 şi 1970. Alte titluri importante din cariera lui Pele au fost Copa Libertadores (2), Cupa Intercontinentală (1), 6 titluri în Brazilia. În decembrie 2000, el a împărţit premiul pentru cel mai bun fotbalist al secolului trecut cu Diego Armando Maradona.

1279 de goluri a marcat Pele în toate meciurile disputate, inclusiv amicale, un record de Guinness World Record. Pentru naţională, a înscris 77 de goluri în 92 de partide.

Recomandări
  • Pele a fost internat în spital
  • Fostul mare jucător are 80 de ani

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:08 Controverse după golul înscris de Alexandru Băluţă în FCSB – Rapid! Motivul pentru care giuleştenii au protestat vehement 21:59 VIDEOBraga – Vizela, în AntenaPLAY (22:30). Moreirense – Gil Vicente 1-1 și Boavista – Estrela 0-1! Spectacol în Portugalia 21:45 LIVE TEXTFCSB – Rapid 2-2! Intrat la pauză, Alex Băluţă a restabilit egalitatea. Nebunie pe Arena Naţională! 21:37 David Miculescu, ratare incredibilă în FCSB – Rapid! Nu a putut să înscrie din trei metri, cu poarta goală în faţă 21:30 FotoAbia revenit din accidentare, Vlad Chiricheș s-a „rupt”, din nou, în FCSB – Rapid! Ce a pățit fundașul roș-albaștrilor 21:28 Verdictul specialistului după golul anulat lui Hassani în FCSB – Rapid aruncă în aer totul: „E o întrebare bună asta!” 21:16 FotoDarius Olaru şi Florinel Coman, bucurie nebună în FCSB – Rapid! Starurile liderului au sărbătorit la maximum golul din derby 21:00 VIDEOQPR – Preston 1-0 a fost în AntenaPLAY. Watford – Hull City 0-0 și Leicester – West Brom 2-1. Spectacol în Championship 20:48 Adrian Şut, la un pas de transferul vieţii! Porto şi Atlethic Bilbao şi-au trimis oamenii la derby-ul cu Rapid 20:43 FotoScenografie de senzație pregătită de fanii FCSB-ului, la derby-ul cu Rapid! Atmosferă de sărbătoare pe Arena Națională Vezi toate știrile
Citește și